Seuraa 

Aina puhutaan minkä ikäisiksi vauvoja on imetetty, mutta minkä kokoisina olette alkaneet antaa lisäravintoa?

Sivut

Kommentit (22)

poika oli syntyessään 40+0 ,3325/49,5, ja oliskos ollut puolivuotiaana jonkun 7 kg risat..en muista tarkkaan eikä ole neuvolakortti juuri lähistöllä (alakerrassa enkä jaksa hakee)..hyvin kasvoi kuitenkin rintamaidolla, jota siis sai pelkästään (ei kertaakaan mitään muuta)...kun alotettiin kiinteet niin kasvu hidastui (siis painon kasvu), vuoden vanhana oli 9 kilonen, 2-vuotiaana 12 kilonen..

t.anni 40+6 (syntyisi jo tää uusi tissittelijä!!!)

Ja täysimetyksellä. Päivisin syö vaihtelevasti 1-3 h:n välein. En aio pitää kiirettä kiinteiden aloittamisessa koska poika kasvaa hurjaa vauhtia käyrien yläpuolella pelkällä rintamaidolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täysimetän tyttöä (5 kk) edelleen ja toivottavasti voin täysimettää 6 kk:n ikäiseksi. Meilläkin on kasvettu hienosti rintamaidolla. Tässä mittoja: syntyessään 3 530 g/50 cm, 1 kk: 5 200 g/55 cm, 2 kk: 6 300 g/57 cm, 3 kk: 7 660 g, 62 cm, 4 kk: 8 560 g, 65,8 cm.Olen samaa mieltä monien muiden kanssa siinä, että kannattaa täysimettää siihen 6 kk:n ikään saakka, mikäli vain itse jaksaa sitä, että vauva saattaa syödä joskus tunninkin välein. Välillä harmittaa, mutta toisaalta 6 kk on hyvin lyhyt aika ihmisen elämässä, niin kuin joku jo aiemmin kirjoittikin.En oikein ymmärrä sitä että iso vauva monien mielestä tarvitsisi aikaisemmin kiinteitä.. Sillä ämmällähän lapsi on isoksi kasvanut eli eikö se nimenomaan todista että maito hyvin riittää ravinnoksi?Omaa poikaani täysimetin puolivuotiaaksi, tuolloin painoi 11kg. :) Nyt kasvu tasaantunut ja 8kk painaa " vain" 11,8kg.

Meidänkin jäpikkä tosiaan kasvoi hyvää vauhtia, syntymäpaino tuplaantui 3kuisena (reilu 7kg) ja poika söi myös parin tunnin välein. Maito kuitenkin riitti ihan hyvin ravinnoksi -eri asia ilman muuta on se miten riittää äidille jaksamista :) Sitä toivon sinulle ja uskoa peliin! (Kumpaan ratkaisuun sitten päädytkin)

Myös ison vauvan imettäjänä (5 kk ja n. 8,2 kg) peesaan edellistä. Vaatii aika ajoin paljon äidiltä, mutta vauva kasvaa hyvin kyllä pelkällä rintamaidollakin (jos siis vaan tulee tarpeeksi, mutta näin sulla käsittääkseni olikin), eikä kiinteille ole tarvista isolle vauvalle sen kummemmin kuin pienemmällekään (jos kerta kasvaa hyvin, mutta näinhän myös oli).

Itse olen samaa miettinyt nyt viimeiset viikot... Poika on 3kk, syntyessään 5080g ja 55cm, 2kk 7490g ja 63cm, tänään on 3kk neuvola ja painoa varmaan ainakin se 8,5kg. Mietin, että miten se maito voi noin painavalle riittää... Hyvä jos muilla on riittänyt, siitä sain rohkaisua! Tosin imee päivisin 1-3h välein, öisin välit vähän pidemmät, mutta pitää yrittää jatkaa kun on tähän asti päästy täysimetyksellä! Aika outo kommentti aplle tuo isosta koosta, meillä on samaa kokoluokkaa ja ovat kehuneet nlassa että hyvä kun kasvaa noin hyvin rintamaidolla! Älä ota itseesi, ovat varmaan vanhan koulukunnan edustajia jotka ei uusista imetyssuosituksista piittaa... :)

Tyttö oli nelikuisena 56 cm ja 4660 g (s. 41,5 cm ja 1620 g). Kiinteiden aloituksen jälkeen kasvu notkahti hieman, mutta korjaantui sitten. Alun perin lääkäri meinasi, että kiinteät aloitetaan 3 kk:n iässä, mutta saatiin kuukausi lykkäystä.


Esikoisen vauva-aikana täysimetyssuositus oli 4-6 kk, nythän se on suoraan tuo puoli vuotta eli 6kk. Aloittelimme kiinteät esikoisen ollessa vähän alle 5-kuinen. Silloin painoa oli muistaakseni n. 8,5 kg, eli aika huimasti! :) Kasvu tasaantui täysimetyksen loputtua (1v: 10 kg ja 3v: 13,5 kg), eli ennemminkin äidinmaidolla ainakin meidän poitsu kasvoi paremmin kuin muilla mössöillä. Hän myös sairastui ekan kerran vasta kiinteiden tultua kehiin. Jälkikäteen olenkin harmitellut, etten jaksanut jatkaa täysimetyksellä sitä 6kk:tta, vaikka poika kasvoi paremmin kuin hyvin pelkällä äm:lla. Jokainen viikkokin on tärkeä erityisesti suoliston kehittymisen kannalta - poikkeustilanteita lukuunottamatta olisi hyvä, jos vauva pärjäisi äidinmaidolla ainakin nelikuiseksi asti.Jos siis suinkin vain itse jaksat täysimettää, niin älä suotta hötkyile niiden kiinteiden kanssa! Parhaillaanhan saattaa olla menossa joku kasvuhujahdus, syöttövälit saattavat pidentyä itsekseen. Esim. meidän pikkukakkonen söi nyt 4-kuisena yhtäkkiä tunnin välein yötäpäivää (zzzz...), jolloin täysimetyksen jatkaminen alkoi muakin epäilyttää. Koska hän on kuitenkin kasvanut hyvin pelkällä äidinmaidolla ja nyt taas syönytkin vähän harvemmin, päätin jatkaa vielä näin. Kuukausi on aikuisen elämässä loppujen lopuksi yksi hujaus; vauvalle se voi olla pieni, mutta tärkeä ikuisuus :)

Muuva: Mun on ihan pakko tulla ääneen ihmettelemään teidän neuvolalääkärin kommenttia. Siis ei kai isot vauvat mikään epänormaali ja luonnoton ilmiö ole!!! Meille ei neuvolassa ole sen koommin terkka kuin lääkärikään (eikä yksityispuolella erikoislääkäri, jossa käymme allergioiden vuoksi) kommentoinut tytön kasvua negatiiviseen sävyyn. Joka kerta on vaan kehuttu kun tyttö on kasvaa niin HIENOSTI! Ja vielä äidinmaidolla :) Joo, tämä vuodatus ei ollut siis tarkoitettu loukkamaan sinua, vaan ihmettelen syvästi saamiasi kommentteja...Meidän tytöllä on paino noussut hurjaa vauhtia, mutta pituutta ei ole kovin paljoa eli tyttö on lyhyt ja tanakka ;) Laitan tähän nyt vielä tytön mittoja. Syntyessään 3975g ja 50cm. 1kk: 5545g, 54cm. 2kk: 7095g, 58,5cm. 3kk: 8020g, 61cm. 4kk: 8685g, 63,5cm. Tänään olemme menossa 5kk neuvolaan ja itse epäilen tytön painavan jo lähes 10kg!! Täysimetin 4,5kk. Jouduin (lääkärin suosituksesta) tytön allergioiden vuoksi lopettamaan imetyksen. Muuten olisin kyllä täysimettänyt siihen puoleen vuoteen asti.Tiedän hyvin miten väsyttävää on imettää JATKUVASTI. Mutta jos vaan jaksat imettää niin kiinteitä ei kannata liian aikaisin aloittaa. Tsemppiä sulle mitä päätätkin tehdä. :)

violet ja tyttönen huomenna 5kk

Poika oli syntyessään 3,5kg ja tosiaan täysimetyksellä oli sen puoli vuotta, jolloin oli triplannut painonsa. Soseiden ja liikkeellelähdön myötä paino tasaantui, 1v: 12kg ja 2v: 13,5kg.

Se on tämä suomenkieli, sanoilla on monta merkitystä. Ja minulla termistö hukassa, tästä johtui tuo hämmennys ;-)Pojalla tosiaan oli 2kk mitat 7770 g ja 61,8 cm.

Tokihan pidin poikaa isona, mutta silti tuo lääkärin kommentti hormonihoidoista tuli yllätyksenä.Kuulemma 1/10 000 lasta on kasvuhormonin liikatuotantoa. Kun meillä kasvu on ollut käyriin nähden jyrkkää (sekä pituus että paino) niin sanoi että jos vielä 3 kk neuvolassa on kasvua tullut samaan tahtiin niin on syytä harkita kasvun hillitsemistä hormonihoidolla. Eli kasvua seurataan..Mutta oli se minusta silti vähän liioittelua esikoisen vanhemmille tuommoiset kommentit kun kuitenkin oltiin vielä hieman 2sd pituuskäyrän alapuolella.. Puhumattakaan siitä, että täälläkin on ollut vauvoja ihan samansuuntaisilla lukemilla!

Tyttö oli täysin rintalapsi vain yhden kuukauden ennen kiinteiden aloittamista. Sitä ennen meni rintamaidon vahvikkeita tai erityiskorviketta annos, pari vuorokaudessa.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat