Vierailija

Sivut

Kommentit (33)

oli nimittäin kokoajan peukalo suussa.

on se kuitenkin tutista helpompi vieroittaa kuin peukalosta.

nyt hieman alle 2-vuotiaana syö tuttia vain unien aikana.

Kaksosilla meni niin, että poikaa imetin eikä hän tuttia huolinutkaan. Sainkin sitten itse toimia tuttina kun pojan piti nukahtaa iltaisin... Mutta tosiaan tutti ei kelvannut vaikka yritimme! Tyttöä en imettänyt eikä hän alussa kelpuuttanut tuttia hänkään. Sitten n. ½-vuotiaana alkoi imeä peukkua. Sain onneksi peukusta vieroitettua n. 1 vuoden iässä ja annoin tilalle tutin koska tytöllä oli selvästi tarvetta saada lohtua jostain ja tutti oli kiva pelastus. Imi sitä sitten 2-vuotiaaksi ja vieroitettiin ilman ongelmia.Kolmosella oli selvä kova imemisen tarve alusta saakka. Ei kuitenkaan halunnut missään nimessä lussuttaa tissiä, suuttui jos oli maha täynnä ja tarjosin rintaa! Tutti on siis meillä ollut kova sana ja todellinen pelastus. Poju nukahtaa helposti päivisinkin vaunuihin tutti suussa ilman mitään heijausta. Autossa on rauhallinen kun saa tutin. Todellinen pelastus tuo tutti on ollut!Illaksi nukahtaa joskus tutti suussa joskus ei. Hetken voi sitä pitää rauhoittuakseen, sitten sylkee sen ulos kun ei enää sitä halua. Öisin ei sitä syö lainkaan siis vaan nukkuu kyljessäni ja syö muutaman kerran mutta nukahtaa ilman tuttia viereeni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nuoremmille ei sitä edes annettu. Yksi syö sormiaan ja sen tavan poistaminen on ollut vaikeaa. Kyllä joskus sukulaiset kauhistelivat, kun ei lapsilla ollut tuttia. Varsinkin äitiäni jopa ahdisti ajatus vauvasta ilman tuttia. Se oli jotenkin outoa, miten tutti voi olla niin tärkeää joillekin ihmisille.

Jostain luin, että eihän tuttia pitäisi pitää kun vauva nukkuu. Siis voi pitää siihen asti, että vauva nukahtaa mutta sen jälkeen se pitäisi varovasti ottaa pois.Omakin 3kk:n ikäinen vauva syö tuttia, mutta aloitti sen vasta viikko sitten kun alkoi etusormeaan imeskelemään. Eikä syö sitä muulloin kuin illalla ennen nukkumaan menoa ja joskus aamuisin.ap

Jos olisin, niin varmaan oisin aikaisemmin tarjonnut vauvalle tuttia. Tosin kyllähän me joskus 2kk:n ikäisenä yritettiin vauvalle tuttia antaa, mutta silloin sylkäsi sen aina pois suusta.ap

Lainaus:

Jostain luin, että eihän tuttia pitäisi pitää kun vauva nukkuu. Siis voi pitää siihen asti, että vauva nukahtaa mutta sen jälkeen se pitäisi varovasti ottaa pois.

on niin suuri, että tutti tulee tarpeen, koska muuten olisi rinnalla 24/7. Joistain marttyyreista tuo kai olisi sitten oikein, mutta kun muutakin hommaa on normaalissa elämässä, niin minusta ei yksi tutti haittaa. Meillä ei vauva edes huoli muuten, kun silloin kun on tosi väsy, eikä halua tissiä, imeä vaan. Ja auttaa nukahtamaan. Mieluummin tutti, kuin vauvan huutamista.

-se auttoi itkuihin joskus

-se oli merkki siitä, että ruvetaan nukkumaan

-se auttoi pääsemään yli siitä unisyklinloppumisitkusta

-se vaimensi itkua

Helpotti monessa asiassa ja mielestäni se on paras keksintö! sai mm. unia pidennettyä ja kitinässä rauhoittui heti kun laittoi tutin suuhun. Kaksi lapsistani jätti itse tutin pois vuoden iässä mutta yksi söi sitä 2,5vuotiaaksi.

Vauvoilla tai imeväisikäisillä suurin imuntarve on ekat 6kk, jolloin on hyvä antaa tutti. Siitä on helpompi vieroittaa kun esim. peukalosta. Tuon jälkeen tutin syöntiä on hyvä rajoittaa vain nukkumiseen, siis unitutiksi ja viim. 1v iässä lapsi olisi hyvä vieroittaa kokonaan tutista.Ja vähentää kätkytkuoleman riskiä, mutta pitkään syötynä saattaa aiheuttaa korvakierrettä.Näin jokin aika sitten kerrottiin Akuutissa.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat