Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Sivut

Kommentit (39)

Liinaa meidän hyvin vilkas poika inhosi, reppua sieti vähän paremmin mutta repussa vauvaa ei ole kovin hyvä kantaa yhtään pidempää aikaa, eikä saakaan. Itse olen aina harrastanut paljon ulkoilua, joten kävin pitkillä vaunulenkeillä 1-2 kertaa päivässä heti kun vauva oli pariviikkoinen, niin kaksin vauvan kanssa kuin koira mukanakin. En ihan rehellisesti sanoen usko, että olisi ollut realistinen ajatus kävellä vauva liinassa tai kantorepussa samoja matkoja. Lisäksi vaunut olivat kätevät siinä, että saattoi vaikka pysähtyä ulkoilmakahvilaan istumaan kahvikupposelle vauvan nukkuessa. Ostoksilla käynti oli helppoa vaunujen ja rattaiden kanssa ihan vauvasta lähtien, ja kyllä munkin mielestä vauva oli paljon paremmassa suojassa niin pöpöiltä kuin melulta, valolta ja esim. töytäisyiltäkin kaupassa käydessä. Vaunujen alakoriin sai kätevästi laitettua ostokset ja yleensäkin vauvan tarvikelaukun, jossa vaihtovaatetta, vaipat, ruokaa ja muuta vauvanhoitotarviketta. Meillä lisäksi poika ei koskaan nukkunut lainkaan päivisin sisällä, ei millään ilveellä, niinä päivinä kun oli liian kylmä nukuttaa vaunuissa ulkona, niin sitten hän valvoi koko päivän tai nukkui muutaman minuutin pätkissä. Vaunuissa nukkui raikkaassa ulkoilmassa vauvasta lähtien 2-4h päiväunia.Jos ei harrasta ulkoilua, kävelylenkkejä eikä muuten aio liikkua vauvan kanssa paljoa tai käy kaupassa (=kanna mitään muut) niin ehkä ilman rattaita/vaunuja pärjää. Johtunee ihan ihmisestä ja elämäntavoista. Rattaat voi toki ostaa myöhemminkin, jos aluksi haluaa kokeilla pärjääkö ilman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse en meinannut ostaa esikoiselleni lainkaan vaunuja, mutta lähipiirin painostuksesta päädyin ostamaan käytetyt vaunut hätävaraksi, koska kuulemma en olisi pärjännyt muuten. No, käytin niitä muutaman kerran vauvan kolmen ensimmäisen elinkuukauden aikana. Myöhemmin, kun vauva onnistui nukahtamaankin vaunuissa, eikä vain huutamaan, käytin vaunuja päiväunille nukutusta varten. Sitä ennen vauva nukkui päiväunensa ja ulkoili ulkoilunsa kantoliinassa. Kauppareissut hoituivat myös hyvin niin. Joskus oli tavaraa kaksi muovipussillista+repullinen, matkaa kauppaan 2 km. Ja olen ihan normaalikuntoinen, hiukan ylipainoinen.Toista lasta en olekaan kuljettanut vaunuissa juuri lainkaan. Työnnän esikoista rattaissa ja kannan vauvaa kantoliinassa. Hyvin jaksan, myös kauppareissut.

Aluksi vauva nukkui päiväunet ulkona niissä ja tehtiin pitkiä kävelylenkkejä kärrytellen. Nyt olleet vähemmällä käytöllä, mutta esim tänään käytiin shoppailemassa ja oli matkarattaat tosi tarpeen. Päivä meni kaupungilla ja tuskin 3 vuotias olisi jaksanut kiertää kaikkia kauppoja, jos ei olisi saanut välillä istua rattaissa.

Vierailija:

Lainaus:


Ei me käydä ikinä lenkillä, kauppaan on niin pitkä matka, että en kuitenkaan ottais mukaan. Ulkona nukutan pahvilaatikossa tms.

Kantoliinaan vauvat puetaan kevyemmin kuin vaunuihin. Kolme kerrosta kantoliinaa, kantotakki ja tietysti kantajan ruumiinlämpö pitävät vauvan lämpimänä. Ainoastaan pää, niska ja raajat on suojattava yhtä hyvin kuin vaunuissa.

Lähinnä nukkumiseen, koska pihalla nukkuu niin paljon paremmin. Kaikki kävely- ja kauppareissut on kuljettu liinalla, lukuun ottamatta niitä kertoja kun on ollut oikein paljon tavaraa. Nyt kun lapsi on jo 1,5-vuotias ja matkustaa selässä, en enää jaksa kovin paljoa tavaraa kantaa hänen lisäkseen kun ei voi reppuakaan käyttää vaan pitää käsissä roikottaa...Jos tuntuu, että pärjää ilman vaunuja niin eihän niitä ole pakko ostaa. Ostaa vaikka sitten jos alkaa tuntua että niille olisi tarvetta.

Kaikki on vaan asenteesta kiinni. Eli, onhan ne kätevät mutta ei ilman niitä kuole. Ei mikään laki tai neuvola pakota hankkimaan sua mtään vimpaimia! Miksei luoteta terveeseen järkeen?

vauva nukkuu ulkona tosi hyvin. kävelylle on mukavaa lähjteä ja vauva tykkää katsella vaunuista ympärillensä kaupassa on helppo käydä kun vauva isatuu vaunuissa ja ei ole juoksentelemass karkuun sinne tänne ja koskettele kaikkeen, eli saa pöpöjälkin vähemmän. ja vasunujen alle mahtuu ostokset hyvin ja busseissa saa matkustaa ilmaiseksi vaunujen kanssa1 eli kyllä huomaat et helpotat vaunuilla elämääsi paljon pienen alle 1v kanssa ilman vaunuja viel pärjää mut entä kun painaa paljon munkin 1v4kk on jo liki 14kg ei sitä jaksa tuntitolkulla liinoissa tai repuissa kanniskella

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat