Vierailija

mitä kannattas pakata ensin ja miten? muuttomatka pitkä ja tavaraa paljon. aikaa noin kuukausi.

Kommentit (12)

eli ekaks kirjahylly tyhjäks ja vaatehuoneen perukoilta kamat, mitä ei enää tarvita.

sit keittiöstä kaikki muu ylimääräinen, paitsi päivittäisastiat

eli suurimman osan kirjoista pakkaan ensin (meillä on paljon kirjoja), samoin paremmat astiat (ei onneksi juhlia tms tässä välissä, uudessa kodissa sitten :), talvivaatteet, muu irtain (taulut, maljakot tms.), osan leluista.Näistä siis aloitan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuukauden päästä muutetaan tilapäisasuntoon (pieneen), jossa asutaan reilu puoli vuotta. Pitää siis pakata tavaroita kahteen paikkaan, eli toiset, joita tarvitaan siellä tilapäispaikassa ja toiset niin, että ne aukaistaan vasta meidän uudessa kodissa.Aloitin juuri tällä viikolla pakkaamaan. Aloitin miehen pokaaleista, joita on kaksi isoa kaapillista. Jatkoin koriste-esineillä, tauluilla ym. turhalla. Lisäksi kaikki pehmolelut laitoin jo jätesäkkiin. Ensiksi siis pakkaan niitä tavaroita, jotka avataan vasta uudessa kodissa. Seuraavaksi olisi vuorossa lasten lelut (jätetään vain tietyt lasten kanssa mietityt lelukokonaisuudet tilapäisasuntoon) ja sellaiset astiat, joita ei tarvita esim. kristallit (niitä ei muuten tarvita meillä koskaan ;).Myös lasten talvitavaroita (pulkat, lumikolat yms.) on jo viety odottamaan seuraavaa talvea mummilaan ;)

Ekana pakkasin, siis välittömästi ja hyvissä ajoin:

Juhla-astiat, pöytäliinat, kirjat, kausivaatteet, vintistä tai kellarikomerosta kaiken.Pari viikkoa ennen muuttoa: suurin osa astioista, vaatteista, liinavaatteista ja kengistä ja leluista. Taulut ja koriste-esineet seiniltä ja hyllyiltä.Aivan viimeiseksi: viimeiset astiat, lelut, vaatteet ja matot. Verhot pois ikkunoista. Tärkeät paperit laatikkoon jota pidetään silmällä missä se liikkuu. Tärkeimmät lääkkeet.

vai miksi tilapäinen asunto. meillä nimittäin kans tilapäinen asunto,ehkä puolivuotta-vuosi. aletaan rakentaa ja siksi tälläinen ratkaisu. AP

mun äiti rupes kans tekeen muuttoa toiselle paikkakunnalle. ryhtyi pikkuhiljaa pakkailemaan, mutta oli aikojen saatosa tullut vissiin tavallaan " sokeaksi" omille romppeilleen, eikä oikein tajunnut että mistä aloittaa. arvatkaas ihan huviksenne mitä se oli ekana paketoinut..ei suinkaan kirjoja, koriste-esineitä, talvivaatteita tms. vaan tietysti veitset ja haarukat! ja muuttoon aikaa kuukausi.

ja pakata muut tavarat jo laatikoihin. Yleensä se varaston sisältö unohtuu pakkaamatta ja ärsyttää sitten viimehetkellä sulloa tavaroita laatikoihin jne.

niitä on helppo nostella ku niissä on ne " kahvat" , ne on kestäviä eli voit pinota useita päällekäin ja ovat sopivan kokoisia naisenkin nosteltavaksi (riippuu tietenkin painosta mutta muoto on sopiva). ja kun kaikki laatikot ovat samanlaisia niin mahtuvat pieneen tilaan. lisäksi voit tyhjennellä niitä pikkuhiljaa kun ei tarvi maksaa vuokralaatikoista päivätaksaa ja siten pitää kiirettä.

siinä voi kyl käydä sit niinkin että laatikoiden tyhjentäminen venyy...

jätesäkit ovat hyviä tekstiilien, petivaatteiden ym pehmeän kaman kuskaamiseen. maalarinteipillä vaan säkin kylkeen teksti mitä missäkin säkissä on =)


Kirjat ensin pois -> kirjahyllyt kasaan. Tulee tilaa laatikoille.Sitten astiat, vain käyttöastiat jätetään.Vaatteet, vain käyttöväätteet jätetään. Myös liinavaatteet.Siinähän se jo melkein on :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat