Vierailija

ilmoituksessa on talo ja tontti, joilla tietty hinta. lisätietona on:" Ostaja kustantaa maansiirtotyöt, ja kantavan pohjan perustuksille, yläkerran sisustuksen, kaivon ja jätevesisäiliöt, hankkii vastaavan työnjohtajan sekä pääsuunnittelijan, vastaa rakennusluvan hankkimisesta ja tontin lohkomiskuluista"Paljonko noin edes suurinpiirtein voisi ajatella tästä tulevan lisähintaa ilmoitetun hinnan päälle?

Kommentit (4)

perustamisolosuhteista eli joudutaanko kaivamaan/louhimaan/vaihtamaan maita, tuleeko rakennukseen kellari, missäpäin sijaitsee jne. Meillä maansiirtotyöt + pohjat maksoivat 22 000 euroa, mutta talossa neliöitä yli 300 ja tontti on suuri. Jos pitää tehdä pohjatutkimus niin se on noin tonni. Työmaavalvonta on äkkiä joku 3 000 tai enemmän (hoidin itse osan valvontaa, koska on pätevyys, vaikka ei leipätyö olekaan), pääsuunnittelija täysi kysymysmerkki kun ei kohteesta tarkempia tietoja, rakennuslupa oheiskuluineen tonni. Yläkerran sisustus riippuu hirmuisesti materiaaleista ja siitä, teettekö mitään itse (timpureilla menee erikoisratkaisuihin helposti tunteja). Joo, ja perustuksiin menee helposti 6 000. Lonkalta heittäisi lisähintaa vähintään 30 000. Mutta maansiirtotöihin saattaa mennä siis paljon tuota arviota vähemmänkin.Tämän tarkemmin ei osaa auttaa.


Maansiirto ja pohja perustuksille riippuu tosi paljon tontista joten hinta on luultavasti jotain 10 000- 35 000e välillä. Työnjohtaja ja pääsuunnittelija voivat olla sama henkilö h. 1500-3500e (sis alv). rakennuslupa jotain 500-1000e välillä kunnasta riippuen (tämän saa tarkasti selville kuntaan soittamalla) Lohkomiskulut... meillä yli 1000m2 tontti ja kulut olivat 350e mutta pyykit oli jo valmiiksi laitettu (kunnan tontti). Yksi pyykki kustantaa noin 20e ja maatotyökustannukset päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat