Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Lapsi on siis 2,8kk ja vielä täysin vaipoissa. Tietää kyllä, koska on pissahätä tai kakkahätä, mutta ei suostu menemään potalle tai pöntölle.

Potatusta kokeiltiin eka kerran vähän yli vuoden ikäisenä, mutta kun lapsi " pelkäsi" pottaa, potatus jäi pariksi kuukaudeksi. Tauon jälkeen kokeiltiin uudestaan ja parin kuukauden ajan pissat tulikin pottaan, jonka jälkeen lapsi sairastui rotaan ja sai pottakammon, joka ei lähde pois sitten millään. Ollaan kokeiltu, että lapsi käyttäisi pönttöä pienentimen kanssa, mutta ei apua, hysteerinen itku tulee silloinkin. Kaverin esimerkki ei auta. Isin esimerkki ei auta. Ollaan kokeiltu olla ilman vaippaa, mutta lapsi pissaa ja kakkaa lattialle tai housuun. Ja itse en todellakaan jaksa siivoilla pissoja ja kakkoja lattialta, koska olen raskaana.

Kommentit (10)

Prahasta ja kas kummaa tyttö ei edes muistanut että istuu potalla kun innoissaan väänsi niitä mopin sarvia ja pyöritti palloa joka oli siinä sarvien välissä. Kesällä vaan pidin pottaa ulkona ja olkkarissa ja terassailla ja missä vain tyttö oli ja kun oli likka ilman vaippaa ja hiusuja niin pian alkoi pissat tulemaan tuohon pottaan leikin tiimellyksessä ja siitä hoksasi että täähän on ihan kiva juttu ja niin jäi vaippa pois jo 1½v iässä. Kannattaa ainakin kokeilla.Joillain on toiminut lahjiminen eli saa tarran kun tekee pottaan ja kun tarroja tarpeeksi saa valita kaupasta lelun tms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä lähti niin, että ensin iltapisut tulivat aina pottaan. Sitten otettiin tarrat avuksi, eli lapsi sai liimata vihkoon aina hauskan tarran kun pissa tuli pottaan. Hirveä kannustus ja kehuminen koko ajan, myös jos pottaan ei aina mitään tullutkaan... Sitten vaan jätin kylmästi vaipan pois ja se pissahousupyykin pyöritys kesti aikansa ja lattioitakin sai luututa. Olin jo minäkin menettänyt täysin toivoni tuon kaverin kanssa...Meidän pojalle piti oikein hokea, että ei pissaa housuun - pottaan! Tätä hoin varmaan 10 min välein. Ja kerran tunnissa pistin lapsen istumaan potalle. Käytin jonkin verran lahjontaa, eli lupasin jotain kivaa jos istuu potalle. Sitten vaan alkoi lapselle muodostua se " pissarytmi" ja alkoi osata pidättää pissaa eikä lorotellut pikkuliruja vähän väliä housuun. Kuukauden pottailun tuloksena on päiväkuiva (pitää tosin aina istuttaa potalle, ei mene itse eikä sano että pitää mennä) ja nyt parina päivänä on myös kakka tehty pottaan. Kakkahousujen pesu se vasta tympäisi... ;-/

Nytkin vielä kieltäytyy usein istumasta potalle mutta en kuuntele vastaväitteitä vaan sanon että hoidetaanpas tämä nyt taas ja sitten saat jatkaa leikkejä. Tiukka linja ;))Mutta tsemppiä teille, kyllä se vielä onnistuu!!

Oli tyttö ja tytöistä muka sanotaan että oppivat kaiken nopsaan. No meillä ainakin poika älysi asiat paljon nopeammin...No tytöllä kesti tosiaan varmaan ½ vuotta tai ylikin ennen kuin tajusi mitä sillä potalla tehdään. Teki kauan kakat housuihin ja usein pissasikin lattialle eikä ollut moksiskaan! Tosi ärsyttävää aikaa se oli. Välillä pidimme taukojakin. Oliskohan tyttö ollu täysin päiväkuiva vasta 3v3kk iässä?Yövaippa hänellä vielä on vaikka on jo 4,5 v. Yritetty jättää pois mutta sänky on aina litimärkä, voi olla sitä jo klo 24 yöllä:(((. Ei vain tunnista hätää yöllä tai ei tajua mistä on kyse??!

Viette vaikka yhdessä sen vanhan potan roskikseen ja " vihitte" uuden hienon (vaikka soivan potan) käyttöön.

Ja palkintoja paljon potan oikeanlaisesta käytöstä. Tehkää siitä taidetta. Ja potta tietysti on majasteettisen upea istuin eikä mikään ripulikuppi.

Meidän pojalla oli noihin aikoihin myös sama vaiva, eli armoton potta/pönttökammo. Se oli ihan tajuttoman hirveetä, kun huusi niinkuin henkeä ois viety, jos joutui potalle. Ja sitten vaippaan ähelsi loppuviimeksi, ei kylläkään ikinä lattialle tms.

Mutta, mentiin lääkäriin tästä asiasta ja saatiin lähete sairaalaan lastenpuolelle ja arvaas mikä oli diagnoosi? Ummetus!!Sillä raasulla oli niin kovalla vatsa, tai se ensimmäinen pökäle(loput olikin sit jo ruikkua melkein), ettei uskaltanut kakata, seisoen se tuli jotenkin helpommin tai jotain.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat