Vierailija

Parisuhde ja kaikki muu on kunnossa, lapsi on molempien toivoma ja odottama. Mutta minusta tuntuu, että mieheni ei oikein ole perillä lapsiperheen arjen realiteeteista: aina kun muistutan, että tätä ja tätä emme sitten voi enää tehdä tosta vaan kun on lapsi, hän vaan nauraa ja vähättelee, että eikai se elämä nyt niin paljon muutu.Hän esimerkiksi tuntuu luulevan, että vastasyntynyt vauva syö ja nukkuu juuri silloin kun vanhemmat käskee, ja itkevän vauvan saa hiljaiseksi laittamalla piirretyt pyörimään!? Haloo, eihän pieni vauva niistä mitään ymmärrä. Samoi hän puhuu kuinka sitten lähtee lapsen kanssa heti kalaan/potkimaan palloa/ajelemaan mönkijällä, eikä näytä ollenkaan sisäistäneen sitä, että lapsi on jonkin aikaa melkoisen avuton otus, joka ei juuri kommunikoi kuin itkemällä. Sen kanssa ei siis katsella elokuvia tai käydä filosofisia keskusteluja vielä moneen vuoteen.Oliko teidän miehillä näitä hassuja luuloja vauvaelämästä? En itsekään ole asiantuntija, en ole edes hoitanut muiden vauvoja mutta kavereiden ja sukulaisten kertomuksista olen yrittänyt oppia jotain. Pelkään, että lapsenhoidon rankkuus tulee miehelle niin kovana yllätyksenä että meille tulee hurja kriisi. Mies on kyllä älykäs, ahkera ja huomaavainen, mutta tämä lapsiasia on hänelle vielä monta kertaa vieraampi kuin minulle.

Kommentit (9)

Mitä sitten, jos ajatukset on lapsellisia. Kyllähän sen sitten tajuaa, kun se nyytti on sylissä (ja pahimmassa tapauksessa sinä nukutuksessa leikkaussalissa, eikä kätilöä missään), että mönkijä saa jonkun aikaa odottaa. Mutta mun mies kyllä kävi virvelöimässä jo alle yksivuotias kantorinkassa, että ei se elämä siihen lopu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monet asiat eivät muutu ja / tai monen asian ei tarvitse muuttua. Meillä muuttui ainoastaan perheenjäsenten lukumäärä. Meidän perheessä vauvasta ei tule se, jonka ympärillä perhe pyörii, vaan vauva on siinä samassa piirissä pyörimässä muun perheen kanssa. Kauppareissullekin voidaan lähteä juuri silloin kun keksitään sinne lähteä. Perheessämme pyörii jo kolme lasta, vanhin on kymmenen. Ei meidän elämässämme ole tuntunut suurtakaan muutosta lasten syntymien jälkeen. Ero lapsettomaan elämäämme on se, että nyt meitä on enemmän. (Tämähän ei ole mikään yleispätevä väite, koska meidän elämämme ennen lapsiakin oli muotoutunut " lapsiystävälliseksi" .)Sen mies tajuaa nopeasti itsekin, että vauva on avuton rääpäle vielä pitkään ja kalareissutkin voi siirtää vähäksi aikaa eteenpäin.

Mutta vauvan tulon jälkeen huomaan, että en itsekään tiennyt MITÄÄN. En ikinä olisi osannut tähän varautua, että se on näin rankkaa :) Ja ihanaa, toki!

Valitettavasti ei voi toivottaa miehelle muuta kuin että vaikka kuinka rankkaa olisi, erota ei saa. Ja rankkaa tulee, takaan sen. Mutta myös ihanaa jos vain jaksaa pysyä yhdessä, ja puhua asiat ääneen. Esimerkiksi ne työnjakoasiat on suurin ja tärkein.Yksi äiti sanoi hyvin, hän on päivän töissä kotona, mies töissä työpaikalla. molempien pitää ymmärtää että kun työpäivä loppuu, molemmat jakavat sen jälkeen askareet tasapuolisesti, ei niin että vain toinen saa lepoa ja rauhaa ja toinen antaa niitä hänelle.

Elämä muotoutuu vauvan elämän rytmiin. Täytyy ottaa huomioon vauvan nukkumiset ja syömiset, ei niin vaan lähdetä esim kauppareissulle. Korosta myös sitä, että miehelläsi on suuri osuus myös kodinhoidossa, vaikka sinä oletkin vauvan kanssa kotona. Ja sinä, anna aikaa vauvalle ja tuoreelle isille, että heille muodostuu alusta asti läheinen suhde. Luota mieheesi ja jätä vauva myös hänelle esim kun käyt kaupassa tms.

Käske miehesi lukea nämä jutut, jos ne susta tuntuvat yhtään järkeviltä/omilta. =)

Niin itse ainakin miehenä tein. Sitten jos jokin ei muutu, niin siitä voi sitten erikseen iloita. Ja en nyt tarkoita, että muutokset olisivat huonompaan suuntaan. Mutta erilaiseksihan kaikki kuitenkin muuttuu entiseen elämään, ainakin jos isäkin on aktiivisesti mukana lapsiperheen arjessa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat