Vierailija

Meillä on alle vuoden ikäinen vauva uusioliitossa mieheni kanssa. Molemmilla on lapsia entuudestaan. Olen täysin turhautunut uuden mieheni välinpitämättömyyteen, laiskuuteen ja suoranaiseen tyhmyyteen vauvan kanssa. Keinot yksinkertaisesti alkavat olla lopussa. Siksi kaipaisinkin neuvoja seuraavien aiheiden käsittelemiseen mieheni kanssa edes jotenkin rakentavasti, koska en enää pysty kommunikoimaan muuten kuin huutaen, nalkuttaen ja raivoten, koska järkevästi, faktaan vedoten tai muuhunkaan normaali ihmiselle tavallisesti selitettäväksi kelpaavana tietona ei mene perille seuraavat asiat:

-vauvan turvaistuimen käyttö ja miksi vauva ei voi istua äitinsä/sisartensa sylissä automatkalla?

-omasta suusta tarttuu kariesbakteeri jos syö samasta lusikasta tai juo samasta lasista ym (huvittavaa, että hammaslääkäri kertonut tämän myös hänelle)

-alle vuoden ikäiselle vauvalle ei saa syöttää aikuisten maitotuotteita kuten jäätelöä tai antaa kinkkua, nakkeja, juustoa, karkkia, juustonaksuja, pähkinöitä yms, joita isä vähän väliä tunkee suuhun sillä verukkeella, että lapsen pitää saada maistaa eri makuja. Vauva esim osaa kerjätä jäätelöä, jota isä tunkenut suuhun alle 3 kuukauden iästä.

Näistä asioista kun yritän pitää kiinni, olen nalkuttava, hysteerinen, ylihuolehtiva akka.

Mikä neuvoksi?

Ja emme ole mitään nuoria aikuisia vaan keski-ikäisiä, lukeneita, hyvissä ammateissa olevia ihmisiä, eli sitäkään ei voi syyttää, ettei asioista tiedä, olisi lukenut tai oma järki ei sanoisi...

Onko enää muuta vaihtoehtoa kuin että isi pihalle :D ?

Sivut

Kommentit (26)

meillä näistä asioista puhuttiin jo raskauden aikana :) siis varsinkin tuosta syömisestä, että mitään makeaa ei lapselle anneta. Meillä mies ton karieksen kanssa niin hysteerinen etten saa pussata omaa lastani suulle :) No ehkä hän on oikeassa, meillä ei ole ollut vielä hammaslääkärireissua.Itse olin ongelmissa myös kun mies lämmitti tuttipullon mikrossa tuttiosa mukana ja sanoin ettei niin saa tehdä. Eipä sitten ollut mitään selitystä miksi niin ei saa tehdä, muuta kuin se että ohjeessa lukee.Sinuna mä ottasin sellasen kannan että joka kerta vaan rauhallisesti sanot... Lapsi laitetaan turvaistuimeen niin sanoo lakikin...

Lainaus:

Mutta suurinosa av-mammoista taitaa kuulua siihen kastiin, joka hyväksyy jäätelön antamisen 3kk vauvalle. Ja tänään oli kahvilla yksi samanlainen tapaus, joka juotti kokista tottuneesti puolivuotiaalle- omasta pullostaan. Surullista.
Ei tykännyt, eikä tykkää vieläkään, 4-vuotiaana. Ei ole halunnut edes maistaa kun on kerrottu mitä juomaa lasissa on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hammasluissa on eroa (esim meillä on perinnöllinen kiilteenkehityshäiriö) ja siksi vältetään tarkoin altistamasta lasta kariekselle, joka meillä vanhemmilla ikävä kyllä on ja reikiäkin toisella noin 10 ja toisella useita per hammas juuri kiilteen laadusta johtuen.Lapsi on perinyt heikon kiilteen, mutta hampaat ovat edelleen kunnossa, koska pestään ja suojellaan niitä hyvin.Ikää lapsella on 5 vuotta. Hammaslääkäri kiittää ja kehuu kun ymmärrämme hampaiden hoidon tärkeyden. Kaikilta tämä ei onnistuisi, vaikka hampaat olisivat syntyjään vahvemmatkin, sanoo hammaslääkärikin...Vielä on toivoa. Alkakaa hoitamaan vauvan hampaita, ettei tule kaduttavaa loppuelämäksi.

TODELLA iso asia. Siitä minäkin olisin hysteerisenä. Jos sinä vouhkaat ja raivoat samalla volyymilla noista muista juituista, niin en ihmettele ettei mies enää jaksa kuunnella mitään. Laita itse asiat tärkeysjärjestykseen äläkä tee isoa numeroa ongelmista, jotka eivät ole isoja.

Ongelma taitaa olla juuri se, että on tota ikää ja kuvitellaan, että onhan sitä ennenkin lapset kasvanut ja hyvin voivat jne. Ensinnäkin Suomen laki vaatii turva kaukalon ja istuimen käyttöä alle 135cm lapsella. Vaikka autojen turvallisuus on parantunut kulkevat ne nykyään melko kovaa ja autojen määrä liikenteessä on kasvanut huimasti.

Karieksen tartuttaminen lapseen on sama kuin tarkoituksella tartuttaisi lapseen minkätahansa kroonisen sairauden. Se ei parane ja hampaat reikiintyy ja voi hoitamattomana aiheuttaa tulehdksen ja sen päästessä pahaksi saattaa tulehdus helposti mennä sydämeen ja aiheutta sydämessä ongelmia. Pahimmillaan kaikki on niin lievää ettei hoideta suuta ja päädytään sydänkohtaukseen. Tämä ei pelotteluksi vaan faktat faktoina.

Alle vuoden ikäisen lapsen sisäelimet ei kestä suolaa ja lisäaineita joita ukkosi sille tyrkyttää. Jos aikuinen ei ymmärrä tosiasioita niin ei mene hyvin. Lapsen etu on tärkein!!!

Taidat olla hiukan sitä sorttia oleva äiti joka neuroottisesti yrittää huolehtia kaikesta mutta oikeasti kaikki on hiukan kallellaan loppujen lopuksi? Relaa hyvä ihminen ja lopeta miehesi käskyttäminen, tarkkailu tai neuvominen. Miehesi rakastaa lastanne tosi paljon ja hän tajuaa että ei halua pahaa hänelle. Syy on nyt sinun nalkutuksessasi!

Pidät siinä asiassa tiukasti kantasi. Et tingi!Kaiva miehellesi tiskialtaasta aterimet. Tein näin erään sukulaiseni kanssa, joka jatkuvasti antoi omalla lusikalla ruokaa meidän lapsille. Minusta se on kuvottavaa. Laitoin hänelle tiskialtaasta haarukan ja veitsen kun ruvettiin syömään ja totesin, että ei se varmaan suakaan haittaa likasilla syödä, säästetään tiskiä. Tajusi! Vähän aikaa oli kireät välit, mutta nyt taas juttu kulkee.Älä nalkuta. Se ei auta mitään.

Yliaktiivinen ja ylihuolehtiva äiti itsekkäässä kropassa on vaarallinen yhdistelmä. Kokeile joskus sitä että suutelet miestäsi suulle ja kuiskaat korvaan "...et saa jos annat vielä palankin jäätelöä lapsellemme. Voisit laittaa jäätelön...".

Hauskaa mutta relaa kesää kireälle äidille kyl se siitä.

En kyllä usko että miehesi kieltää vauvan turvaistuimen käytön. Veikkaan että kysymys on siitä kuka vauvan siihen kiinnittää ja laittaa? Olenko oikeassa? Jos äiti istuu takana, on hyvä jako se että mies kantaa tavarat ja valmistelee auton, ja äiti tulee vauvan kanssa autoon ja kiinnittää vauvan istuimeen? Ei voi olla vaikeaa?Kehitysmaissa lapset syö lehmän paskaa ja kiviä. Suomessa nimimerkin äiti on huolissaan jos isä antaa lapselleen makuja? Herranjestas sentään, on hienoa huomata että isä välittää lapsestaan ja veikkaan että on ihana katsoa kun isä ja vauva maistelee pikkumurusia ja on yhdessä!!Olet kyllä liian hysteerinen ja nalkuttava ja toi käytöksesi ei voi olla vaikuttamatta suhteeseenne muuten? Muista että Suomi on täynnä kuolemansairaita lapsia, joten keskity oleelliseen ja lopeta tuo tyhjänpäiväinen huolehtiminen (kaikella ystävyydellä).Hyvää kesää kuitenkin Teille.

Niin todellakin nyt otat asiat vähän liian vakavasti.Turvaistuimen käyttö on ihan oikeasti tärkeä asia. Mutta muussa vouhotat, suoraan sanottuna.Lainaus:

Siis muutaman teidän mielestä minun ei tarvitse kantaa huolta vauvani kariesbakteerista vaikka hänellä on suussa kohta 4 hammasta ja kariesbakteeria vaikea saada suusta pois? Mieluummin kyllä näkisin lapsellani reiättömät, hoidetut, harjatut hampaat aikuisenakin...

Ei varmaan kukaan lapsi kuole nuolaisusta tai pienistä määristä, mutta jatkuva pienien määrien syöttö ei välttämättä ole järkevää. Miksi neuvolat suosittelet sitten välttämään suolaa vauvoilla (sisäelimet eivät pysty vielä suodattamaan sitä tarpeeksi hyvin?) Miksi kehoitetaan välttämään sokeria, mehuja yms ettei vauva jo pienestä pitäen totu makeisiin herkkuihin?

Kyse ei ole siitä, etteikö lapsi saisi myöhemmin syödä tai maistella, mutta eri asia, minkä ikäisenä?

Eihän varmaan tippa alkoholiakaan tappaisi lasta, mutta miksi sitä antaisi, jos tietää, että se ei ole lapselle ainakaan hyväksi? Retorisesti kysyen...

Mutta suurinosa av-mammoista taitaa kuulua siihen kastiin, joka hyväksyy jäätelön antamisen 3kk vauvalle. Ja tänään oli kahvilla yksi samanlainen tapaus, joka juotti kokista tottuneesti puolivuotiaalle- omasta pullostaan. Surullista.

menit kyllä ihan överiksi.. en tunne yhtään perhettä jossa vanhemmat ei joskus maistaisi ruokaa esim samasta lusikasta ja vielä ei ole yksikään lapsi siihen kuollut... :D sulla ei taida olla mitään käsitystä OIKEISTA sairauksista...toisekseen alle vuoden ikäisen lapsen elimistö kestää kyllä aivan hyvin maistaa vaikka pienen palan sipsiä tai jäätelöä, sitten kun mennään sen yli niin voi tulla ongelmia.. teet nyt kärpäsestä härkäsen.. ja tämä on yksi syy miksi äidit voi niin huonosti kun joka asiaan pitää ylireagoida..terveisin ihan oikeitten ongelmien kanssa kamppaileva äiti

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat