Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Laitoin siman tiistaina " käymään" . Ohjeen mukaan 8 litraan nestettä tiputtelin 1tl kuivahiivaa. Neste oli lämmintä. Sima ei kuitenkaan alkanut vuorokaudessa käydä. Lämmittelin sitä vähän ja laitoin lisää hiivaa. Eikä vieläkään tapahdu mitään. Mitäköhän olen tehnyt väärin? Sima on isossa kattilassa kannen alla. Ja muutenkin toimin fariinisokeripussin ohjeiden mukaan.

Onkohan mitään mahdollisuutta enää saada simaa käymään? Auttakaa hyvät ihmiset!!! Tämä on eka itse tekemäni sima...

Kommentit (12)

Miksi en tajunnut sitä hiivaa liuottaa mihinkään vesitilkkaan. Ripottelin sen vaan sinne simaan ja sekotin. Lämmintä se kyllä oli, siis selkeästi lämpimämpää kuin kädenlämpöinen. Mutta ei kuitenkaan kuumaa. Jäämme jännityksellä odottamaan... Kiitos vaan kaikille neuvoista :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

nestettä 8 l ja kuivahiivaa 1/4 tl sekaan vain. En liotellut sitä sen kummemmin mihinkään. 2 päivää oli pöydällä sangossa, kelmu päällä. Sitten pullotin, himppa sokeria pulloon ja rusinat. Sitten vein ne viileään eteiseen. Eilen aukaisin korkkeja hieman, kun olivat mielestäni jotenkin tiukkoja..Kovasti ne sihisi. Eivätpähän kuohu sitten yli, kun aukaisee " reippaasti" ..

Aina on onnistunut!

Käymisen käsittääkseni huomaa siitä, että se sihisee, vai mitä? Jos laitan sen nyt jääkaappiin, niin onko enää mitään mahdollisuutta saada sitä käymään? Eikö se käymisprosessi ala nimenomaan lämpimässä? Ajattelin, että jos vielä illalla ostaisin tavan hiivaa ja kokeilisin sillä tavalla. Kannattaisiko?

Miten huomaat siman käymisen? Itselläni sima oli vrk:n huoneenlämmössä ja sitten laitoin jääkaappiin, jossa nyt valmistumassa. En ajatellut yhtään, käykö se vai ei. Odottelen vain rusinoiden nousemista pintaan, jotka jo vähän ovat pohjalta nousseetkin :)

Hyvää vappua!


Kuivahiiva kannattaa liottaa pieneen vesimäärään kupinpohjalla ja sitten lisätä se koko nesteeseen.Voi olla että simasi käy ihan vähän vaan =) Mutta uskoisin että tulee ihan hyvää silti

Siinä pussissa lukee, että 8 L nestettä tulee 1/4 tl tuoretta hiivaa tai kuivahiivaa. Joten aika isolta määrältä tuo laittamasi hiiva kuulostaa.Olen antanut olla 1-2 päivää tekeytymässä kannellisessa ämpärissä, sitten pullottanut ja siirtänyt kylmiöön. Tai jos pitää kiireellä saada valmiiksi, niin antanut pullojenkin olla vielä lämpimässä. Niin ja pullon pohjalle sokeria ja rusinoita. Valmista on kun rusinat nousee pintaan.Älä nyt vaan ainakaan enää lisää mitään hiivaa. Nyt vaan pullotat ja katsot mitä syntyy.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat