Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meidän pojalla (n. puolivuotias) oli aamulla lämpöä 38 astetta, kun muuten lämpötila on noin 37. Nyt illalla lämpöä ei enää ollut. Flunssan oireita ei näy, mutta poika on nyt muutamana päiväänä " tikistänyt" kummasti pikin päivää, tänään oikein naama punaisena ja huomasimme sen liittyvän virtsaamiseen. (Tikistäminen/änkääminen ei siis liity ummetukseen, koska pojan vatsa toimii normaalisti) Poika ei kitise normaalia enempää ja on muutenkin ihan reipas ja touhuileva, mutta tikisteleminen mietityttää -onko kellään kokemusta näin pienen lapsen virtsatietuleduksesta? Lääkärikeikka taisi tulla huomiselle...

Kommentit (5)

Meillä tytöllä (nyt jo 1,5vuotias) ollut 2 kertaa vti. Kumpanakin kertana oireena vain että pissa haisee voimakkaalle, sellaisella kalamaiselle tai ammoniakille. Ei kuumetta tai muuta ollut. Hoidettu antibiooteilla kotona. Pelkät antibiootit kotona annettavaan kuuriin riittävät, jos tulehdus vain ns rakkotulehdus eikä ole noussut kohti munuaisia eikä kuumetta tai muuta. Tekevät herkästi jatkotutkimuksia jos noin pienellä vti. Me kävimme Peijaksessa ultrassa, jossa ei näkynyt rakenteellista syytä asialle. Yleensä kuulemma syy löytyy rakenteellisesta viasta virtatie-elimissä. Mut jos epäilee tulehdusta varsinkin eka kertaa, mene ihmeessä lääkäriin!! Ottavat näytteen juuri tuollaisen pissapussin avulla tai sitten puhtaan näytteen suoraan rakosta punkteeraamalla. Meillä otettu aina pussin kanssa.

meidän pojalla (nyt 6.5 kk) oli virtsatientulehdus kun hän oli 4 viikon ikäinen. Kannattaa tarkistaa tilanne, antibiooteilla selviää. Me olimme tosin viikko Jorvissa, suonen sisäistä antibioottia sai poika kun oli niin pieni.Pissanäyte labraan, just pussiin kuin joku aiemmin kirjoitti. Täysin puhtaan pissanäytteen saa ottamalla näyte vatsapeitteiden läpi. Mutta pussinäyte antaa osviittaa onko se tarpeellista, ja lääkärihän tietty osaa sanoa tarkemmin.Nämä vain meidän kokemuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jos epäilet, vie lapsi heti lääkäriin. Jos virtsatieinfektio todetaan, hoito täytyy aloittaa sairaalassa suonensisäisin antibiotein. Toki voi olla kyse muustakin, joten älä vielä säikähdä. Punoittaako pippeli? Jos näin, kyse voi olla myös esinahan tulehduksesta, joka on vaaraton tauti (hoituu antibiootti tipoilla), mutta tähän ei kyllä pitäisi liittyä kuumetta.

Oltiin yli viikko reilun puolivuotiaan kanssa sairaalassa pissatulehuksen takia. Kotona kuumeltiin päivä ja yritettiin supoilla alentaa kuumetta mut ei laskenu, päinvastoin. En huomannu kotona mitään tikistystä pissaamisessa. Kuume kihahti 39:iin ihan puolessa tunnissa aamusella (kun herättiin ei tuntunu lämpimältä mut aamupalalla oli ihan tulikuuma!). Ite aattelin et ei tässä mitä, tää on vaan vauvarokko mut onneks mentiin lääkäriin, kuumetta oli 40 ja tulehusarvot korkeimmillaan yli 300!!!Neuvolasta sanottiin et pissanäytteen voi ottaa 5 min keitettyyn puhtaaseen pilttipurkkiinkin. Meille toi pissapussi on laitettu vaan sairaalassa kun oltiin. Meidän tulehuksen syy oli pissantakaisinvirtaus ja tutkimukset jatkuu... Kannattaa tosiaan olla sikäli tarkkana pissavaivojen takia et ne on oikeesti vakavia ja jos niitä ei ajoissa huomaa, munuaiset voi viottua. Vauvat tutkitaan onneks tosi tarkkaan, ei pelkästään hoideta kuntoon ettei sama vaiva toistu myöhemmin.

Sun kannattaa hakea mahd.pian terv.keskukselta sellanen steriili pussi, mikä laitetaan pojan pippelin päälle ja sitten odotellet, että pisu tulee. Tietty sun pitää sopia terv.keskus lääkärin kanssa asiasta, että olet hän on tietoinen, että viet näytteen labraan. Sinne kait tarvitaan lähete, kun viet näytettä. Näin meillä ainakin toimittiin. Ei kannata pähkäillä, jos epäilet pisutulehdusta, ja vaikka sitä ei olisikaan, oman mielenrauhan vuoksi kannattaa näyte viedä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat