Seuraa 

Meillä syntyi maaliskuunlopussa istukan repeämisen takia rv 31. Vauva vielä sairaalassa, mutta toipuu kovaa kyytiä eikä kotiutuminenkaan ole enää kovin kaukana.

Sivut

Kommentit (31)

kun että kohtuni on pieni. Ja kuopus yritti syntyä jo rv18 lähtien kivuliaita supistuksia ja lopulta syntyi 33+6 1655g ja hänellä oli keuhkokuume syntyessään joten sen vuoksi elimistöni yritti työntää häntä jo aiemmin ulos. Onneksi kaikki meni hyvin ja nyt iso kokoinen reipas 4v tomera komenteija ;)

En syönyt. Ainoa tavallisesta poikkeava valmiste oli kalsiumilla täydennetty appelsiinimehu.pikkuinenserkku:

Lainaus:


Mielenkiinnosta kysyisin teiltä, (niiltä joilla ei syytä löytynyt ennenaikaiseen synnytykseen), että söittekö esim.luontaistuotteita, ateriankorvikkeita, yms.?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Strepkokkibakteeri aiheutti kohtutulehduksen ja synnytys alkoi rv 26 . Lääkkeillä supistelut saatiin loppumaan ja synnytys keskeytymään, mutta tulehdus levisi antibiooteista huolimatta ja jouduttiin tekemään sektio. Onneksi bakteeri ei lapseen asti päässyt, istukasta sitä jo löytyi.

Kiireellinen sektio rv:lla 24+3 uhkaavan kouristusvaaran vuoksi. Vauvalla ei ollut kohdussa vielä hätää, mutta raskausmyrkytyksen vuoksi sai myös diagnoosiksi SGA:n.

siinä on ne syyt jotka hätä sectioon johtivat, tosin kalvokiinnitteinen napanuora huomattiin vasta leikkaussalissa, vaikka sikiön pientä koko oli tutkittu monta kertaa...Hassuliini ja poika rv 32+2 1490g

Tyttö oli viikkoihin nähden pienipainoinen ja aneeminen, ja sikiöaikaisesta kasvuhäiriöstä puhuttiin, vaikkei sitä jälkikäteen voitukaan diagnosoida. Mistä kasvuhäiriö sitten johtui, sitä ei tiedetä. Ehdokkaita oli lähinnä kaksi, jokin epäspesifinen infektio (ei kylläkään merkkejä mistään sellaisesta) tai sitten istukka ehkä oli irtoamassa. Synnytyksen aikana oli verivuotoa, ja tytöllä oli syntyessään hyytymää kaulalla. Istukka oli normaali, täydellinen, mutta sikiön kokoon nähden iso. Ikään kuin se olisi yrittänyt kompensoida huonoa ravintoa.Saattoi olla onni, että tyttö lähti syntymään rv 35+3 eikä jäänyt kohtuun odottelemaan. Mitat olivat 1620 g ja 41,5 cm, py 30,5 cm. Sairaala-aikaa kesti 5 viikkoa + rapiat.

Epäidenttiset kaksospojat rv 24+1, 790 ja 810 g. Pojilla kohdussa omat kalvot, istukat jne joten kovin suuria riskejä ei pitänyt olla. Osaksi yhtäkkistä ennenaikaista syntymää selittää lievä infektio (löytyi jälkikäteen molempien istukoiden pinnoilta), mutta se ei yksinään selitä hyvin nopeita ja rajuja muutoksia (rutiinilääkärikäynnillä kaikki ok ja seuraavana päivänä alkoivat kipeät supistukset jotka johtivat estelyistä huolimatta synnytykseen). Kuulemma ei ainakaan mitään rakenteellista syytä ole, loppu jäänee siis arvoitukseksi.

Tyttö syntyi raskausmyrkytyksen vuoksi rv 35+4.Hyväkuntoisena paino 2330g. ja poika 1.5 vuotta myöhemmin nyös raskausmyrtyksen vuoksi rv 24+4.Paino 530g.

Vauva syntyi hätäsektiolla vko 32+2, onneksi hyväkuntoisena ja viikkoihin nähden oli aika isokokoinen. Oma tilanteeni ei ollutkaan aivan yhtä hyvä, hätäsektioon päädyttiin kouristelun takia ja teholla olin muutaman päivän vauvan syntymän jälkeen. Silloin en sitä ymmärtänyt, mutta taisi olla henki kyseessä. Onneksi kaikki päättyi kuitenkin hyvin..

Syntyi yllättäen rv 36+6, poika oli perätilassa ja vedet meni keskellä yötä. Synnytys ei lähtenyt käyntiin joten odoteltiin aamuun jolloin tehtiin sektio tuon perätilan ja jalkatarjonnan vuoksi. Poika oli kyllä jo ihan normaalin täysiaikaisen kokoinen.

poika meinasi syntyä rv28. Silloin alkoi kovia supistuksia lenkillä ollessani. Supistukset pysäytettiin lääkkeillä. Se oli sitten kevyempää elämää siitä eteenpäin.Poika syntyi rv34 kun meni lapsivedet. Mitään syytä ei kumpaankaan koskaan kerrottu..eli ei ilmeisesti löydetty?

Neitimme syntyi alateitsse 26rv ja nyt tämä seuraava heppunen meinasi tulla jo 25rv, mutta on edelleen sisällä miltei 6vkoa sairaalamakaamisen jälkeen. Kohdunkaulaa vajaa 1cm ja pehmeä nyt 31+1rv. Toivotaan että pysyisi vielä 3vkoa sisällä!

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat