Seuraa 

Me ollaan maisteltu soseita jo 3,5kk iästä asti. Nyt tytöllä on ikää jo yli 6kk, eikä soseiden syönti vieläkään suju. Monenlaisia soseita on kokeiltu. Pari kertaa vauva on syönyt "hyvin", kerran söi hyvin hedelmäsosetta ja kerran mustikka-omena-vadelma sosetta, molemmilla kerroilla meni 1/2 purkkia hyvin. Mutta kaikki muut kerran, olipa kysessä lihasose, peruna-porkkana, jauhepuuro, normaali hiutalepuuro, hedelmäsoseet; mikään ei tahdo mennä mahaan asti. Tyttö työntää kaikki kielellä ulos tai pitää suuta tiukasti kiinni. Mikähän tuohon auttaisi? Ei ole ainakaan harjoittelusta puute, kun on jo 3kk ajan maisteltu soseita. Mitään allergisia juttuja ei ole soseista tullut.Isoveljellä syönti oli myös ajoittain hankalaa, mutta ei kuitenkaan näin hankalaa, kuin pikkusiskollaan. Syöntiasentoja ollaan myös kokeiltu erilaisia; sylissä, sitterissä makuu- ja pystyasennossa, syöttötuolissa, rattaissa... Tyttö menee jo syksyllä vanhempainloman loputtua hoitoon ja mietityttää, jos ei syöminen sittenkään vielä suju... Vertaistukea? Kokemuksia vastaavasta?

Kommentit (6)

Eihän lapsen syömisellä niin väliä jos painoa ja pituutta tulee. Sitten vasta huolestuu jos niitä ei tule niin useimmiten on edessä hoitojaksoja. Itsellä kokemusta tällaisesta lapsesta.

Meillä oli esikoisella vähän samaa vaivaa. Lusikkaan ja soseisiin tottuminen vei 6 viikkoa! Olin antanut soseita huonolla menestyksellä 4vk kunnes pidin ihan totaalisen tauon, liki 2vk, ilman soseita. Annoin pullosta sitten velliä niin sai muutakin kuin Tuttelia. Sen jälkeen alkoi soseet maistumaan eikä enää sylkenyt pois. Vauvat unohtaa nopeasti, että semmoista on edes kokeiltu aiemmin :) Osoittautui myös varsinaiseksi sihtikurkuksi, joten sinne 1v asti mentiin ihan hienoilla soseilla. Mun tekemä ruoka ei myöskään maistunut 1v asti, joten annoin niitä 8kk-1v soseita sauvasekoittimen kautta sinne asti.Toisen lapsen kohdalla annoin hänen ikäänkuin "imeä" lusikkaa, eli imi ne ruoat samalla tavalla lusikasta kuin söisi pullosta/rinnasta, eli kieli siellä alla, ja hamusi ruoat sitten ylähuulella (lusikkaosa suurimmaksi osaksi suussa). Sillai tottui heti lusikkaan ja pian osasi jo syödä ihan "oikein". Ei ollut myöskään mikään tarkka kokkareista vaan kaikki upposi.Kolmas tytteli oppi taas heti syömään oikein, ihan ekasta kerrasta asti. Yritin sitä imemisjuttua taas, mutta seuraavalla lusikallisella jo avasi suunsa lusikalle ja sulki sen ihan oikein. Ei ole myöskään työntänyt mitään suustaan ulos. Eli kovin yksilöllistäkin tuntuu olevan.Mutta kokeileppa n. viikon taukoa, tai edes kolmen päivän, ja yritä sitten uudestaan. Tuo imemis-juttu toimi ainakin meidän kakkosella, kokeileppa sinäkin!Kyllä se siitä lähtee sujumaan, toivottavasti jo heti pikkutauon jälkeen! Tsemppiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meilläkin tyttö kuitenkin kasvaa tosi hyvin (pituus ja paino molemmat tasaisilla +2 käyrillä), että ravintoa saa hyvin korvikkeestakin. Eli ei kai se sitten vaarallista ole, jos soseet ei niin mene. Tänään sai ensimmäisen kerran maissinaksua. Odotellaan hampaita, jotta voi sormiruokaa tarjota enemmän.

Meillä poika jo kohta 11kk:ta ja edelleenkin soseet menevät huonosti. Saattaa mennä kokonaisia päiviä pelkällä tissimaidolla. Hyvin on poika kuitenkin kasvanut ja vauhti jo hirmuinen joten huolissani en ole ollut.Meillä syöminen sujuu paljon paremmin isän tai mummon syöttämänä. Äidiltä ottaisi vaan tissiä..Myös kaikki itse napsittava (leivän palat, banaani, makarooni, maissinaksut, mustikat jne..) maistuvat oikein hyvin!!Isompien esimerkillä tuntuu myös jo ainakin tämän ikäisellä olevan kovasti merkitystä!!En tiedä oliko apua, mutta näin meillä.

Imemistekniikkaa olen myös kokeillut. Itseasiassa ne pari kertaa, kun meni hedelmäsosetta hyvin, niin tyttö juuri imaisi soseen lusikasta ja loput pyyhkäisin ylähuulen alle lusikasta. Kokeilen varmaan sitä taukoa nyt tai sit kokeilen vielä huomenna sitä mustikka-vadelma-omppua. Tuntuu myös, että soseet saa vauvan syljen tuotannon vauhtiin, alkaa syöttämisen aikana kuolaamaan niin paljon, että senkin takia kaikki valuu suusta ulos.Kiitos kuitenkin kun vastasit!Ps: Muistan sut "vuodelta yksi ja kaksi" vauvakuumeen pitkiksistä:)

tosiaan 1v asti maitoahan suositellaan ensisijaiseksi ravinnoksi.

meillä esikko söi aina kaiken voisi sanoa.

tämä pikkukakkonen kohta 11k on toista maata. n.1pikkupurkki on välilä hänen päivän ruokasaldonsa ja korviketta juo n.5dl.

sormiruokaa annan pupeltaa, leipäpaloja, maissinaksuja,päärynää, omenaa.jotain saa niistäkin.

välillä on hermo riekaleina kun huuto alkaa 2tl jälkeen,isä ei oo yhtään sen parempi.

painokaan ei oo missään huippulukemissa.no, näitä kronkeleita mahtuu tähän maailmaan =) kyllä se joskus syö

joten sinuna en kummemmin ajattelis soseiden määrää vaan totuttais uusiin makuihin, hän on vielä niin pieni.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat