Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Mietityttää, heräileekö muidenkin taaperot öisin? Meidän pian 2v poju ei ole koskaan ollut hyvä nukkumaan, mutta välillä nukkuu kuitenkin kokonaisia öitä heräämättä. Yleensä hän heräilee 3-5 kertaa yössä, pyytää tuttia tms. Melkein kerran viikossa on yö, kun hän herää itkemään ja saattaa valvoa / nukkua tosi levottomasti jopa tunteja. Päiväunet hän nukkuu hyvin, noin 2h. Onko tämä ihan tavallista?

(Välillä väsyneet vanhemmat)

Kommentit (5)

Meillä tyttö 1 v 8kk ja sama on jatkunut kohta pari kuukautta. Välillä nukkuu vähän paremmin, eli herää vaan kerran, mutta välillä heräilyä on useita kertoja yössä. Heräily on sellaista ähinää ja tutin pyyntiä, ei varmaan itse kunnolla herää, mutta vanhemmat kyllä. Eli levottomat yöt täälläkin. Kuuluu kuulemma kehitysvaiheeseen, eli päivän tapahtumia käydään yöllä läpi. Meillä tyttö vielä tarhassa, joten siellä varmasti actionia riittää. Kyllä ne yöt varmaan pian rauhoittuu, toivon mukaan, vaikka välillä on kyllä ihan silmät ristissä töissä.

Meillä kanssa aika huonosti nukkuva 2 v poika. Mutta nyt ollaan saatu 3 viikkoa nukkua putkeen yöt. Todella luxusta. Mutta ihan vaatii opetusta. Me ollaan kai opetettu, että yöllä heti riennetään luokse eikä osaa nukahtaa ilman jotain " palvelua" . Meillä se oli veden juominen yöllä. onneksi siitä päästiin eroon. Ihan sanottiin illalla, että nyt juodaan keittiössä vettä ennen nukkumaan menoa, että yöllä ei juoda enää vettä. Puhetta uskoi hyvin. Muutaman kerran heräsi ja pyysi vettä, hieman itkikin, mutta kun huomasi, että pelin henki on tosiaan tämä niin oppi nukahtamaan ilman. Sairastelut ja kesäkuumat on sitten eri asia. Silloin voi oikeasta ollakin jano. teidän kohdalla ehkä olisi aika luopua tutista? Ihan oikeasti saattaisi auttaa. Eli palvelut ja apuneuvot pois ja poika opettelee itsekseen nukahtamista. Unilelua suosittelen lämpimästi! Meillä tutista luovuttiin 1v iässä ja unilelu tuli tosi tärkeäksi.Tsemppiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Mielikuvitus alkaa laukata näihin aikoihin ja unet ' hurjistuvat' . Myös päivän tapahtumat palautuvat uneen herkemmin ja ne muistetaan. Mielikuvitus saattaa tehdä tepposet, kun lapsi herää, voi hyllyssä näkyä hänen mielestään vaikka hirviö. Myös kulmahampaita tehdään näihin aikoihin ja ne valvottavat.

meillä auttoi ensinnäkin huoneen totaalipimennys- ei pelkkä pimennysverho vaan siihen päälle vielä paksut kangasverhot. Myös päivätutin poisjättö auttoi lähes samantien. Nyt ei syödä tuttia, kuin unilla ja jotenkin sen merkitys on vähentynyt kovastikin pojan elämässä. Karsittiin myös kaikki kuvat ja ' pelottavat' jutut huoneesta- saattoi herätä yöllä itkemään Nalle Puhin kuvaa paniikissa tuijottaen (joka siis seinällä) ja sanoi, että pelottaa...

Me tehtiin myös ' urakka' siinä, että joka kerta, kun poika ei nukahtanut herättyään enää omaan petiin, otettiin hänet kyllä väliin, mutta palautettiin heti omaan sänkyyn, kun nukahti. Näin ei aamulla varmaan edes muistanut käyneensä meidän välissä ja oppi nukkumaan yksin omassa huoneessa.

meillä oli iso ongelma myös litimärkä vaippa, joka kasteli usein sängyn ja yöpuvun ja herätti pojan kesken unien. Kokeiltuamme kaikki vaippamerkit, jouduttiin päätymään kahteen vaippaan päällekkäin, jotta pysyy kuivana. ja se auttoi!Tässäpä jotain vinkkejä...mutta siis normaalia on, että taaperokin heräilee!' nykyään ei niin uneton 1v11kk pojan äiti'

sitruska

Meidän esikoinen nukkui ekan kerran kokonaisen yön ollessaan 1v7kk .... Hieman väsyneet vanhemmat - mikä aliarvio! Ihania öitä kesti hetken, sitten alkoi unet, kauhukohtaukset, tutin kanssa pelehtiminen. Meno vähän rauhoittui kun kaikki tutin vaan yhtenä päivänä katosi eikä niitä koskaan löytynyt. Oikeasti tuo heppu on alkanut nukkumaan vasta 4 v ja silloinkin aika järjestelmällisen lahjonnan kautta (rukseja taulukkoon ja palkintoja).Kakkonen alkoi nukkumaan yönsä 6 kk ikäisenä, mutta nyt 1v5kk herää joka yö 1-3 kertaa milloin mistäkin syystä. Parhaiten nukkuu meidän sängyssä, riippumatta siitä olemmeko me siellä myös. Vilkkaat unet taitavat häiritä tyttöä sillä usein hän itkee tai nauraa unissaan, kävelee sängyssä (pelottaa nukuttaa meidän sängyssä mutta kun pinnoista tulee angst taaperolle) jne. Tuttia pitää antaa yleensä kerran yössä. Kohta häviää nämäkin tutit.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat