Vierailija

Minun pitäisi ensi viikolla tehdä 2 n.30km:n lenkkiä automaattivaihteisella autolla ja ikinä en ole sellaisella ajanut. Jännittää :)

Kommentit (17)

siis automaattivaihteet.Mies opetti alussa, että istu toisen jalan päällä. Se naurettavuudestaan huolimatta oli ihan hyvä ja toimiva ratkaisu: istut ja nostat vasemman jalan oikean alle penkille.Nykyään ei tarvi enää edes nostaa jalkaa, niin hoksaa, mitä vasen jalka ei saa tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Automaattihan on idioottitouhua. Jarrua, kun haluat olla pysähdyksissä ja sitten siirrät jalan kaasulle ja painat sitä, kunnes mennään tarpeeksi lujaa. siis aivan taivaallisen helppoa. Esim. mäkilähdössäkin auto lähtee suoraan eteenpäin (ei valumavaaraa), samoin automaattia et saa sammumaan kuin kääntämällä virta-avaimesta.Mä ostin " vahingossa" neljä vuotta sitten automaatin ja sen jälkeen jo toinen automaatti. En huoli enää vaihdeautoa. Kaupunkiajossa (jarru-kaasu-jarru-kaasu -ajoa) automaatti on taivaallinen ja ajamisessa toinen käsi jää vapaaksi, kunnei tarvi käyttää vaihteita.

Jalkojen kanssa oli alkuun vaikeaa, mutta kun laitat vasemman jalan niin selvästi sivuun, että ei eksy polkimille, niin hyvin se menee ja ihan hetkessä tottuu.

paitsi manuaalilla väliläl vähän hankaluuksia ajaa, jos on pitkään ajanut automiaatilla ;). Kun ei aina heti muista, että niitä vaihteitakin on hyvä käyttää ja kytkintä kans ;D.

Jos sulla on D -vaihde eli ajovaihde päällä etkä paina kaasua tai jarrua, niin auto liikkuu n. reipasta kävelyvauhtia eteenpäin. Siksi esim. liikennevaloissa odottaessa painat jarrun pohjaan, samoin teet kun vaihdat vaihteen päälle. Ja kun pysäköit, niin muista laittaa parkkivaihde päälle.Automaattivaihteisella ajo on kuin ajaisi Linnanmäen törmäilyautoja, eli löytyy vain kaasu ja jarrupoljin.

molemmat automaatteja. Muuta en edes suostuisi ottamaan. En ymmärrä yhtään, mitä järkeä on ostaa käsivaihteista ja tehdä koko ajan ylimääräisiä liikkeitä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat