Vierailija

Montako väriä, kirjainta ja numeroa lapsenne osaa? Lähinnä pojat..

Sivut

Kommentit (22)

Tunnistavat värit: punainen, vihreä ja sininenOsaavat luetella aakkoset ja osaavat kertoa millä kirjaimella esim. auto, banaani, äiti, isi jne. alkaa. Siis tunnistavat aakkosia jo jonkun verran.Osaavat laskea 1-12. Jos laitan 6palikkaa pöydälle niin osaa laskea oikein monta siinä on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

värejä ja kirjaimia ei osaa. lapsella ei ole ollut mielenkiintoa niihin, enkä kannata preppaamista vielä tuossa iässä.

lapsi on muutamn viikon kuluttua 2,5-vuotta.

Osaa sanoa myös millä kirjaimella, jotkut sanat alkaa. Esim P:llä alkavat, erottuvat nähtävästi hyvin? Kysyy jatkuvasti: äiti millä kirjaimella alkaa se ja se? Oppi myös myös puhumaan tosi aikaisin.Sininen ja vihreä menevät vielä usein sekaisin, vaikka muuten yleisimmät värit osaa.Numerot osaa kymmeneen.

Värit:

Sininen, punainen, keltainen, vihreä, ruskea, musta, valkoinen, toisinaan tunnistaa myös violetin (varmaan vaikea sana!).Numeroista:

Osaa laskea viiteen ja tietää siihen asti mitä numerot tarkoittaa, mutta sen jälkeen on vain " paljon" vaikka saattaa luetella numeroita 10 asti (ei vaan tiedä paljonko se on). Viiteen asti osaa siis näyttä sormista tai kertoa jos edessä on vaikka kolme omenaa tms.Kirjaimista:

Tuntee vokaalit, joitakin konsonantteja.

Vierailija:

Lainaus:


keltaisen. Tosin kyllä välillä sekoittaa värit. Numeroista osaa luetella numerot järjetyksessä ykkösestä kasiin. Ja laskea viiteen. Mutta tuskin tunnistaa numeroita ja kirjaimia ulkonäöltä ollenkaan. Täytyy myöntää että johtuu täysin vanhemmista. Eipä oo tullu vielä opetettua. Ehkäpä vielä kerkiää.....
Älä hätäile, koulu on mielestäni sitä varten että siellä opetetaan, ei kai sitä muuten olisikaan ;)

keltaisen. Tosin kyllä välillä sekoittaa värit. Numeroista osaa luetella numerot järjetyksessä ykkösestä kasiin. Ja laskea viiteen. Mutta tuskin tunnistaa numeroita ja kirjaimia ulkonäöltä ollenkaan. Täytyy myöntää että johtuu täysin vanhemmista. Eipä oo tullu vielä opetettua. Ehkäpä vielä kerkiää.....

On osannut kaikki värit jo pitkään. Numeroita ei tunnista yhtään, mutta osaa laskea 1-10. (isommat leikkineet piiloa, niin on oppinut itsekseen).

Kirjaimista tunnistaa kai kolme.

Toivottavasti et suutu. :)Numeropuolella osaa vain erotella yhden ja monta. Kirjaimet osaa lähes kaikki tavalliset suomalaiset (siis ei mitään c:tä ja X:ää ym), tosin joskus (aika useinkin) sekoittaa. Erityisesti m ja n sekoittuvat helposti. Väreistä osaa ainakin keltaisen, sinisen, punaisen, vihreän, oranssin, ruskean ja valkoisen. Mustan muistaa joskus.

valkoinen, beige (sanoo beessi), pinkki, vaaleanpunainen, -sininen, ruskea. Ei tule mieleen väriä, jota ei tunnistaisi. Mutta on niitä varmaan, joitain erikoisia. Turkoosia ei taida tietää. Ei ole koskaan kysynyt, eikä ole tullut eteen.Laskee (eli luettelee oikeassa järjestyksessä) numerot 1-19. Nimeää numerot 1-9 ja 0. Lisäksi osaa nimetä joitain kaksi- ja kolmenumeroisia, kuten 11 ja 111, 22, 33, 44 jne.Kirjaimista tunnistaa/nimeää melkein kaikki, ei ehkä tiedä seuraavia g, å, mutta en ole asiasta varma, kokeilen huomenna osaako. ;-)Eli aika taitoja, mutta meidän poika oppikin puhumaan tosi aikaisin. ässä puhui 3-4 sanaisia lauseita. Aikainen puhumaan oppiminen tietty vaikuttaa asiaan. Ja esikoinen kyseessä, jännä nähdä miten kakkonen aikanaan oppii samat taidot. Siis minkä ikäisenä.Ja loppuun tärkeä huomautus. Mitään ei olla opettamalla opetettu, vaan lapsi ollut itse kiinnostunut. Kyselee kyselemistään. ;-)

punainen, sininen, keltainen, ruskea, valkoinen, vihreä, oranssi. ikää 3v ja 3kk. fiksu poitsu muutenkin, muun muassa auton merkit tuntee kaikki ;) sehän osataan hyvin, mikä kiinnostaa!! :)))

On hyvin kiinnostunut väreistä ja tuntee kaikki perusvärit ja paljon muitakin, kuten; harmaa, hopea, oranssi, turkoosi... laskea osaa kahdeksaan (kahdella kielellä, koska ollaan kaksikielisiä) ja tunnistaa numerot 1-5. yksittäisiä kirjaimia ei tunnista, mutta tunnistaa oman nimensä kirjoitettuna.

kyllä ehtii! :)

meillä isot pojat 3,5 ja 5v ja 5v osaa laskea välillä 10 välillä vähemmän, tunnistaa muutamia kirjaimia, ei varmaan muista kaikkia värejä. Ei huolestuta. Pääasia, että into asioihin säilyy. oppivat kun oppivat.

Laskee kymmeneen, tuntee sinisen, punaisen, valkoisen, vihreän, oranssin, keltaisen ja mustan. Kirjaimista en osaa sanoa, miten niitä tunnistaa..

Meillä poika oli varsinkin pienempänä rauhallinen ja oppi hitaasti kävelemään, puhetta sen sijaan on tullut solkenaan. Lapset ovat erilaisia, ei juuri kannata vertailla. Toinen istuu penkillä ja lukee, kun toinen tekee mitä hurjempia akrobaattisia temppuja. = )))

Väreistä tuntee punaisen ja joskus muistaa sinisen. Laskee seitsemään. Numeroita tai kirjaimia ei tunne näöltä. Hmmm. M kyllä tarkoittaa hänen mukaansa hamppia. :) Autojen merkit tuntee, joten ei taida vielä numerot ja kirjaimet olla yhtä kiinnostavia.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat