Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meidän esikoisella on hiljattain puhjennut kova mustasukkaisuus pienempää pikkusisartaan kohtaan. Esikoinen on 3v eikä ole aiemmin ollut juurikaan mustis kummastakaan. Nyt en saisi tehdä yhtään mitään kuopuksen kanssa, heti alkaa joku mökötys tai jäkätys. Kuopus on 1v. Esikoinen kyllä saa huomiota, kuten tietysti keskimmäinenkin, mutta pienimmälle sitä ei saisi nyt yhtäkkiä antaa ollenkaan. Mitenkä tässä pitäisi toimia?

Kommentit (5)

Vai onko hänellä paljon ikäistään seuraa? Valitettavasti en osaa tuohon mustasukkaisuuten sitten mitään sanoa, koska meillä eivöt ole lapset olleet mustasukkaisia juuri ollenkaan. Ikää tällähetkellä 1v, 2v, 3.5v sekä pian 5v.

Heillä kuitenkin ollut sisaruksia kenen kanssa leikkiä kun annan huomiota nuorimmalle. Siitä tuli mieleeni tuo alpsen leikkiseura, jos osoittaa turhautumistaan?

tuskin voit tehdä asialle juuri mitään :) kuuluu ihan luonnolliseen prosessiin... huolehdit vaan että annat kaikille tasapuolisesti huomiota ja että esikoinen ei saa esim mustasukkaisuuksissaan satuttaa vauva... mökötykselle tuskin voit juuri mitään tehdä, lapsen täytyy jokatapauksessa sopeutua siihen, että sinun huomiosi jjaetaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

leikkikavereita ole kuin toisensa. Esikoinen ja kohta 2v keskimmäisemme leikkivät mielellään yhdessä, ovat useimmiten kuin paita ja peppu. Mutta vaikka heillä olisi kuinka hieno leikki menossa, en saisi leikkiä kuopuksen kanssa. Kuopus taas ei oikein vielä osaa leikkiä isompien kanssa. Vaikeaa.

mustasukkaisuus. Eli annat tietysti edelleenkin huomiota pienimmälle, niinkuin myös isommille tasapuolisesti. 3-vuotiaalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin sopeutua ja kyllä hän aikanaan sopeutuukin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat