Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä verikokeet näyttivät maitoallergiaa (oireena punaiset näppylät ja kuiva iho). Imetän kuitenkin vielä, joten onneksi näillä maitoasioilla ei ole hirmuinen kiire. Olisin kuitenkin halunnut jo lopetella imetystä, mutta en haluaisi apteekin korvikkeisiin siirtyä. Toiveissa olisi, että voisimme suoraan alkaa käyttämään tavallisten kauppojen maidottomia " maitoja" . Kuinkahan niiden kanssa toimitaan? Onko niillä samat ikäsuositukset kuin tavallisissakin...? Meillä neuvola on aika huono neuvomaan näissä asioissa, joten senkin vuoksi kysyn neuvoa täältä, kokeneemmilta :)

Vauvamme on nyt siis 9kk ja osittaisimetyksellä. Oma ruokavalioni on normaali, joten sen kautta hän ei onneksi maitoon reagoi. Elättelen myös toivoa, että tämä allergia menisi pikku hiljaa ohitse. Jo ennen sitä parin vuoden ikää... Onkohan näin onnellisesti käynyt muille?

t. Iiris ja pikku piipero

Kommentit (6)

sillä kaura- ja riisimaidotkin maksaa aika paljon. Kelakorvauksen jälkeen taitaa jäädä suunnilleen yhtä paljon litraa kohti maksetavaksi, ainakin meidän Nutramigenista. Meille ravitsemusterapeutti ei edes suositellut kaura- tai riisimaitoon opettamista enää kun apeteekin maito loppui tytöltä 2v iässä, koska ovat vain vettä, öljyä ja jauhoja. Sanoi että vie vaan tilaa mahassa kunnon ruualta. Maito korvataan meillä siis kalkkitabletilla, ja reilummilla annoksilla lihaa ja rasvaa. Juomana vesi ruuan kanssa ja välipaloilla joskus mehu.

Jos muita allergioita ei ole, niin erityiskorvike ei ehkä ole välttämätön yli 1v (meidän poikaa ei alettu enää 1,5v opettamaan korvikkeelle kun allergiat lopulta selvisi), mutta jos ruokavaliosta puuttuu paljon muutakin, niin sitten se on tärkeä.

Yleensä apteekin maitoja käytetään 2-vuotiaaksi asti. Kaupan maitojen (riisimaito,kauramaito) ravintoarvot eivät yksin riitä. Soijatuttelia taitaa saada ruokakaupasta (?)...tästä en tiedä, koska itse en halunnut edes kokeilla soijapohjaista korviketta. Maitoallergia saattaa helpottaa jo vuoden iässä, mutta yleisempää taitaa olla tuo 2-vuoden ikä ja siitä eteenpäin ennen neljää ikävuotta. Meillä pojan olo helpotti yhden vuoden tietämillä, mutta allergia ei hävinnyt. Sinnikäs vaiva. Tsemppiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse en muuta vaihtoehtoa ajattelisikaan kuin apteekin korvikemaitoa. Mitään maitoproteiinia sisältävää ei saa sisältyä noin pienen maitoallergisen ruokavalioon, täydellinen välttäminen on keino parantua allergiasta. Maitoaltistukset kannattaa tehdä hoitavan lääkärin suositusten mukaisesti, aikaisintaan puoli vuotta ensimmäisestä altistuksesta/diagnoosista.Hoitavalta lääkäriltä saat kyllä ohjeet ja ravitsemusterapeutti antaa myös omalta kannaltaan. Eihän kaikkien ole pakko juoda maitoa sitten kaksivuotissynttäreiden jälkeen, sitten pärjää, jos ruokavaklio on muuten laaja.

että jos välttämättä haluaa kokeilla kotona olisiko maitoallergia jo alkanut parantua, niin kannattaa aloittaa korvikkeista tai vauvajugurteista. Itse kokeilin tytölle ensin sitä Tutteli Omneota (jota saa nykyisin jo ruokakaupastakin) ja sitten tavallista Tuttelia. Niissä on kuitenkin maitoproteiinin määrä paljon pienempi kuin normaaleissa maitotuotteissa. Meidän 2,5v tyttö sietää jo n. 1dl tuttelia päivässä, mutta 2rkl raejuustoa aiheutti jo oireet.

kiinnostaa tämä, meillä 8 kk vanha maitoallerginen poika.Tarkoituksena siis siirtyä ÄM:stä suoraan maitoon, joko tavalliseen tai sitten riisi/kauramaitoon. Nyt siis diettaan maitoa plus jotain muita ruoka-aineita. En halua pojalle enää altistuksia, tutteli altistus on tehty ja Almiron ei sovi. En siis halua enää almiron ja soija-altistusta, tiedän ettei soijakaan käy kun on sekin kotona testattu.Noin 10 kk kohdalla ajattelin altistaa kotona taas lehmänmaidon joko sopisi, jos ei, niin sitten on kurja juttu.

Yritän imettää mahdollisimman pitkään ja annan sitten vitamiinit purkista ja juotan esim. kauramaitoa. Meillä on kuitenkin ruokavaliossa pojalla jo ihan mukavasti tavaraa joten mun mielestä sen puolesta ei tarvisisi erityiskorviketta. Täytynee käydä ravitsemusterapeutilla sitten kun aihe on enemmän ajankohtainen.Mutta kokemuksia kaivataan täälläkin

Kertokaahan vielä kokemuksia näistä maitoasioista. Olen tässä itsekseni miettinyt, että jos kuitenkin kokeilen kuukauden tai parin päästä hapanmaitotuotteita. Onkohan siitä kovasti haittaa? Millähän kannattaisi aloittaa? Ne apteekin maidot ovat kalliita ja en jaksaisi lähteä siihen korvausten hakemis-projektiin... Mutta toisaalta haluaisin jo lopetella imetystä. Lapseni parasta kuitenkin ajattelen, mutta täytyyhän sitä jossain vaiheessa saada muualtakin maitoa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat