Seuraa 

Onko joillakin tehty monta hoitoa eikä siltikään tärpännyt ja vieläpä hyvillä alkioilla?

Tämä tosin ehkä vähän hätäinen ja aikainen kysymys kun vasta yksi hoito takana, mutta kun asia mietityttää....Meillä hedelmöittyi 15 munasolusta 14 ja jakautumaan lähti 9kpl.

Yksi top-alkio siirrettiin ja pakkaseen jäi yhteensä 8kpl, joista 3 top-alkioita.

Nyt epäilyttää tulevat PAS:sit kun tuo ensimmäinenkään top-alkio ei kiinnittynyt ja tuoresiirronhan pitäisi olla parempi tuloksellisesti kuin pas:sit.

(Tuntuu olevan niin, että kun tulee hyvä satsi alkioita, ne ei kiinnity ja sitten ne ketkä on saaneet sen yhden rääpäleen, siitä on tullut raskaus. )

Voisiko joku vähän vastata ja kertoa kokemuksistaan? Ja mikähän lie sitten on syynä, että raskaus ei ala?Miksi ei alkio kiinnity? Miten pulmia voitais ratkaista?

Kommentit (8)

Meiilä ekassa siirrossa yksityisklinikalla siirrettiin 8-soluinen top-alkio, joka ei edes ollut yrittänyt kiinnittyä. (oli ainut siirtokelpoinen, munasoluja vain neljä) Ekassa julkisen hoidossa saatiin viisi munasolua, joista neljä selvisi alkioiksi asti. Siirrettiin 1-luokkaiset 4-ja 5-soluiset, ei kiinnittymistä. PAS ei kahdella jäljelle jääneellä onnistunut, sillä kumpikin alkio kuukahti ennen siirtoa. Toinen julkisen hoito ja taas viisi munasolua ja viisi alkiota. Siirrettiin 4-soluiset 1-luokan alkiot ja tuloksena tästä on ihana pian vuoden ikäinen pikkuvesseli :). Aina ei siis alkion hyvä luokitus takaa onnistumista, meilläkin siis tärppäsi luokitukseltaan kehnoimmasta siirrosta.

Limakalvo ollut joka siirrossa 10-11mm.Tsemppiä ja onnea matkaan!

...joten tuoresiirron epäonnistuminen ei välttämättä ollenkaan tarkoita sitä, etteikö saman satsin pakkasessa olleista syntyisi ihania vauvoja. Meidän esikoinen sai alkunsa ekan IVF:n tuoresiirrosta, munasoluja oli paljon ja pakkaseen jäi 12 kpl alkioita odottamaan. Piti olla siinä sisaruksetkin. Vaan yllätys yllätys, vaikka niin top-luokkainen tyttö saatiinkiin, ei yksikään pakkasessa olleista alkioista selvinnyt sulatuksesta, kun alettiin sisarusta tekemään. Toisen IVF:n top-luokkaisen tuoresiirto ei puolestaan tuottanut tulosta, mutta pakkaseen jäänyt " sisko" lähti kasvamaan ja on sisarensa tavoin varsin top-luokkainen typy nykyään. Eli älä huoli vaikkei ensimmäinen yritys onnistunutkaan. Se teidän top-luokkainen voi hyvin olla vielä pakkasessa tai syntyä seuraavan hoidon seurauksena. Tsemppiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vastauksenne antavat toivoa....

Mutta sitä silti miettii ja jännittää..

hoitoja vasta yksi takana ja pelottaa, että kuinka monta vielä edessä...

Mut jospa joku onnistuisi....Tämän kuun lopussa ensimmäinen PAS.....

Meillä takana 1 inssi, 2 tuoresiirtoa (IVF ja toisella kerralla ICSI) ja 5 PAS:sia. Nyt pinnasängyssä tuhisevat 3kk ikäiset kaksoset!! Eli PAS toi tulosta. Aina oli top-alkioita (noin 20 kpl) ja limakalvot hyvät, mutta raskaus ei vaan ottanut lähteekseen. Pari kertaa kokeiltiin pitemmälle viljeltyjä alkioita, joista toisella kerralla nämä kaksoset. Epätoivo oli iskeä ja kyyneleiden määrä oli loputon. Mutta sisulla vaan mentiin ja kyllä kannatti!!!!!Jaksamista ja voimia hoitoihin!!Greenapple ja kullannuput

Mulla takana 4 yritystä luovutetuilla hyvillä munasoluilla joista kaksi keskenmenoa (viikoilla 7 ja 11) ja kaksi yritystä joissa alkiot eivät ole kiinnittyneet ollenkaan. Kp 11 ultrassaa on ollut epäonnistuneissa yrityksissä limakalvo vain n. 7-8 mm ja " onnistuneissa" 12mm. Minkä paksuinen sun limakalvo oli?T:cami

Limakalvo oli siinä 7mm paikkeilla. Olisko sitten liian ohut? ja tämä oli ennen siirtoa, en muista missä vaiheessa. En tiedä edes paljonko limakalvo oli siirtopäivänä.Ehkä kiinnittymisessä sitten on häikkää....

Onko kiinnittymisepäonnistumisten syy enemmän alkiossa vai naisessa???

Lääkärini sanoi kerran, että jos alkiot eivät kiinnity, vika on 90 %:ssa tapauksista nimenomaan alkioissa - ne eivät ole elinkelpoisia. Ja joku kirjoitti joskus tällä palstalla oman lääkärinsä sanoneen, että hyvä alkio kiinnittyy vaikka koeputkeen :-)Meille tehtiin yhteensä 4 ICSI-hoitoa vuosina 2003-2005. Neljässä tuoresiirrossa ja neljässä PAS-siirrossa siirrettiin yhteensä 16 alkiota eli aina kaksi alkiota kerralla. Tuloksena oli vain yksi tuulimunaraskaus, joka keskeytyi itsestään rv 8. Alkiot olivat aina (lääkärin mielestä) hyviä, mutta lopulta meidän oli myönnettävä tosiasiat, eli että alkiomme eivät ole elinkelpoisia eikä ole mitään järkeä jatkaa hoitoja. Omalla maalaisjärjelläni ajattelen, että alkioissa oli varmaan joku kromosomi- tms. vika, jonka vuoksi niiden kehitys loppui aina pian alkiosiirron jälkeen, eivätkä ne kiinnittyneet. (Meillä on yksi luomukonstein aikaansaatu biolapsi, eli todistettavasti solumme ovat olleet kunnollisia ainakin vuonna 2000 :-)Lapsettomuushoitojen aikana on hyvä pitää jalat maassa ja muistaa, että hienoimmatkaan hoidot eivät välttämättä tepsi eikä raskautta saada alkamaan. Kannattaa siis pitää muutkin vaihtoehdot mielessä (esim. sijais- tai adoptiolapsi). Me olemme nyt aloittaneet adoptioprosessin, lapsemme on jo ehkä syntynyt ja saamme hänet kotiin parin vuoden päästä - ihana ajatus! :-)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat