Vierailija

Sivut

Kommentit (38)

Tiedän kyllä, että kuukautiset ja raskaus voivat alkaa imetyksen aikana. Silloin luonto katsoo (minun " oppini" mukaan), että elimistö jaksaa jo uuden raskauden. Mikään tieteellinen fakta tämä ei ole ja ensimmäinen vastaukseni perustuikin vanhan kansan ehkäisykeinoihin, pitkään imetykseen, jolloin ikäeroksi tuli liki pari vuotta.

klö

Vierailija:

Lainaus:

Voi anteeksi, olin aivan huomaamatta hypännyt kysymyksesi ohi.

Millä kohtaa haavauma tarkalleen ottaen on ja tiedätkö, mistä tullut?

Ellei ala parantua, kävisin lääkärissä jos vaatisi oikein antibiootin tai muuta hoitoa.

klö

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaiki vastasyntyneiden kuolemat joko kohtuun tai lähipäivinä sairauteen, pakkohuostaanotot .Yhtään yksittäistä tapausta en voi nostaa esille.

klö

että vauvan liikkeet vaimenevat ja vähenevät yhtäkkiä rv39? Vielä rv38 vauva oli kovin vauhdikas, mutta nyt on rauhoittunut huomattavasti. Kaikki pitäisi olla ok, kävimme päivystyksessä jossa otettiin sydänkäyrä ja katsottiin virtaukset. Vauva vain liikkuu tosi vähän. Ihmettelen että näin yhtäkkiä tila onkin käynyt niin vähiin että vaikuttaa liikkeisiin. Onko totta että vauva rauhoittuu ja ikäänkuin kerää voimia ennen syntymistään?

Vierailija:

Lainaus:

Jossain vaiheessa lapsella on kohdussa hätä, jolloin kakkaa lapsiveteensä ja se värjää veden vihreäksi. Esim. napanuoran puristus voi sen tehdä.

Synnytyksessä seurataan sydänääniä tarkemmin ja imetään lapsen hengitystiet ennen ensi parkaisua, ettei vedä mömmöä keuhkoihinsa, jolloin se peittää keuhkorakkulat ja estää hengityksen.

klö

Hyvin tavallista. Sekä tila että lapsivesi vähenevät ja tekevät liikkeet vaimeammiksi. Liikeseurantaa voi pitää, mutta kohdallasi jo tarkastettu, että asiat ovat kunnossa.

klö

Lisäksi vielä luin kysymyksesi huonosti, sinulla on siis ollut pitkä antibioottikuuri ,mihin vaivaan. Saattaa olla, että hiiva nyt jyllää ja tekee limakalvosi aroiksi ja haavaumalle. Kokeile reseptittä saatavia hiivavoiteita ja puikkoja ja ellei helpota, lääkäriin.

klö

Vierailija:

Lainaus:


Kiivas väittely meneillään toisessa ketjussa...Itselläni oli huimausta, helposti hengästymistä, viluisuutta ja rintojen arkuutta, oireet alkoi kun menkkojen alkuun piti olla n. viikko. Eli kuvittelinko vaan (kuten osa väittää)? Nämä oireet tulleet 2 kertaa ja 2 kertaa olen ollut raskaana.
Täysin samanlaiset oireet ovat myös premenstruaalisyndroomassa ja alkuraskaudessa. Ei voi olla raskausoireita ennenkuin menkat ovat myöhässä ja hedelmöittynyt munadolu vasta juuri kiinnittynyt kohtuun.

klö

Vierailija:

Lainaus:


Hei! Mulla on vauva vielä perätilassa (rv 34) tosin voi vielä hyvin kääntyä, mutta mietin kuitenkin, että en halua ulkoiseen käännytykseen. Mitä riskejä/haittoja on synnyttää perätilassa? Kyse ensisynnyttäjästä. Saako siinä tilanteessa valita sektion vai synnytyksen? Voiko sekstion jälkeen vielä synnyttää? Mielummin kyllä synnytän vaikka perätilassa, mutta en halua maata selällä tai puoliistuvassa. Voihan perätilan synnyttää myös kyykyssä vaikka sairaalasängyssä?(yks kertoi tehneensä näin naistensairaalassa)
Kuten tiedätkin, vielä vauva ehtii kääntyä. Miksi et halua ulkokäännöstä?

Synnytystapa harkitaan loppuraskaudessa lapsen koon ja asennon ja lantiosi koon perusteella. Jos alatiesynnytykseen on kaikki perusteet olemassa, se käy silloin ensisynnyttäjältäkin ja sectionkin jälkeen voit tulevaisuudessa synnyttää alakautta.

En ole nähnyt kyykkysynnytyksiä perätiloissa.

klö

sydänääniä ei saatu kuulumaan vkolla 10+1 =(

Terveydenhoitaja tunnusteli vatsan ja sanoi kyllä kohdun kasvaneenkin . Eniten pelkään kohdunulkopuolista raskautta tai että raskaus olisi munatorvessa ,kasvaisiko kohtu silloin ? Kiitos =)

Tiedän monia nuoria, joilla menkat alkaneet vaikka vauva vielä täys imetyksellä. Onko se jotenkin siitä kiinni kun on hedelmällisessä iässä? Tai jotain...

Vierailija:

Lainaus:


Olen kuullut, että ulkoisessakäännytyksessä on riskejä, kuten vauvan kuristuminen napanuoraan? Onko näistä tilastotietoa tm.? Itselle on vain jäänyt kuva, että käännytyksessä on riskejä, joten mielummin synnytän perätilassa, jos siihen on mahdollisuus.

Onko perätilasynnytys kuitenkin riskitöntä, vai miksi monet menevät sektioon? Vai onko silloin kyse vauvan koosta, lantion ahtaudesta tm.?
Kaikessa, mitä tehdään on riskejä. Ulkokäännös tehdään kuitenkin sydänääni ja ultraääniseurannassa ja jos ei helposti käänny, ei väkisin käännetä.

Ensisynnyttäjien perätilasectioihin vaikuttavat usein ne lapsen/lantion kokosuhteet mutta myös äitein toiveet. Perätilasynnytyksessä on riskejä enemmän kuin normaalissa alatiesynnytyksessä, jolloin helpommin kesken synnytyksenkin voidaan lähteä sectioon.

klö

nostaa hattua sinulle ja kaikille muille kätilöille näin tuoreena äitinä. Teette tosi hienoa työtä. Itsestäni ei todellakaan olisi tuohon ammattiin. Kiitos kun olette olemassa :).

Kiivas väittely meneillään toisessa ketjussa...Itselläni oli huimausta, helposti hengästymistä, viluisuutta ja rintojen arkuutta, oireet alkoi kun menkkojen alkuun piti olla n. viikko. Eli kuvittelinko vaan (kuten osa väittää)? Nämä oireet tulleet 2 kertaa ja 2 kertaa olen ollut raskaana.

Ei kohtu kasvaisi ja olisit jo niin kipeä, että sairaalaan lähtö olisi tullut.

Äänet kyllä pitäisi kuulua. Pieni ajatus tuli mieleen, jos on vaikka kysymys tuulimunaraskaudesta, jossa sikiö ei ole lähtenyt kehittymään. Käy lähipäivinä äänten kuuntelussa ja jos ei kuulu, lähete ultraan. Tai käy yksityislääkärissä ultrassa jo pian. Toivotaan parasta.

klö

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat