Vierailija

Järkyttävää luettavaa , KOMMENTOIKAAote Karjalaisen nettisivuilta:

Joensuu

Kristiina Viitanen, toimittaja" Nyt lähtee poika perhekotiin

Huostaanotto: Tavallisen perheen nettiriippuvuutta ja masennusta poteva 15-vuotias poika sijoitettiin perhekotiin vastoin vanhempien ja lapsen tahtoa.Joensuu

Kristiina ViitanenKun joensuulainen Jussi (nimi muutettu) aloitti kahdeksannen luokan, hänen elämänsä muuttui. Ennen hyviä numeroita saanut poika alkoi vältellä kouluun menemistä, uppoutui nettiin, alkoi kärsiä univaikeuksista - ja lopulta lintsata koulusta.

Lapsestaan huolissaan olevat vanhemmat yrittivät etsiä apua ja soittivat asiasta myös koululle pyytäen apua lukkiutuneeseen tilanteeseen

Siitä alkoi surullinen tapahtumaketju, jonka alkajaisiksi poika otettiin vastentahtoisesti huostaan tunnin varoitusajalla.

- Halusimme yhteistyötä sosiaalitoimen, koulun ja kodin välillä, jotta voitaisiin yhdessä kartoittaa pojan tilanne ja etsiä keinoja sen parantamiseksi. Koulusta oli kuitenkin otettu yhteyttä sosiaalityöntekijään, joka oli delegoinut asian sosiaaliohjaajalle, jonka valtuuksiin esimerkiksi huostaanotto ei kuulu. Sosiaaliohjaaja sitten yllättäen soitti meille ja ilmoitti tylysti, että nyt lähtee poika perhekotiin, pakatkaa kassit valmiiksi , Jussin äiti kertoo tammikuisesta perjantaista, 13. päivästä.Poika pakotettiin

eroon vanhemmistaanJuuri astmakohtauksesta toipunut äiti sai hyperventilaatiokohtauksen sosiaaliohjaajan tylystä ilmoituksesta. Hän alkoi silti nöyränä pakata pojan kamppeita.

- Poika ihmetteli, miksi pakkaan hänen kassiaan. Kerroin, että hän lähtee nyt perhekotiin, jossa yritetään saada pojan elämä taas mallilleen. Siltä seisomalta Jussi yritti karkuun ja pääsikin livahtamaan isoveljen estelyistä huolimatta.

- Kun perhekodin johtaja ja sosiaaliohjaaja tulivat, he aloittivat uhkailulla, että paha meidät perii, jos yritämme poikaa jotenkin piilotella. Poika oli koko yön poissa teillä tietymättömillä ja me vanhemmat huolesta mykkänä.

Kun Jussi sitten seuraavana päivänä saapui, äiti joutui kertomaan pojalle huonot uutiset. Poliisilla on pojan kiinniottolupa ja vanhemmilla velvollisuus raportoida heti pojan paluusta ja toimittaa tämä perhekotiin.

- Lähdimme sitten viemään Jussia perhekotiin, 15. tammikuuta pojan 15-vuotispäivänä. Perhekodissa jouduimme jättämään lapsen eteiseen. Emme saaneet nähdä, minkälainen huone hänellä on tai minkälainen henkilökunta hänen kanssaan toimii. Muutenkin kohtelu oli kovin töykeää ja on sellaisena jatkunut koko kevään, äiti suree.Kiellettiin ulkoilu

ja tuuletusMasentunutta ja unirytminsä kadottanutta poikaa hoidetaan neljän seinän sisällä huoneessa, jota ei saa tuulettaa. Tiloissa on kaksi koiraa, vaikka poika on vahvasti astmaattinen.

- Jouduimme luopumaan omistakin koirista astman takia. Jussi ei saa ulkoilla. Häneen ei anneta ottaa yhteyttä. Sekä tyttöystävä että me vanhemmat olemme joskus soittaneet 50 kertaa, ennen kuin olemme saaneet Jussin langan päähän.

Jussin vanhemmat ovat saaneet käydä katsomassa poikaansa kahdesti koko kevään aikana.

- Poika oli erittäin surullinen näky, kun hänet viimeksi helmikuussa näimme. Hänen univaikeutensa ovat jatkuneet, poika tuijotti vain seinään ja sanoi, että älä vaan äiti halaa, etten joudu arestiin . Lähdimme pois itkien.

- Soitin välittömästi hätäkeskukseen ja kysyin, mitä voin tehdä: lapseni voi entistä huonommin. Saimme neuvon ottaa heti yhteyttä sosiaalityöntekijään, joka on asiaamme hoitanut, äiti kertoo.Edunvalvoja petti

pojankin luottamuksenKun vanhemmat menivät sosiaalityöntekijän työpaikalle, tämä pyysi noin 20 kertaa huolestunutta isää ja äitiä poistumaan.

- Hän kiljui, ettei sinne olisi saanut tulla. Hänellä ei ollut mitään halua alkaa selvittää asioita huostaanoton purkamisen suhteen. Kaiken aikaa olemme saaneet sosiaalitoimistosta hyvin epäasiallista kohtelua: ilkeilyä, härnäämistä, alistamista ja painostamista.

Jussille nimettiin edunvalvoja, joka menetti sekä pojan että vanhempien luottamuksen.

- Huostaanoton purkua käsittelevässä kokouksessa hän ei lupauksistaan huolimatta kertonut, miten monella tavalla olimme valmistelleet poikamme avohuoltoa erilaisine terapioineen. Näin ollen huostaanottoa ei purettu. Hävisimme äänestyksessä 3-2, äiti kuiskaa.Jaksan uskoa

parempaan huomiseenJussin vanhemmat eivät voi ymmärtää, miten heidän perhe on joutunut tällaiseen tilanteeseen. Jussin ongelmat kärjistyivät viime syksynä ja jo tammikuussa hän oli vastentahtoisesti huostaanotettuna karuissa olosuhteissa rakkaimmistaan erossa.

- Ymmärtäisin paremmin, jos perheessämme olisi päihde- tai alkoholiongelmia. Mutta kun meillä ei edes tupakoida! Olemme aivan tavallinen perhe. Jussi on neljästä pojastamme nuorin, ja hänen murrosikänsä on kaikista vaikein. En silti koskaan uskonut, että tällaiseen taisteluun poikamme hyvinvoinnista joutuisimme, taistelusta itsekin uupunut äiti huokaa.Nyt pitkästä aikaa

kotona käymässäJuuri tällä hetkellä Jussi on päässyt ensimmäistä kertaa kuukausiin piipahtamaan kotonaan.

- Nyt suunta on vähitellen menossa parempaan, kun Jussi päästetään edes juhlapyhinä käymään kotona. Huostaanoton purkamisesta on valitus mennyt lääninoikeuteen, ja hallintokanteluitakin on tehty.

- Jussin koulu on alkanut taas sujua, vaikka poika vielä masentunut onkin. Jaksan uskoa parempaan huomiseen ja huostaanoton purkuun, äiti toivoo."Sivut

Kommentit (40)

Nuorta pidetty huumattuna ja käsiraudoissa. Pihalla oli mökki johon lukittiin välillä viikoksikin jos rikkoi jotain sääntöä. Oli pakko syödä mielialalääkkeitä ja rauhoittavia jotka teki sekavaksi. Erityyppistä henkistä ja fyysistä kiduttamista, jonka tuloksena saa nykyisin nivelet kääntymään mitä hullumpiin asentoihin. Tämä siis koulukodissa.Ei mikään hirveän vaikea tapaus kuitenkaan ollut aiemmin. Hieman hankala nuori jolla kuiten 9-10 todistus. Päästyään pois menestynyt hyvin opinnoissaan, eli täysin pistein ja on todella tarkka ja huolellinen ihminen kaikissa tekemisissään.

luin tänään paperilehden ja nettiversiossa ei ollut kaikkea asiaan liittyvääPuolueeton sosiaaliasiamies on lehdessä kommentoinut että Joensuun sosiaalivirasto on tehnyt useita virheitä tässä kyseisessä tapauksessa.Henkilöillä jotka teki huostaanoton ei ollut pätevyyttä / valtuuksia tehdä sitä ja oli nimenomaan perhekodin omistaja ja toinen oli sosiaalihoitaja tms.Sosiaaliasiamies on sitä mieltä että huostaanotto tullaan purkamaan.

Perhettä ei kuunneltu ja muita keinoja ei ollut edes käytetty tässä tapauksessa vaan suoraan huostaanotto.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiusasi aikansa mielenterveysongelmaisia vanhuksia. Nautti oikein siitä kun sai toiset hermostumaan ja huutamaan. Empatiakykyä ei ole annettu lainkaan ja suorastaan vihaa ihmisiä joita ei pidä arvoisinaan. Nauttii toisten tilanteiden vaikeuttamisesta ja myöntää sen vielä ilomielin ja on ylpeä siitä.Vierailija:

[quote]


Mutta asiaan jossain määrin liittyen, tiedän omasta helvetin karvaasta kokemuksesta, että sosiaalialalla työskentelee jossain kohdissa lähestulkoon sairasta porukkaa, ja touhu on aika pimeätä aika ajoin.Vielä puuttuu sekä pojan, että viranomaisten versiot tarinasta. Kuka nyt myöntäisi lehdessä alko- tai muut ongelmansa, ei kukaan. Olen teininä seurannut samankaltaista tapausta, jossa kyseessä oli ystäväni. Ihmettelin minäkin asiaa, koska perhe vaikutti ihan tavalliselta ja ystäväni ei ollut ikinä kertonut mitään pahaa kotiasioista. Puolen vuoden terapian jälkeen ystäväni myönsi terapeutille seksuaalisen hyväksikäytön. Epäilys viranomaisissa oli noussut terveystarkastuksen jälkeen, ja tytön vahvistaessa tarinan, isä joutui syytteeseen ja tyttö ei enää palannut perheeseen.Vierailija:

Lainaus:


huostaanoton valmistelleen sosiaalityöntekijän kanta tähän tapaukseen, vaitiolovelvollisuuden takia se on tosin mahdotonta. Siksi ajoittain julkisuuteen nousee näitä " tositarinoita" lastensuojelusta, eikä kukaan voi niitä oikaista.

" maksettuja " sostyöntekijöitä jotka toimittaa sopimuksella lapsia huostaan. Kai ne siitä sitten saa jonkun provikan. Huostaanotoissa kun pyörii iso raha ja joillakin paikkakunnilla on kumman paljon huostaanottoja...Vierailija:

Lainaus:


oikea paikka perhekoti. Psykiatrisessa sairaalassa on asiantunteva hoitohenkilökunta ym.

Yliopistolla ei ole mitään psykologisia kokeita vain ainoastaan tentittävä kirja.

Amk:lla on ainoastaan psykologiset testit.Vierailija:

[quote]


Hyvin sairas manipulaattori voi testeissä pärjätä, mutta hänen agendaansa harvemmin kuuluu tällainen pieni kiusanteko, hän hakee enemmän.Hyvin sairas manipulaattori voi testeissä pärjätä, mutta hänen agendaansa harvemmin kuuluu tällainen pieni kiusanteko, hän hakee enemmän.Vierailija:

Lainaus:


Mutta asiaan jossain määrin liittyen, tiedän omasta helvetin karvaasta kokemuksesta, että sosiaalialalla työskentelee jossain kohdissa lähestulkoon sairasta porukkaa, ja touhu on aika pimeätä aika ajoin.Mutta totuushan on, että henkisesti epätasapainoiset ja mieleltään järkkyneet hakeutuu usein tämmöisiin ammatteihin. Ja jos riittää päätä lukea, niin sitä voi päästä melkomoiseen asemaan, jossa voi sitten tehdä päätöksiä ihmisten elämään liittyen sellainen henkilö, jolla itselläkään ei kaikki ole ihan kotona.

Näitä samoja totuuksia kertoo jokainen jolta on otettu lapsi huostaan, valitettavasti.Ja sos. tt ei voi mitenkään oikaista asiaa koska on vaitiolovelvollinen.

...että tuo on koko totuus. Mun ystävän nuori poika huostaanotettiin, ja kyllä asiat olivat tosi huonosti. Ystäväni pyysi itse huostaanottoa, ja kaikki avohuollon tukitoimet oli kokeiltu ennen sitä. Pojan ongelmakäyttäytymistä (huumeet, lintsaus, pikkurikokokset) oli jatkunut pari vuotta!! Että kyllä ennemminkin huostaanottoa vetkutellaan!! Apua on vaikea saada.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat