Vierailija

Mistä teidän että vesi on sopivan lämpöistä. Siis hiiva pitäisi laittaa n. 40 asteen tienoilla. Ja mittaria ei ole.. Kiehautan puolet vedestä, lisään sokerit ja sitruunan. Loput vedestä viimeiseksi.



Tein juuri tuon mukaan 3 pv sitten ja ei lähtenyt hiiva vaikuttamaan. Joten, onkos mitään niksiä?

Kommentit (11)

hieman lämpimältä tuntuva on noin 40-asteista. Ei se sima enää kyllä lähdekään käymään, jos 3 pv sitten laitoit. Ei vaikka lämmittäisit koko satsin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:




Vappusima

4 l vettä

2 sitruunaa

3 dl sokeria

3,5 dl fariinisokeria

nokare hiivaa (1/8 tl)





Pese sitruunat huolella. Kuori ne ohuelti siten, että valkoista osaa ei tule mukaan. Leikkaa sitruunoista terävällä veitsellä valkoinen kuorikerros pois. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet.



Nosta sitruunaviipaleet isoon astiaan tai kattilaan sokereiden kanssa. Kaada päälle 2 l kiehuvaa vettä ja sekoita, kunnes sokeri liukenee. Kaada päälle 2 l kylmää vettä.



Liota vesitilkkaan hiiva ja lisää se kädenlämpöiseen juomaan. Peitä astia kannella ja jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön.



Siivilöi juoma ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Pane jokaisen pullon pohjalle 1tl sokeria sekä muutama rusina. Sulje pullot ja nosta ne viileään paikkaan. Sima on valmista juotavaksi noin viikon kuluttua




Eli siis uutta satsia olin tekemässä ja taisin taas tehdä saman virheen. Kiehuvaan veteen(3l) lisäsin sokerit ja sitruunan. Sekoitin ja lisäsin myös vettä litran. Ja saman tien laitoin hiivan. Eli hiivaa en muistanut liuottaa ja taisi olla liian kuumaa neste. No huomenna uusiksi. Harmittaa.



Viimevuonna onnistui kun oli hyvä mittari ja ohje. Nyt on molemmat hukassa.



Hauskaa vappua!


Vappusima

4 l vettä

2 sitruunaa

3 dl sokeria

3,5 dl fariinisokeria

nokare hiivaa (1/8 tl)





Pese sitruunat huolella. Kuori ne ohuelti siten, että valkoista osaa ei tule mukaan. Leikkaa sitruunoista terävällä veitsellä valkoinen kuorikerros pois. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet.



Nosta sitruunaviipaleet isoon astiaan tai kattilaan sokereiden kanssa. Kaada päälle 2 l kiehuvaa vettä ja sekoita, kunnes sokeri liukenee. Kaada päälle 2 l kylmää vettä.



Liota vesitilkkaan hiiva ja lisää se kädenlämpöiseen juomaan. Peitä astia kannella ja jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön.



Siivilöi juoma ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Pane jokaisen pullon pohjalle 1tl sokeria sekä muutama rusina. Sulje pullot ja nosta ne viileään paikkaan. Sima on valmista juotavaksi noin viikon kuluttua

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat