Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä siis vanha rintamamiesmökki, käytännössä saunallinen kaksio. Neliöitä on papereiden mukaan n80, mutta huoneet ovat todella pieniä, ja pitkät käytävät vievät turhaa tilaa.Tällä hetkellä perheeseemme kuuluvat viikonloppuöisin ravintola-alalla ekstraava äiti ja arkisin vuorotöitä tekevä isä, tytär pian 10kk, iso dobermann-uros, sekä masuvaavi jonka laskettu aika varmistuu luultavasti joulukuun puolelle.Olenkin alkanut miettimään, että kuinka IHMEESSÄ järjestäydymme asumaan kahden pienen lapsen kanssa? Tällä hetkellä tyttäremme nukkuu pinnasängyssään makuuhuoneen nurkassa, ja huone tuntuu TODELLA ahtaalta vaikkei omassa sängyssämme ole leveyttä kuin 160cm. Ja tuota pienempää sänkyä ei oikein vakituiseen käyttöön voi edes ajatella, koirakin kun vie oman tilansa jalkopäästä..Yläkerta talossamme on rakentamaton, mutta koska emme kumpikaan osaa remppahommia kovin hyvin tehdä, niin sitä varten täytyisi palkata ulkopuoliset hoitamaan kaikki, eristyksistä lähtien. Kun asiaa selvitimme, niin vanhan talon remppaamiseen uppoavalla rahalla rankentaisimme jo melko pitkälle uutta taloa.Uuden ok-talon rakentaminen onkin suunnitelmissa, MUTTA vasta muutaman vuoden päästä. Tavoitteena olisi päästä muuttamaan VIIMEISTÄÄN silloin kun tuo esikoinen aloittaa koulun, mielummin tietysti aiemminkin. Tontti on oma, hyvällä paikalla joen rannassa ja suhteellisen arvokas, joten missään tapauksessa meidän ei kannata nyt muuttaa isompaan asuntoon, vaan rakentaa tähän samalle tontille mieleinen talo. Siis sitten joskus..Onko ainoa vaihtoehto muuttaa makuuhuone lastenhuoneeksi, ja siirtää vanhemmat nukkumaan olkkariin? Lastenhuoneess olisi tietysti hyvä olla vaikka joku vuodesohva, jossa toinen vanhempi voisi tilapäisesti nukkua aina tarpeen vaatiessa. Tälläkin hetkellä olohuoneessa on sohvana ja " vierassänkynä" 120cm leveä sänky, jota isompaa ei pieneen huoneeseen voi ajatellakaan. Lapsia taas ei voi olohuoneeseen laittaa, siitä kun kuljetaan jatkuvasti läpi niin eivät saisi nukuttua vaikka telkkarin siirtäisikin muualle.Entä miten vastasyntyneen vauvan ja sitten talvella puolitoistavuotiaan nukuttaminen samassa huoneessa? Meneekö esikoisella rytmit ihan sekaisin, jos nuorempi sattuukin olemaan esim koliikkitapaus? Entäs vuorotöitä tekevä isäntä? Pitääkö hälle sitten laittaa peti saunaan ja itse pallotella kahden lapsen välillä, molempia vuorotellen rauhoitellen..Kauhukuvia ja piruja seinille maalaileva

Arica

Kommentit (3)

tosin tilanne oli ehkä piirun verran yksinkertaisempi. Ei siis yötöissä kumpikaan. Ehdimme asua 54 neliön kaksiossa kahden lapsen kanssa kolme kuukautta. Tai käytännössä kyseessä oli yksiö, koska keittiö ja olohuone olivat yhtä tilaa, lisäksi makkari. Nukuimme tuon ajan perhepedissä, eli kaikki neljä samassa isossa sängyssä. Käytännössä kuitenkin monena yönä hajaannuimme niin, että puolet porukasta nukkui olkkarissa vuodesohvalla. Tuo perhepeti aika oli kyllä ihanaakin, oi sitä onnentunnetta kun oltiin koko perhe rivissä nukkumassa! Esikoinenki selvästi nautti. Tietysti piti olla tarkkana, ettei isompi mene vauvan päälle.

Voisi olla käytännöllistä, että nukkuisitte vauvan kanssa olkkarissa ja isompi lapsi sekä isä silloin kun nukkuu päivisin, nukkuisi makkarissa.

Leveä parvi on hyväksi havaittu järjestely. Meillä kaksio ja 140cm leveä parvi makuuhuoneessa. Alle mahtuu vaikka mitä ja parvella saisi miehesikin vuorotyöläisenä nukkua rauhassa vaikka keskellä päivää. Suosittelen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä meni nukkumiset niin, että isoveli (4v) nukkui makuuhuoneessa sängyssään. Minä nukuin sitten pikkusiskonsa kanssa patjalla saman huoneen lattialla - patjat kerättiin päivän ajaksi osittain nelivuotiaan sänkyyn, osittain seinän viereen pystyyn. Mies nukkui olohuoneen lattialla patjalla, joka nostettiin päivän ajaksi sohvan ja seinän väliin. Vuoteen ei nukuttu siis miehen kanssa samassa huoneessa mutta who cares! :-) Tämä toimi loistavasti meillä, sänkyjä ei olisi mahtunut mutta patjat kyllä. Voi sitä riemua kun saimme uuteen kotiin vanhempien SÄNGYN.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat