Seuraa 

Mitä teitte kastevedelle? Mitä perinteitä tiedätte olevan?

Sivut

Kommentit (16)

nakattiin kastevesi puunjuurelle. Ja nimenomaan perinteenä on että " poikakummi" käy nakkaamassa. Veljen puolison suvussa taas haihdutetaan.

Meille pappi sanoi ettei kastevettä saisi viemäriin kaataa, vaan laittaa " kiertoon" , eli vaikka kukille. Niimpä meillä kastevesi meni orvokkeille ja hyvin kukkivat!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olemme muutenkin ajatelleet istuttaa nyt keväällä pojalle oma puu. Voisi osan vedestä laittaa pulloon ja lopuilla tosiaan kastella puuta.Ei siis ole kirkonkaan opeissa mitään yhtä tiettyä " oikeaa" tapaa.

Seurakuntakohtaista tuntuu olevan. Meille tuli ohjeet kastetilaisuudesta postissa ja kastevedestä mainittiin jotenkin näin.. erilaiset pakanalliset rituaalit kasteveden poisheittämisessä kuten olan yli puutarhaan tms ovat yleistyneet mutta näistä pitäisi luopua ja vaikkapa kaataa vesi hiljaisesti viemäriin..

Siitä se sitten saa haihtua itsekseen. Kirjoitin pulloon pojan etunimen ja kastepäivän ja koristeeksi laitoin sinisen rusetin :) Tuolla se pullo on hyllyssä.Sasuliin ja Eetu 3 kk tasan

Kastemalja vesineen seisoi pöydällä ja mietin että pitäisikö osa siitä vaikka laittaa talteen muistoksi. Yhtäkkiä huomasin että kissamme olikin sitten juomassa siitä. Vesi kaadettiin viemäriin, mutta saatiinpahan kaupan päälle pyhä kissa :).

olen ainakin kuullut,et se pitäis haihduttaa ja se tuo siis tietenkin hyvää onnea. toinen oli muistaakseni se,et vesi heitetään jommankumman olan yli (en muista kyllä kumman) ja sekin tuo hyvää onnea. meillä testattiin tuota haihduttamista :)

Wilma sai kastelahjaksi keramiikkaisen veneen, jossa nahkainen pursi, missä lukee " kastevesipullo muistoksi ________ ristiäisistä" . Sinne laitoimme osan vedestä ja loput haihdutimme kastemaljassa.

Veneitä on vaaleanpunaisina ja -sinisinä.

Meillä suvussa aina miespuolinen kummi (jos vain löytyy sellainen) nakannut kastevedet olan ylitse ja kaaresta " katsotaan" kuinka pitkä lapsesta kasvaa ;)eli siinä mielessä voi kaataa vaikka viemäriin.Meillä on kuitenkin tapana, että istutetaan lapselle puu ja kastellaan taimi kastevedellä. Itsekin on ollut hauskaa seurata " oman" puun kasvua.

Esikon lopun veden heitti isä olkansa yli pihalle.

Kakkosen loppuvesikin on tallessa sairaalanpullossa muistona(hätäkaste),sieltä se pikkuhiljaa haihtuu.

Tämän kolmosen loppuvesi haihtui kastemaljassa.

Että meillä jokaisella eri käytäntö tolle loppuvedelle:)

Meilläkin mietittiin mitä kastevedelle pitäisi tehdä, viemäriin kaataminen tuntui jotenkin " epäpyhältä" . Näitä edellä mainittuja tapojakin siinä pohdittiin eli haihduttamista ja olan yli heittämistä. Mutta lopulta päädyttiin siis kastelemaan sillä kukkia.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat