Vierailija

Tarkoitan siis pelkkään ruokakauppaan! kaveripariskunta jolla on 2v lapsi kävi mammuttimarkkinoilla ja lasku oli kuulemma 150 egeä ja PELKKÄÄ RUOKAA JA TALOUSTAVARAA!??? Mitä ihmettä ne on ostanu??? Meillä jos menee kolmihenkisenä perheenä 70-80 euroakin kauppaan niin ollaan pahalla tuulella koko porukka . Ja kaksivuotias lapsi meilläkin.

Kertokaa mitä te ostatte?

Sivut

Kommentit (41)

mutta käymmekin kaupassa 4 päivän välein.

Todella ihmettelen näitä 30-40 e perheitä. Onko isäntä tai emäntä sairastunut johonkin pihiystautiin vai eikö teillä syödä muuta kuin puuroja?

ovat molemmat kokkeja ja haluavat vain parasta laatua, ruuassa ei heillä pihistetä vaan muista menoista. ja mikäs siinä, ymmärrän heitä hyvin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

paitsi meiiä vanhin lapsi 7 ja nuorin 1-vuotias. Ja sitä hirvenlihaa pakastin täynnä. Sitä ei vaan kovin monta kertaa viikossa viitsi syödä eikä ilmaista ole sekään, vaikkei kauppalaskussa näykään. Monesti menee 150-200 euroa kerralla.

Välillä sitten vain 50e. Riippuu siitä mitä ostaa, jos ostaa juustoja lihaa, broileria ym. Niin menee tietenkin enemmän. Ja sitten jos tarvii kuiva aineita yms. mitä ei joka kerta osteta. Ja kunnon raakaaineita tykkään ostaa minäkin. Lihat on filettä ja naudanpaistijauhelihaa ym. Kaupassa käydään 1-2krt/viikko.kokkimamma + mies ja lapsi 1½v.

Usein kyllä kyydissä on sitten talouspaperia, wc-paperia, herkkuja, vaippoja jne.Oletko varma että tuttavaperhe osti vain taloustavaroita? Saahan mammuttimarkkinoilta vaatteita ja muutakin siis marketeista. Meillä ainakin eksyy usein joku dvd sinne kärryihin tai sitten joku miehen " kallis" lehti (tietokonealan lehtiä yleensä).

kun ostaa niitten perusruokien lisäksi wc-paprut, shampoot, suihkugeelit, hammastahnat ym. Yleensähän on vielä tarjouksia esim. 2 kpl hieman edullisemmin ja tällöin saattaa loppusumma olla hieman normaalia enemmän kun ostaa varastoon..

Eihän siinä tarvii ostaa kun vähä vaippoja ym. vauvakamaa tarjouksesta varastoon, muutama parempi juusto, lihaa, leikkeleitä, jukurtit, suihkusaippuat.... Noi tarjouskamppikset usein huokuttelee ostamaan kamaa esim. pakastimeen kun on enempi tarjouksia

Yleensä kauppalaskut pienempiä, mutta silloin kun ostetaan esim. pakkaseen varastoja, summa nousee nopeastikin. Siihen päälle vielä normaali viikonloppu ostokset, niin se on siinä!

Meitä on neljä, kaksi aikuista ja kaksi lasta, joista toinen 5 v. ja toinen vauva. Helposti saadaan menemään yli 100 euroa viikossa kauppaan. Tosin isoja ostoksia tehdään noin kaksi kertaa kuussa, ja muuten täydennetään. Samasta kaupasta, Prismasta, ostetaan myös pesuaineet, paperit, rasvat, vaipat ja vaatteitakin.Ostetaan myös paljon kotimaisia kasviksia läpi vuoden, samoin hyvää leipää yms. Koetan katsoa mitä ostan, mutta usein pääsen kauppaan vasta viimeisen aukiolotunnin aikana, ja minulla on kova kiire. Hintoja ei jouda niin hyvin vertailemaan...Välillä täydennetään lähikaupasta parilla kympillä.Tämänpäiväisellä ostosreissulla on tarkoitus elää ainakin viikko, ja vapun aikana ruokkia yhteensä 8 ihmistä.

Yleensä en hamstraa paljoa tavaraa kerralla kaappeihin, mutta jos teen niin, lasku kasvaa. Ja olen saanut ison ruokakauppalaskun ihan sillä, kun ennen juhlia (lapsen synttärit/joulu) tulee isompi määrä ruokavieraita kylään. Toki kaikki rahat eivät silloinkaan mene marketissa pelkkään ruokaan. Kaikki oheistilpehöörit maksavat myös. Meillä menee välillä ruokaan enemmän rahaa kuin pitäisi, mutta sitten pihistetään jostain muusta. Meidän perheen aikuiset eivät vain jaksa tehdä aina samoja ruokia ja kekseliäisyys loppuun, jos käytettävinä on pelkästään ihan halvimmat ruoka-aineet. Ja tosiaan syödään päivässä kaikki kolme perheenjäsentä 2 lämmintä ateriaa + aamu-, väli- ja iltapalat.Toki noin paljon rahaa yhdellä ostosreissulla menee vain ehkä sen kerran tai kaksi vuodessa.

ja kaupassa käymme kerran viikossa ns. isoilla ostoksilla ja lisäksi 1-2 kertaa täydentämässä tuoretuotteita. Tuolla isommalla reissulla menee helposti satasen pintaan ja ylikin, etenkin jos ostamme vaippoja ja täydennämme pesuaine- ym. taloustavaravarastoja. Syömme ihan perusruokaa, paljon jauhelihaa ja perunoita, edullisia kanankoipia ym. ym. mutta vastapainoksi emme halua tinkiä leivistä, hedelmistä ja leikkeleistä, joihin saa kyllä helposti uppoamaan aika paljon - kotimaiset hedelmät ja vihannekset ON kalliita ja joku ihan keskikokoinen leipä paperipussissa maksaa helposti 2-3 euroa.. Eli toisaalta tuijotamme kilo- ja kappalehintoja paljonkin, mutta toisaalta haluamme ostaa sitä, mitä tekee mieli, kun ei ainakaan toistaiseksi ole tullut sellaista tilannetta vastaan, ettei olisi rahaa ruokaan. Ennemmin tingimme sitten jostain muusta: kyllä siitä vaan tulee niin turvallinen ja kiva olo kun on keittiön kaapit täynnä mieluista sapuskaa! :)

Nyt päätimme yrittää säästää kesää varten ja suunnittelin viikon ruokaostokset vähän järkevämmin. Päätin, että käyn hakemassa lisää vain hedelmiä ja maitoa. Kaiken muun ostin viikoksi. Rahaa meni vain 40¿ ja meillä on kaksi lasta. Ruoan laadusta ei tarvinnut paljon tinkiä. Jotkut ruoka-aineksista kestävät vielä tätä viikkoa pidempäänkin, kuten 3kg riisiä oli 3¿. (Tosin normaalisti olisin ostanut tummaa riisiä).

eikä tee tiukkaakaan kun siinä kaksosille vaipat ja eväät. Ruokaostokset tehdään sit pääasiassa paikallisessa marketissa pari kertaa viikossa ja sinnekin uppoaa 50-70¿ joka kerta. -äiti, isä, 2 lasta, koira ja kissa-

On meilläkin mennyt joskus ton verran kun on ostettu esimerkiksi toinen juusto odottamaan ja muutenkin täytetty kuivakaappeja. Samoin " taloustavaraan" voi kuulua esim. purkkeja tai uusi moppi tms.

eikä osteta ikinä shampoita sun muita marketeista. Eikä edes just mitään varastoonkaan. Korkeintaan jotain tomaattimuskaa useampi purkki. Eikä edes oluesta pidetä, joten ei mene siihenkään :) Minä en tajua kuinka joku pääsee esim. viikonloppuostoksista alle 100 euroa (siis n 3 henkinen perhe). Me ostetaan kyllä lähes kaikki mahdolliset luomua ja reilua kauppaa, ei oteta siis halvinta. Ruoat teen itse hyvistä raaka-aineista eli valmisruokiin ei rahat mene. Mutta ehkä sitten hedelmiin, kasviksiin, juustoihin, lihaan...

Käydään " isossa" kaupassa, eli Cittarissa kerran kuussa, silloin ostetaan esim juustot, jauhot, yms. säilyvät tavarat + kaikki taloustavarat (pehmopaperit, pesuaineet, kemmparit yms.) ja lasku oli esim eilen 120 euroa.

Välissä käydään lähikaupassa ostamassa maidot leivät yms päivittäistavarat ja silloin menee kaksi kertaa viikossa noin 20-30 euroa laaki.Eli ei se niin vaikeaa ole jos ei joka päivä ravaa kaupassa.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat