Seuraa 

Tämä nyt on varmaan ihan alkuinnostusta vaan ja voi olla ettei toimi ikinä enää, mutta laitoin tytön (kohta 9kk) ensimmäistä kertaa potalle tänä aamuna.

Ja selostin, että sinne pitäisi pissata ja kakata.

Ja tyttö kuuliaisesti kakkasi pottaan!!!

Ällistyttävää! Mä olen niin ylpee :-DD

Kommentit (9)

No kun niin innostuin, raportoin vielä.Tyttö on nyt klo yhteen mennessä onnistunut olemaan kuivin vaipoin!Kaksi kertaa pissit ja kaksi kertaa kakkosta.Ihmeellistä! Ensimmäinen päivä!

Meillä kans pottailtu pari kuukautta (poika nyt 9 kk) ja on siitä lähtien kakannut pottaan päivittäin ja laitan hänet aina vaipanvaihdon yhteydessä siihen ja yleensä tulee myös pissa siihen. Minäkin käytän myös kestovaippoja joten on ihan kivaa kun ei tule niin paljon pyykkiä:)

Nyt kyllä jostain syystä pari päivää poika ei ole tehnyt kumpaakaan tarvetta pottaan, ei malta istua siinä.. Mutta en ole pakottanut siinä olemaan kun ollaan kuitenkin aloitettu niin varhain.. ja jos tulee paussi niin kokeillaan jonkin ajan päästä uudestaan. Ja on se kiva kun tulee kesä niin saa nakuilla muutenkin eikä aina pukea vaipan päälle vaatteita!

tsemppiä pottailuun:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on myös vauveli 7kk iästä asti kakannut pottaan päivittäin (kohta 9kk). Helpottaa elämää kummasti. Pissattaa en yleensä jaksa kovin montaa kertaa päivässä, mutta on hyvä että potasta on tullut näin aikasessa vaiheessa jo tuttu juttu:)

Kyllä mäkin kuvittelen, että tää oli tuuria vaan, mutta tyttö oli itekin niin ihastunut, että voi olla, että hoksaskin jotain...Meillä kestoillaan, ei siis roudailla vaippoja kaupasta... :-) Tämä kestoilu tietty saatttaa jopa helpottaa tuohon potalle oppimista?

Meillä 11-kuinen tehny nyt jokusen viikon pisut ja kakat pottaan. Heti aamulla ja aina päikkäreitten ja ruokailujen jälkeen potalle laitan ja lähes aina siellä jotain on. Muksu osaa oikein tikistää (naamallaan ainakin) äidin ohjeiden mukaisesti... Kersa tuntuu potalla viihtyvät, otetaan aina luettavaa ja/tai leluja niin istunto sujuu. Vaippojen määrässä ei taida vielä tulla säästöä, päinvastoin tuntuu et tulee liikaa " turhia" vaippoja joissa on vähäsen pissiä tai osa kakasta ehtii tulla. En kyllä aina vaippaa vaihda jos on ihan vaan pieni pissa " alla" , kikkailen vähän vaippojen kanssa ja laskelmoin. Vois kokeilla päiväsaikaan kesällä kestovaippoja jos vaikka kuivaksi oppiminen joutuisi vähän kun ei oo kiva olla märällä vaipalla. Tosin, ei tässä todellakaan mikään kiire oo!!!

Aloimme tutustua pottailuun pojan ollessa 6kk. Siihen aikaan pissa tuli silloin tällöin pottuun yleiten ruokailun ja päikkäreiden jälkeen, kakka tosi harvoin. Nyt poikani on 10 kk ja Pottuun tulee kakka päivittäin ja pissakin aina aamuisin, ruokailujen ja päikkäreiden jälkeen. Kokonaan kuivaksi ei kyllä olla opittu.

Älä siis ota paineita potatuksesta.

Meillä tuli taantumaa vielä, kun pikkukakkonen syntyi taloon, ja esikoinen oli 1v10kk ja pottailikin jo - ei täysin kuiva vielä toki ollutkaan. Mutta nyt vasta 2v5kk iässä taas alkanut kakata ja nyt on muutenkin tauolla taas, kun tulee yhtä lirutusta koko aika, ja joka paikka pissassa... tarkoitus taas aloittaa nyt kun vaatteita saa vähentää. Laiskan vanhemman ohjeena, älä kiirehdi, mutta toisaalta helpottaahan sekin ainakin vaippojen kaupasta kuskaamisessa ja vähentää roskamäärää, kun pistää vaipanvaihdon yhteyessä potallekin aina ruoan jälkeen, ulkoa tulon jälkeen jne...

:)

Mäkin olen jo muutaman kerran laittanut meidän neitiä, 7kk, potalle istumaan ja olen samalla pisuttanut " pispispis" mutta tuloksetta...=)

Ehkä meilläkin vielä joskus tärppää!=)

...n 5,5kk ja nyt kun tytsy on 6,5 niin ei enää tarvii kuin laittaa istumaan potalle niin pissa tulee (ei tarvitse enää edes sanoa psipsitä), jos on tarvis. Jos ei ole tarvetta, niin kyllä sen melkein heti tietää. Kakkaa ei vielä ole saatu pottaan, eli sillä saralla on petraamista. Kuivia ei tietty olla vielä moneen aikaan, mutta pitkällä ollaan jo ikään nähden.Kaikille pottajille temppiä!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat