Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Viime yönä syötön jälkeen kopasta alkoi kuulua kova ähinä ja vauva kiepsahti oikealta kyljeltä mahalleen. Ihmettelin hetken ja nostin vauvan taas kylkiasentoon... ähinä alkoi taas ja kiepsahdus perään. Ja vauva täytti tänään vasta 4 vk. Voiko olla, että oikeasti osasi kääntyä vai onko vain vahinkoa? Kyljeltä mahalleen on menty miltei alusta saakka. Miten turvallisuusseikat, enhän yöllä pääse vahtimaan, ettei tukehdu....

Kommentit (17)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

näin. Laitoin rullatun pyyhkeen yms selän taakse ja vatsan eteen koppaan.

Näin ei päässyt yöllä kääntyilemään. Kun syötin yöllä vaihdoin kylkeä.

no sitten on vähän harvinaista että lapsi kääntyy. Tosin minun lapseni kääntyi myös mahalleen tuon ikäisenä ja kääntyi myös mahalta selälleen.

Jos on noin jäntevä lapsi että kääntyy, niin älä hätäile, kyllä se kääntää päänsä siten, että ei tukehdu. Ja korjaa asento aina kyljelleen kun huomaat.

Mutta tutin käyttö, viileä huone, tupakoimattomat vanhemmat, selällään nukutus, peitottomuus vauvalla, oma sänky vanhempien huoneessa jne ovat estokeinot kätkytkuolemaa vastaan.

Ja päähän kyllä tuli pieni littana kohta, mutta fysioterapeuttikin sanoi sen sitten muokkaantuvan itsestään pois, eikä siitä mitään haittaa ole, ellei ole selvästi toispuoleinen ja syvä, jolloin jotain aivoja saattaa painaa.

Vanhanajan äidit ovat neuvoneet tyttäriään nukuttamaan pieniä vauvojaan kyljellään, että lapsen pää muotoutuisi kauniin pyöreäksi. Perimätieto saa nyt kyytiä, sillä tutkijat kehottavat nykyajan äitejä laittamaan pienokaisensa uinumaan selällään höyhensaarille.Tutkijat väittävät selällään nukuttamisen vähentävän kätkytkuolemien lisäksi kuumeilua, tukkoisuutta nenässä ja korvatulehduksia.

Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Australiassa on ollut jopa kampanja vauvojen selällään nukuttamisesta. Kampanjan aikana kätkytkuolemat (SIDS) vähenivät näissä maissa 40 prosenttia.Monen äidin pelko selällään olevan lapsen tukehtumisesta omaan oksennukseensa on tiedemiesten mukaan turha. 1995 ohiolainen tutkimus seurasi 3733 vauvaa. Pienokaisten nukkumistyyli ja sairaudet kirjattiin ylös. Yksikään lapsi ei tukehtunut pulautteluunsa, ja selällään nukkuvat olivat terveempiä kuin vatsallaan nukkuvat. Tiedemiehet eivät siis näe mitään painavaa syytä, edes pään muotoutumista, miksi vauvaa ei voisi nukuttaa selällään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat