Seuraa 

Itsellä esikoinen alkaa kohta olemaan kerhoiässä 2-v ja mielelläni veisin johonkin kerhoon, mutta pitääkö niihin hakea jo syksyllä vai miten toimitaan? Meille syntyi lisäksi syksyllä toinen lapsi ja sen takia jäi viime syksynä kerhoihin hakeutuminen. Voiko pikkuisen vauvan ottaa kerhoon mukaan vai jätetäänkö isompi lapsi sinne yksikseen? Kesällä ei varmaan ole mitään kerhoja vai? Tuntuu turhauttavalta..meillä ei asu lähellä ketään tuttuja lapsiperheitä ja haluaisin, että esikoinen näkisi ikäisiään lapsia. Puistoissa olaan käyty mutta sielläkin lapset vaihtuu alituiseen eikä kenestäkään tule ns. kavereita.

Kommentit (4)

meilläpäin alle 3-veet pääsee vain perhekerhoihin vanhemman kanssa ja varsinaisiin kerhoihin (joihin siis jäädään yksin) pääsee sitten 3-v täytettyään. meillä on perhekerhoja sekä seurakunnan että mll:n järjestämänä ja niistä löytyy tietoja ko. putiikkien nettisivuilta.lisäksi kunnallisessa leikkipuistossa on avointa toimintaa johon pääsee kaikki lapset iästä riippumatta vanhempien kanssa. meidän kunta järjestää myös avoimia leikkipuistoja mutta ihan meidän nurkilla sellaista ei ole. näistä löytyy tietoja kaupungin nettisivuilta.varsinaisia kerhoja järjestää seka kunta että seurakunta. meidän seurakunta lähettää kaikille 3-v täyttäville tiedotteen kerhoista. ja tietty myös netistä löytyy tietoja, niinkuin kunnallisista kerhoista.meilläpäin on myös yksityisiä puistotätejä joille voi viedä maksua vastaan lapsen ulkoilemaan tiettyyn aikaan tiettyyn paikkaan. näistä saa parhaiten tietoa puskaradiolla tai esim. leikkipuiston ilmoitustaulua katsomalla.

Meillä ainakin seurakunnat järjestää kerhoja mutta tietääkseni nuorimmat ovat vasta 3v enkä muista ovatko he ilman vanhempia vai vanhemman kanssa.Kerran viikossa on sitten perhekerho.Minä en ole vielä perehtynyt toimintaan kun poju vielä alle 3v mutta kannattaa kysellä esimerkiksi juuri seurakuntasi kerhotoimintaa alueellasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaksivuotiasta ei varmaankaan saa vielä sellaiseen kerhoon, jonne hänet jätetään yksin. Srk:lla on tosiaan perhekerhoja, jonne voi mennä lasten kanssa kahvittelemaan ja jutustelemaan toisten äitien kanssa, lapset saavat leikkiä keskenään. MLL:llä on vastaavasti perhekahviloita ja myös muita kerhoja. Käy oman paikkakuntasi MLL:n sivulla tutustumassa toimintaan: http://www3.mll.fi/paikallisyhdistysten_sivut/ Myös neuvolan terveydenhoitajat osaavat yleensä sanoa harrastusmahdollisuuksista, ainakin meillä on siinä asiassa todella aktiivinen th.Kesäisin kerhoja on todella vähän, mutta etsiydy heti toukokuun alusta johonkin kerhoon! Voi olla että kerholaiset sopivat esim. puistotreffejä kesäksi esim. aina kerran viikossa samassa puistossa, niin pääsee kesälläkin tapaamaan vanhoja tuttuja.Oletko kysynyt neuvolasta? Sielläkin saattaisivat osata antaa jotain vinkkiä mistä löytyisi kerhoja... Ja joskus kerhoista ilmoitellaan myös ilmaisjakelulehdissä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat