Vierailija

Niinistö varoitti ylisuuresta asuntolainasta. Paljonko se on?

Kommentit (15)

Hesarin toukokuinen artikkeli asuntojen hintojen noususta oli surkuhupaisa. Silloin siinä kuussa kerrostaloasunnoista oli laskeneet yksiöt, kolmiot ja 4h+k asunnot ja sen vuoksi sitten kai otettiin kaksiot tarkasteluun, koska niiden hinnat oli silloin nousseet. Tässä asuntojen hintojen kuukausittaisen seurannan ekassa osassa oli sitten maininta, että miten hyvin kaksioiden hinnat edustavat hyvin asuntojen hintojen kehitystä.Sitten seuraava kesäkuinen pätkä olikin melkoisen mielenkiintoinen. Eli kun kaksioiden hinnat olivat tippuneet, niin artikkelin sisältö olikin, että kaksiot eivät edusta yleistä asuntojen hintojen kehitystä...Tämä kertoo siitä hyvin, että miten tilastoja luetaan, miten niitä ihmisille esitetään ja miten varsinkin ne, joilla on oma lehmä ojassa utareita myöten (kiinteistönvälittäjät, rakennusfirmat ja pankit) kertovat, että hyvin käy kauppa ja hyvään hintaan...

jota ei ole varaa maksaa takaisin. Laina tulee mitoittaa niin, ettei tuota ongelmia, vaikka korot nousisivatkin tai jotain muuta yllättävää tapahtuisi omassa taloudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kyllä 20 v. on aika normaali laina-aika, monilla 30 v.kin.Riippuu tietty paljon henkilön iästä.Nyrkkisääntöhän on että lainaan ei saisi mennä kuin 1/3 tuloista. Eli jos menee yli tuon, niin on ylisuuri tuloihin nähden.Tosin kannattaa katsoa vähän muitakin asioita - työtilanne omalla alalla, asunnon sijainti...

no tottakai hinta laskee, jos on vuoden ollut myymättä. Ei se sitä tarkoita, että asuntojen hinnat olisi laskeneet.Aina kauhea pelottelu, sitten Hesarissa pikku uutinen: asuntojen hinnat nousseet 5% tms. Ettei nyt ihan kauheaa alamäkeä sentään...Kukan ei varmaan odota, että tästä hulluna ampaisisi ylöspäin. Kahden asunnon loukkoon ei tietenkään tällaisena aikana pidä ajautua.

Ylisuuri asuntolaina on sellainen, joka nostaa otsajalleen hikipisaroita otsalle, jos korot nousevat 2%.Korkojen noususta yksi totesi hyvin, että korkojen nousu nosta sitä hintaa, mikä asunnosta maksetaan, mutta ei nosta asunnon arvoa. Melkoisen hintaisiksi eräiden kämpät alkaa käydä.

Lainaus:

Ei siis kannata ostaa vielä, mutta toisaalta korot nousevat nyt koko ajan..
Laskussa ovat olleet pari päivää. Alkaa ilmeisesti tuleva taantuma vaikuttaa.

Niinhän se menee. Kun markkinoilla varaudutaan myyntiaikojen pitenemiseen aletaan laskea hintoja ja ei esitetä enää niin epärealistisia pyyntöjä.

kolmen prossan koron nousu ja selvitä vielä senkin jälkeen.Itsellä lainaa 180 000 e ja se on kyllä paljon, onneksi otin 100 tonnia siitä kiinteällä korolla joitain vuosia sitten ja nyt korko vain 4,2 prossaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat