Seuraa 

Kertokaapas kaakeliuunin ja vuolukiviuunin hyvät ja huonot puolet. Tai ylipäätään millaisen takan valitsisitte vähän reilut 150 m2 1 krs taloon. Tarkoituksena olisi takan lämmityksellä pienentää sähkökuluja kun meille tulee suorasähkö lämmitys muuten. Kaakeli olisi kivan näköinen mutta epäilen onko tarpeeksi tehokas. Kommentteja kiitos.

Kommentit (7)

on sekä kaakeliuuni että Tiilerin takkauuni rapattuna. Kaakeliuuni on toki parempi varaamaan lämpöä mitä tiilet ja pysyy hyvin 2 päivää lämpösenä kun kunnolla lämmittää. Vuolukivi lämpiää pinnalta paljon kuumemmaksi ja mun mielestä ne on mökkitakkoja tai korkeintaan takkahuoneen uuneja.. En haluaisi sellaista " rumaa" olohuoneeseeni etenkään jos siihen laitetaan vielä joku leivinuunisysteemi. Meillä on kaksi varaavaa takkaa eikä kummassakaan leivinuunia, en kokenut tarvitsevani ja takat paljon kauniimpia.SannaHeips!Meille tulee uuniseppien takka ja erikseen puuhellaleivinuuni keittiöön.Halusin näin, koska monella tuttavalla on takan yhteydessä leivinuuni (lähinnä uuniseppien ja kaakelien uunien mallit) eikä tuo leivinuunisysteemi näissä oikein tahdo toimia.

Liian pieni massa takoissa jotta jaksaisi lämmittää leivinuunin tarpeeksi kuumaksi.

Lähinnä käyttävät leivinuunia hauduttamisruokiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän uuniseppien takkaleivinuuni lämmittää kyllä erittäin tehokkaasti koko alakerran 137m2 ja yläkertaakin yhdellä kopallisella puita kun takkaa lämmittää pääsääntöisesti joka toinen päivä kun lämpöä on -10 tai enemmän. Kun pakkasta on enemmän kuin -10 lämmitimme joka päivä. Itsekin pohdimme tuota tehokkuus asiaa mutta omalla kokemukselle olemme tulleet siihen tulokseen että vuolukivitakan ominaisuuksien ylistäminen on pelkää myyntimiesten sana helinää.

eli entisessä kodissa oli nunnauunin solo takka-leivinuuni ja nyt uudessa kodissa uuniseppien katrilli takka-leivin uuni. Kaikin puolin muuten plussat menevät kaakeliuunille paitsi tuo solo uunin puhdas leivin uuni oli tosi käytännöllinen. Tuli leivottua enemmän uunilla kun ei tarvinnut erikseen alkaa leivin uunia lämmittämään.Jos ottaisin pelkän takan ottaisin ehdottomasti kaakelitakan. Vuolu kivestä tule ajan saatossa suoraan sanottuna ruma sillä niin noki kuin muutkin tahrat ja ihan ilmakin muuttavat vuolukiven kaunista väriä eikä vuolukivi pintaa ole kovin helppo puhdistaa. Markkinoille on tullut erilaisia vuolukiven puhdistus aineita mutta työlästä silti. Kaakelitakka tulee siistiksi ihan märällä rätillä pyyhkimällä ja pintyneenpään tahraan voi huoletta käytää pesuainetta ja jopa vaikka tärpättiä (esim remontin aikana tulleisiin maalitahroin ym). Vuolukivi on tosi arka kaikille aineille ja myös lasten tahmaiset sormien jäljet jäävät helposti ikuisiksi muistoiksi takan pintaan.

kaakelitakka miellyttäisi. Takka on useita vuosia olemassa, sitä ei vaihdeta uuteen noin vain. Siksi pitäisin yhtenä valintakriteerinä mieltymysasiaa. Kaakelitakatkin ovat nykyään yhtä hyviä kuin muutkin takat. Malleja on runsaasti tarjolla.

Meille tulevassa Cronspiesenin kaakeliuunissa on sellainen ominaisuus, että se alkaa jo lämmitysvaiheessa lämmittämään huoneilmaa.

en nyt todellakaan ole asiantuntija, saati sitten että olisi kauheasti kokemusta, mutta sanompa silti jotain =)Sanoit, että teille tulee suorasähkö. Tuleeko lattialämmitystä? Jos laitette vesikiertoisen, niin sen voisi liittää takkaan siten, että takka lämmittää sitä lattiaa... tai jotain siihen suuntaan... (huomaa vankka asiantuntemukseni, termit hallussa)Tulee meinaan iso sähkölasku talvella, jos pelkällä sähköllä lämmittää. Vesikiertoinen on toki kalliimpi laittaa, mutta uskon sen tuovan lämmityskustannuksissa jotain takaisinpäinkin. Mulla ei kyllä ole siitä faktaa. Ehkä joku valistuneempi tietäisi?Niin, sitä piti sanoa, että silloinhan voisi sen miellyttävimmän takkavaihtoehdonkin valita...

Voisko sitä samaa ainetta laittaa vuolukivisen takan pintaan, mitä käytetään laattalattioiden suojaamiseen? Kivenhoitoaine tai jotain tämäntapaista se aine oli. Vai kuumeneeko takka liikaa tuollaiselle aineelle?Nyt vasta ensi kerran kuulin, että vuolukivinen takka vaihtaa väriä ajan saatossa. Onko tämä totta ja miten tämä on mahdollista? Eihän kiviset laattalattiatkaan mihinkään väriä vaihda. Lika toki jää takan pintaan kiinni erilailla kuin sileään pintaan ja nokea tulee myös, mutta eihän se mitään värinvaihtamista ole.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat