Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Vastikään 2 v. täyttänyt lapsemme heräilee usein monta kertaa yössä. Ekan kerran herää yleensä parin tunnin nukkumisen jälkeen. Silloin saa helposti takaisin unille silittämällä päästä.

Toisen kerran kun herää, olen itsekin jo nukkumassa, enkä jaksa tokkurassa muuta kuin kaapata muksun viereeni meidän sänkyyn. Tässä vaiheessa lapsi saa monesti hepulit, karjuu tosi kovaa " lopeta äiti, irti" tms. Kun rupean kyselemään mitä haluaa, karjuu vaan, mutta jos osaan tehdä oikean kysymyksen, esim " Haluatko oman peiton`?" , hän huokaisee " joo" ja tyyntyy siihen.

Yleensä kuitenkin jää valveille potkiskelemaan ja piehtaroimaan, mutta tässä vaiheessa on turha enää kuvitella, että hänet voisi palauttaa omaan sänkyyn. Yleensä mies kömpii puhisten sohvalle nukkumaan.Alan olla tooosi väsynyt tähän yösirkukseen, mikä voisi auttaa?Mainittakoon vielä, ettei tämä kuopus ole koskaan ollut erityisen " hyvä" nukkuja, nytkin ei enää kotipäivinä suostu päikkäreille ja vauvanakin nukkui aika pieniä pätkiä vaan kerralla, siinä kun vanhempi muksu veteli 4 tunnin unia.

Kommentit (14)

samaan aikaan kuin isoveli eli 20-21, riippuu, onko seuraava päivä tarhapäivä vai ei.

Ei käytössä tuttia tai pulloa (pullosta ei ole koskaan juonutkaan).Korvatulehduksia oli, mutta ei ole enää (käyty tarkistuksessa).Polvitaipeita kyllä raaputtelee, niitä rasvaillaan. Kuivahko iho.

Ei ilmavaivoja erityisemmin.

ap

Oma sänky ei todellakaan ole hyvä ratkaisu huonosti nukkuvalle lapselle.Kun lapsi oppii että äiti on aina vieressä kun herä, niin pian heräily loppuu tai ainakaan hän ei herätä sinua.Meillä nukutaan perhepedissä isä+äiti+2v+2kk. Ja kukaan ei heräile öisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

pelottaaa?

osaako jo siis puhua jos päivällä puhuisitte asiasta?

jos ottaisit viereen ja antaisit nukkua siinä ehkä tuntisi olonsa turvalliseksi eikä heräisi olleskaa

meil 1,5v ja nukkuu vieresä eikä heräilee olleskaa yöllä, ei ole heräillyt si puolenvuoden iän

2v valvoo 2h joka yö, jo ootte surkeita mammoja

älkää nyt opettako lasta yöllä leikkiin, yöllä ei tuu palveluja eikä leikitä eikä valoja laiteta eikä turhia hgöpötetä

meil molemmat lapset on nukkuneet heräilemättä vuavasta asiti

Kuka on väittänyt leikkivänsä yöllä, kuka on väittänyt palvelevansa lasta yöllä, kuka on väittänyt laittavasta valota päälle tai höpöttävänsä??Lapset on yksilöitä, jos sun lapset nukkuu hyvin niin ei se tarkoita että kaikki 3miljoonaa muuta suomalaista lasta nukkuu yöt läpeensä!ierailija:

Lainaus:


2v valvoo 2h joka yö, jo ootte surkeita mammoja

älkää nyt opettako lasta yöllä leikkiin, yöllä ei tuu palveluja eikä leikitä eikä valoja laiteta eikä turhia hgöpötetä

meil molemmat lapset on nukkuneet heräilemättä vuavasta asiti
Meillä vaikka on kaksoset niin silti nukkuvat huonosti ja joka yö on yhtä rumbaa kun toinen tai molemmat herää kauhusta kankeena yöllä huutamaan äitiä tai isää. Tää nyt on tätä, kestettävä on!

onko tutti käytössä entä juoko pullosta?

onko korvat tarkistettu? voi olla krooninen korvatulehdus

entä masuvaivat piereskeleekö paljon onko kakka normaalia, olisiko allergiaa?

ihottumaa?

onko säännölliset elämäntavat rytmi?

meillä yöt rauhoittui pojan kans kun siirsimme hänet jatkettavaan sänkyyn 1v3kk ja samalla jaoimme makkarin kaapistolla kahtia. Eli nukkuu aivan omassa rauhassa. Alussa heräili, mutta annoin huutaa eli en heti mennyt katsomaan. Ja nyt 1.5v ei tuttia eikä pulloa vesimuki sängyssä josta juo herättyään ja käy nukkumaan.

Joskus harvoin herää itkemään jolloin mentävä katsomaan. Ja viereen otan vasta aamulla jos sattuu herää esim. 5.30 niin meillä ei vielä silloin nousta vaan otan sitten viereen ja jatkaa unia. Tuohon aikaan ei enään nukahda omaan sänkyyn vaikka ovi kiinni ja pimentäväverho on.Mutta mä opetin pojan nukahtamaan yksin uudelleen, vaikka siellä huusi. Joku kuukauden päivät meni että alkoi sujua, mutta sen jälkeen meillä kaikilla ihanat unet.

tosi ei usein käy kiukkuamaan yöllä. Muutaman kerran on saanut kauhukohtauksia, ne hävisi kun rauhoitettiin illat.

JOskus heräilee omassa sängyssään parin tunnin välein. Kun olen itse jo nukahtanut en jaksa jäädä silittelemään vaan otan pojan viereen. Vieressä nukkuu hyvin. Pojan sänky on meidän huoneessa. Ehkä jotain kolme kertaa on nukkunut siinä aamuun asti. Tosin vauvasta 1,5v asti nukkui meidän vieressä että kai pitää vaan totutella omaan sänkyyn pikkuhiljaa.

(Paitsi vauvana maitoa.) Mutta silti tuo saattaa valvoa öisin tuntitolkulla. Viihdyttää ihan itse itseään ja pitää minut samalla hereillä... Viime aikoina on ollut vähän helpompaa - onneksi. Toivottavasti jatkuu näin.

Meillä käytössä sellaiset töpseleihin laitettavat oranssisävyiset valot, 2kpl, 3v pojan huoneessa. Ollut tuosta 2½ vuotiaasta lähtien, kun yöt menivät levottomiksi. On nukkunut sen jälkeen huomattavasti paremmin. Ilmeisesti pelkäsi pimeää, ei osannut sitä vain itse kertoa. Nuo valot ei edes paljoa maksa. Halpa hinta hyvistä yöunista:)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat