Seuraa 

Käy vähiin nämä huhtikuun päivät.

Nyt joutaisimme kyllä kaikki jo synnärivisiitille menemään.

Minäkin kun olen ollut jo yli kolme tuntia hereillä ni tuntuu ettei tässäkään mitään järkee oo.No täytyy ottaa päiväunet sitten hyvällä omalla tunnolla.

Kaikki siis ennallaan.Maha-asukki ei ole kyllä syynä valvomisiin.

Ihan hissukseen hän nukkuu muutamaa liikuskelua lukuunottamatta.

Hyvä on rytmi.Saas nähä kuinka se toimii sitten syntymän jälkeen.

Nyt jään siis odottelemaan että tuo aurinko alkaisi lämmittämään ja sitten lähden aamukävelylle.Toivottavasti se edes pitäisi virkeänä.Kanssa sisaret:mukavaa torstaita!!!Äiti30.. 39 +6 (huh la siis huomenna) :D)

Sivut

Kommentit (22)

Eli Kättäriltä lähettivät taas takaisin... Toka kontrolli siis oli tänään ja tiistaina olivat jo sisälle ottamassa ja varoittelivat että tänään pitäisi olla kamat yms. mukana, just joo! Kotiin lähettivät että saa otus vielä vähän armon aikaa. Olisin ollut jo niin kypsä jäämään sisälle, kamatkin oli mukana ja mies varautunut jättämään mut käynnistykseen.No, hyvä asia on että vauva voi hyvin ja on terve. Oltavatkin ovat ilmeisen mukavat ja ylläpito pelaa kun näin hyvin yksiössään viihtyy. Suostuivat sentään käynnistykseen. Soittelen lauantaina osastolle onko siellä tilaa ja sitten käynnistellään. Sitten onkin jo rv42+0.Jos sitä lähtisi vielä yrittämään näitä kotikäynnistyskeinoja eli siivoilua ja illaksi saunaan ja mies lupaili seksiäkin ihan vain siinä toivossa että jotain vihdoin tapahtuisi. Alkaa hermot mennä siltäkin.Että tälläistä uutta tänne...Onnea hmarille vauvasta!

Perästä tullaan.-Myy&Otus rv41+5

Huomenta kaikille.. Vähiin käy nämä huhtikuun päivät, ennen kuin loppuu.. Itellä tosi huonosti nukuttu yö takana, viiden jälkeen en ookkaan nukkunut. Mahaa polttaa niin himskatisti, mietin tässä että pitäskö neuvolaan soittaa ja varata sinne aikaa täksi päiväksi. Huomenna olisi kyllä muutenkin aika.. Itsestä rupeaa kyllä tuntumaan, että tää menee toukokuun puolelle. Kun ei ole supistuksia, eikä muitakaan merkkejä mistään.:) Viikko sitten ei ollut pääkään viellä kiinnittynyt. Mutta, ihana ilma on tulossa taas..:) Saas vaan nähdä jaksaako sitä edes ulkona olla, voi kun osaisi nukkua ite päikkärit. Helpottaisi, ehkä vähän tätä oloa.eevuska_85, 39+6 myös..Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minut sektioitiin 24.3 ja eipä siinä mitään pelättävää ole,mutta ilman muutahan se tilanne aiheuttaa jännitystä.

Itseäni ainakin pelotti kovastikkin,vaikka esikoinen tuli maailmaan samalla tyylillä.Ehkä eniten koko asiassa minua pelotti veritulppa riski,kun suvussani tälläisiä äkillisiä veritulppia on ollut yhdellä sun toisella ja inhottavinta oli se,kun vartalo oli puudutettu tunnottomaksi palleasta alas päin.

Se oli ilkeä tunne,kun ei varpaat liikkuneetkaan,mutta kaikki pelot sun muut hävisi,kun sieltä sermin takaa kuului se ensimmäinen parkaisu.

Pelko muuttui itkuksi,kun oli niin onnellinen sitten kun vauva ja iskä lähtivät pesulle tuli hätä,että mitä vauva syö,kun itse jouduin tarkkailtavaksi siihen saakka,kunnes koivet liikkuivat...Kätilö oli hoitanut vauvalle tarjoilu puolen=)Ylös sängystä sain nousta leikkauspäivän illalla.Kätilön avustuksella menin vessaan ja siitä sitten pikku hiljaa aloin liikkumaan enemmän ja enemmän.Kipulääkettä sain,kun vain pyysin ja vaihdoin vauvelille itse illalla jo vaipankin.Jos joudut sektioon,niin älä suotta hermoile.Kaikki menee hyvin ja muistat vain pyytää kipuihin lääkettä,niin toipuminenkin alkaa nopeammin.Onnea sinulle!!!Niksu ja pojat 7v j 1kk 3pvmaapähkinä 41 + 3 ja 4,9 kg poika...

[/quote]


Heti aluksi hurjasti onnea kaikille lapsosensa saaneille!!Onhan meitä loppukuun odottajia täällä vielä sentään jonossa. En ole tänne juurikaan itse kirjoitellut, mutta ahkerasti kylläkin lukenut muiden kuulumisia. Itselläni koko raskaus on ollut ihmeellisen helppo, eikä ole ollut teille oikein mitään kerrottavaa. Neuvolassa kaikki arvot kohdillaan ja aikalailla menty käyrillä, nyt sf 37. Turvotusta on ollut vasta parin viime viikon ajan. Nyt kun päätepysäkki lähenee, alkaa jännitys nousta ja aika käydä tooodella pitkäksi. Synnytyskin mietityttää muttei kuitenkaan oikeastaan pelota, ainakaan vielä. Ihana kevätilma onneksi piristää, se vasta tylsää oliskin jos joutuis kotona istumaan ja vaan odottamaan..Viimeisen viikon aikana on kaikki entisetkin supistukset ja pienet kolotukset hävinneet, nyt on kuin ei raskaana olisikaan. On tullut touhuttua kaikenlaista, pihalla ja sisällä, kaapitkin on jo aikaa sitten siivottu mutta eipä tunnu mikään edistävän tän poitsun syntymää. Ässiä on tullut myös treenattua, mies on vaan nyt loppuajasta ollut hieman vähemmän halukas, taitaa raukka pelätä satuttavansa vauvaa.. Minulla halut ovat aika lailla entisellään.Toisaalta haluisin jo oman nyytin kainaloon, toisaalta helpommalla tässä kait näin pääsee kun se kulkee mukana tuolla massussa. Ehtiihän sitä hoivata sitten kunhan syntyy ja projektia riittääkin sitten ainakin parinkymmenen vuoden ajan.Kovasti tsemppiä muillekkin pakettia odottaville! Eiköhän ne sieltä tule Äitienpäivään mennessä :) Ja pirtsakkaa Vappua, pallon kanssa tai ilman!!!Toivoopi uninen 39+6Heissan Tilpehööri ja Touhis!Soitin kuitenkin synnärille niin rauhoitteli, että seurata supistuksia ja sitten lähtä tulemaan kun säännöllistyy ja kovenee. Vuoto ei mielestäni ollut lapsivettä, tokihan olisin heti alkanut tilaileen ukkoa kotiin jos lapsivedet olis mennyt.Kerron nyt teillekin jos tulee samanlaista juttua mitä synnärin kätilö sanoi, eliKohdunsuu on alkanut avautumaan ja se on vaan kohdunsuulta tulevaa vuotoa johon sekoittunut vähän verta (hiussuonia napsahdellut poikki) joka värjää rusehtavan punaseksi. Yleensä synnytyksen käynnistymisen merkki. Käski seurata myös vuotoa että jos on runsaampaa kuin menkkavuoto niin yhteyttä pitää ottaa tai jos muuttuu veriseksi. Tuhruvuoto ei haittaa. Eipä tuo kovin runsasta ollut ja nyt ei ole tullut enää juuri yhtään..Nyt alkoi jännittää osaankohan lähteä ajoissa, onneksi matka ei ole kuin 25 minuuttia. Täytyy alkaa laskea suppareiden väliä kunhan ne tästä kovenee..ja toivottavasti päästään viimestään illalla synnärille ja tositoimiin ;) Kovastihan tuo kätilö toivotti tervetulleeksi!

Onhan meita viela jonkunverran huhtikuisia taalla roikkumassa - taalla yksi lisaa! Laskettu aika on tanaan, eipa taida ehtia taman paivan aikana syntymaan poika. No, ei pida hermoilla, tulee kun on tullakseen. Olo on vielakin suhteellisen hyva, vaikka valilla noita nivusia vedellaankin puukolla... ja viime yon nukuin minakin huonosti, menkkamaista jomotusta alavatsassa koko yon ja monta vessareissua. Onneksi paistaa aurinko taydelta teralta niin saa siita energiaa. :)Niin, ja paljon onnea hmar!! Onnellista vauvaeloa siulle! Ja Martylle tsemppia, kuulostaa etta h-hetki on lahella.Itsellani tuli sunnuntaina sellaista vahaista rusehtavaa paksuhkoa vuotoa, joka sitten loppui ja jatkoi ti-ke uudestaan, tulkitsin limatulpaksi, eiko sita voi irrota silla lailla pikkuhiljaa? Toivottavasti on merkki etta jotain voisi alkaa tapahtumaan. Aitini on tulossa lauantaina Suomesta tanne pariksi viikoksi, saapi nahda kumpi ehtii ilmaantua ensin.Nyt auringosta nauttimaan, jaksamista kanssasisaret!Lumsku tasan 40

Miten paljon hulahti ja onko hulahdellut lisää? Olet takuuvarmasti pääsemässä lähtemään! Tänne voisin tilata samaa ;)

Eri paikoissa on vähän erilaiset käytännöt eli joissakin paikoissa käsketään odottamaan jonkin aikaa kotona ja sairaalassakin odottavat pitkään ennen kuin alkavat käynnistää, jos omat supparit ei kovene. Joissakin paikoissa taas käsketään tulemaan heti ja ryhdytään tuumasta toimeen, ettei ehdi mennä pöpöjä loppuveteen. Huonekaveriani viimeksi toruttiin siitä, ettei ollut tullut tarpeeksi ajoissa synnärille, vaikka hän ei ollut edes huomannut, että lapsivettä oli tihkunut. Eli vähän eri tavoilla reagoivat. Ottavat kyllä siellä vastaan, vaikka lähtisit heti! Itselläni taas uudelleensynnyttäjänä on käsky lähteä heti ekasta lorahduksesta syöksyriskin takia. Syöksy tosin on todennäköisempää, jos kaikki lorahtaa kerralla eli kalvot menee rikki alhaalta.

Tsemppiä koitokseen! Hyvin kaikki menee ja nyt ainakin tiedät, että tulossa on!Touhis rv 39+5
Laitan nyt tänne, vaikken ole hetkeen täälä äänessä ollutkaan, että lauantaina 15.4. klo 18.37 syntyi meille pieni poika (41+3). Painoa 4510g ja pituutta 52cm, pipo 32cm. Kaikki meni hyvin ja kotona ollaan oltu jo viikonpäivät ja pari päälle. Arkea opetellaan ja kaikki tietysti pienen miehen ehdoilla.Onnellinen Sande-äiti ja Poitsu 12 vrk

Hyvää vauva-arkea ja toivottavasti maitokin lähtee nousemaan.Martylle tsemppiä! Minä kyllä olisin ampautunut ä-polille viivana, jos tuommoisia vuotoja olisi tullut. Mulle just eilen sanoi neuvolan täti, että kun la on käsillä ja ohitettukin, saa polille mennä herkästikin. Mutta toki, jos oma tunnelma on hyvä, niin kivempi kotona odotella.

Huonosti nukuin yön minäkin. Vessassa ramppasin useita kertoja ja joskus viiden aikaan alkoi supistukset, ne varsinaiset. Tänään oli eka yliaikaiskontrolli ja kaikki oli kunnossa. Vauvan kokoarvio on 3300-3400 g. Alapään ronklattuaan lääkäri totesi, että hyvältä vaikuttaa käynnistymisen kannalta. Esikoisetakin kipeät supistukset alkoivat vasta syntymäpäivänä. Nyt supistuksia tulee 15 min välein ja ovat jo aika " mukavan" tuntuisia. Toivottavasti mies kerkeää töistä kotiin jos lähtö tulee.

Tarkoitus oli tehdä tänään vielä kotihommia mm. vaihtaa mullat kukille mutta taitaapa jäädä hommat tekemättä. Kai sitä jotain pientä voi yrittää.

Pitäkäähän peukkuja, että tänään päästään tositoimiin!Ja onnittelut hmarille sekä muille käärönsä saaneille! Ja jaksamista muille kärsimättömille odottajille!Helokki 41+3

Ekassa yliaikaiskontrollissa käyty, tippa silmässä lähdin, alkoi niin ahdistamaan... Kätilöt ja lääkäri olivat huiput, mutta paino arvoi 4,9 kg!

Esikoinen oli vajaa neljä kiloa, ja hurjan tekemisen takana, ja tämä vesseli olisi kilon painavampi....

Erikoislääkärikin pääsi kertomaan mielipiteensä, ja oli sitä mieltä, että viim. lauantaina poikamme syntyy, ja jos alkaa sponttaanisti, seurataa eteneekö synnytyskanavassa, mutta jos ei la sektio...

Onko teitä täällä, kenet olisi joskus sektioitu?

Pitääkö pelätä? Pystyykö toimimaan vauvan kanssa ihan normaalisti leikkauksen jälkeen, vai kui?

Hirmusti herää kysymyksiä näin paniikin hälvettyä...maapähkinä 41 + 3 ja 4,9 kg poika...

Täällä myöskin edelleen palloilen.. Eilen saunoin kolmesti ja kävin kahdesti lenkillä..tulos:erittäin hyvin nukuttu yö! ! Tänään olen juossut kaupungilla asioilla ja pessyt ikkunat ja käynyt lenkillä, ei supistustakaan. Vihlontaa kylläkin alapäässä tuntunut touhutessa. Illalla olis tarkotus vielä vetästä saunaseksit. ..Joka ei ihan kauheesti jaksa kiinnostaa, mutta pakko kokeilla vielä sitäkin kerran. Nyt jos ei ala tapahtumaan, mä luovutan, ja keskityn loppuajaksi löhöilyyn:)

Palaillaan huomenissa!! (mut toivottavasti ei samalla narinalla..)Annmii 40+2

ajattelin tulla kurkistamaan miten täällä menee...kyllä te kohta poksahdatte...ei sinne kukaan ole jäännyt=).onnea hmar, meidän poika syntyi samana päivänä.=)supistuksia kaikille toivoenpeetu ja pikkumies 4vrk

Laskettuaika täälläkin! Ja kärvistellään, kärvistellään.Tuntosarvet kokoajan ihan pystyssä jokaiselle pistolle, vihlaisulle ja jomotukselle. Vaikka miten yrittäisi mieltään huijata ja muuta puuhata, sama tulos: synnytys ja vauva vaan mielessä. Ei yhtään auta ajan kulumista kyllä. Taidatte tietää tunteen... :)Mä olen kyllä nukkunut kauttaaltaan koko raskauden suht' hyvin. Myös päiväunet kelpaavat, melkein joka päivä kellistyn unille, kun likkakin menee.Kaunista torstaita!Tilp. 40 tasan ja täällä voi hitto kun luulin jo vauvan olleen pitkään kotona tässä vaiheessa mutta ei niin ei arg pettää hermo synny jo pikkukulta

Meille syntyi lauantaina 22.4 pieni suloinen poika! :) Kävinkin kirjoittelemassa tänne ennen sairaalaan lähtöä ja sille reissullehan sitä sitten jäätiin. Sairaalassa oltiin n. 16.00 ja olin silloin 4cm auki. Siitä puolen tunnin kuluttua meni lapsivedet ja heti sen jälkeen sain epiduraalin, vaikkei supistukset vieläkään olleet sietämättömiä. Epiduraali auttoi tosi hyvin ja siinä miehen kanssa sitten odoteltiin ponnistuslupaa. Supistukset alkoi olla melko pian työnnättäviä. Loput 6cm aukesinkin puolessa tunnissa ja pääsin ponnistamaan 19.15. Klo 19.32 maailmassa oli pieni ihana poika. Synnytys oli siis tosi nopea ensisynnyttäjälle, mutta meni mielestäni hirmuisen hyvin. Vauva syntyi oikea käsi vasemmalla poskella, mutta silti pahoilta repeämiltä säästyttiin. Vain pieniä nirhaumia tuli emättimeen. Vauva painoi 3410g ja pituus oli 50cm.Kotiuduttiin sairaalasta tiistaina ja vauva-arkea täällä harjoitellaan. Poika on mahdottoman suloinen, eikä itke turhia. Maito ei ole vielä noussut kunnolla, mutta sitä odotellessa...hmar ja pieni poika kohta 4vrk

siis yhtenä kappaleena minäkin.Vähän tuo ainakin lohduttaa, että on muitakin joiden yöt kuluu ihan jotenkin muuten kuin unia katsellen. Itsellä ei enää nukkuminen ole onnistunut aamu neljän jälkeen.=( Ja päikkäreitä en oikein ole koskaan osannut nukkua.

Mutta kai sitä pitää tuudittautua ajatukseen, että ei tämä enää NIIN kauaa voi kestää.

Kun ei ne vauvat ole tähänkään mennessä sisälle jääneet. Kivuista ja kolotuksista ei enää edes jaksa välittää, ne sen verta monta viikkoa jo jatkuneet. Saas nähdä ymmärtääkö sitä näillä kipumäärillä kyllästettynä enää huomata, kun kunnon supistukset alkavat.

Voimia muillekin, onneksi aurinko vähän piristää!39+5

niin mä tosiaan taidan olla vihonviimeinen täällä, eli mulla la vasta sunnuntaina, eli nytten 39+4.Meillä kanssa riittää tuota yörallia isommilla lapsilla. Vanhin nukkuu koko yön veljensä sängyssä. mutta 3 v poika vaeltelee mun perässä kaiket yöt, saatetaan vaihtaa sänkyä normaalissa yössä 3 kertaa, joskun enemmän ja joskus ollaan päästy vain yhteen vaihtoon. Poika siis tulee aina puolen tunnin päästä mun perässä. Yhtään en tiedä miten toimitaan sitten kun vauva tulee, en tiedä mihin huoneeseen laitetaan vauvan sänky. tai isoveljen sänky tai missä edres itse nukun tai mies. Ja kun pojalla " syykin" siihen, ollaan korvien putkitusjonossa ja sitten siitepölyt vaivaa, niin nukutaan ataraxin kanssa. eli en viitsi huudattaa poikaa omaan sänkyynsä.No, mutta kunhan vauva nyt edes syntyisi. Tänää tekisi mieli lähteä kunnon kävelylle. muutaman kivuttoman supistuksen olen bongannut. Jospa siinä olisi vähän edes toivoa.

Toivottavasti. Heräsin suht hyvin nukutun yön jälkeen ja alkkarit täysin märkänä rusehtavaa vetistä vuotoa, selkää ja mahaa jomottaa (sitä on kestänyt jo useamman päivän) supistuksia tulee tiheään, tosin VIELÄ kivuttomia mutta toiveita on että tästä se lähtee. Huvittavinta oli kun soitin neuvolaan tosta vuodosta että voinhan rauhassa odotella supistusten kovenemista niin siellä ei ollut kuin jokin terkkariopiskelija joka sanoi ettei tiedä eikä yhtään terveydenhoitajaa ole paikalla! Tosi vakuuttavaa, huh! Kai siellä nyt joku pitäis olla valvomassa niittenkin toimia.. Mutta luin sitten vauvan syntymä kirjasta että synnytys voi käynnistyä verisellä vuodolla.Ajattelin nyt odotella rauhassa kun vauva kuitenkin liikkuu niin tuskinpa tässä mitään hätää on. Ohjehan ilmeisesti on että jos on runsasta veristä vuotoa niin pitäisi ottaa yhteyttä synnärille mutta ei ollut kuitenkaan verta näkyvillä niin ajattelin ottaa rauhallisesti. Viikkohan tässä on jo yli menty että kait tuon on aikakin syntyä. Äkkiä laitoin pyykkikoneen päälle että kerkeää vielä saada kotihommat kuntoon ennen laitokselle lähtöä..on sitä ihminen höntti, heh ;) Toivotaan että tämä tästä etenis, vaikka nyt alkoi ensisynnyttäjänä JÄNNITTÄÄN mutta edessä se on kuitenkin jossain vaiheessa joten miksi ei tänään. Lähinnä jännittää sitten se sairaalassaolo ja kotiutuminen vauvan kanssa. Miten arki lähtee pyörimään.. kaikilla meillähän se on edessä. Tsemppiä kaikille ja kärsivällisyyttä!Marty 41+0 (en olis uskonut että ylimenee..)

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat