Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Laitampa tällekin puolelle utelua, kuinka teillä on asuminen järjestynyt, jos vaikka saisin jotain vinkkiä..Meillä siis vanha rintamamiesmökki, käytännössä saunallinen kaksio. Neliöitä on papereiden mukaan n80, mutta huoneet ovat todella pieniä, ja pitkät käytävät vievät turhaa tilaa.Tällä hetkellä perheeseemme kuuluvat viikonloppuöisin ravintola-alalla ekstraava äiti ja arkisin vuorotöitä tekevä isä, tytär pian 10kk, iso dobermann-uros, sekä masuvaavi jonka laskettu aika varmistuu luultavasti joulukuun puolelle.Olenkin alkanut miettimään, että kuinka IHMEESSÄ järjestäydymme asumaan kahden pienen lapsen kanssa? Tällä hetkellä tyttäremme nukkuu pinnasängyssään makuuhuoneen nurkassa, ja huone tuntuu TODELLA ahtaalta vaikkei omassa sängyssämme ole leveyttä kuin 160cm. Ja tuota pienempää sänkyä ei oikein vakituiseen käyttöön voi edes ajatella, koirakin kun vie oman tilansa jalkopäästä..Yläkerta talossamme on rakentamaton, mutta koska emme kumpikaan osaa remppahommia kovin hyvin tehdä, niin sitä varten täytyisi palkata ulkopuoliset hoitamaan kaikki, eristyksistä lähtien. Kun asiaa selvitimme, niin vanhan talon remppaamiseen uppoavalla rahalla rankentaisimme jo melko pitkälle uutta taloa.Uuden ok-talon rakentaminen onkin suunnitelmissa, MUTTA vasta muutaman vuoden päästä. Tavoitteena olisi päästä muuttamaan VIIMEISTÄÄN silloin kun tuo esikoinen aloittaa koulun, mielummin tietysti aiemminkin. Tontti on oma, hyvällä paikalla joen rannassa ja suhteellisen arvokas, joten missään tapauksessa meidän ei kannata nyt muuttaa isompaan asuntoon, vaan rakentaa tähän samalle tontille mieleinen talo. Siis sitten joskus..Onko ainoa vaihtoehto muuttaa makuuhuone lastenhuoneeksi, ja siirtää vanhemmat nukkumaan olkkariin? Lastenhuoneessa olisi tietysti hyvä olla vaikka joku vuodesohva, jossa toinen vanhempi voisi tilapäisesti nukkua aina tarpeen vaatiessa. Tälläkin hetkellä olohuoneessa on sohvana ja " vierassänkynä" 120cm leveä sänky, jota isompaa ei pieneen huoneeseen voi ajatellakaan. Lapsia taas ei voi olohuoneeseen laittaa, siitä kun kuljetaan jatkuvasti läpi niin eivät saisi nukuttua vaikka telkkarin siirtäisikin muualle.Entä miten vastasyntyneen vauvan ja sitten talvella puolitoistavuotiaan nukuttaminen samassa huoneessa? Meneekö esikoisella rytmit ihan sekaisin, jos nuorempi sattuukin olemaan esim koliikkitapaus? Entäs vuorotöitä tekevä isäntä? Pitääkö hälle sitten laittaa peti saunaan ja itse pallotella kahden lapsen välillä, molempia vuorotellen rauhoitellen..Kauhukuvia ja piruja seinille maalaileva

Arica

Kommentit (8)


Meillä myös 56 neliön kaksio ja lapset 2 v ja 1 kk. Meillä nukutaan makuuhuoneessa, joka käytännössä on yhtä sänkyä. Kyllä sinne onneksi vielä iso liukuovikaappi lasten vaatteille ja leluille sopii! Esikoinen on onneksi hyväuninen ja niin vaikuttaisi tämä kakkonenkin olevan, lienee vanhemmilta perittyä ;)Onhan tätä tavaraa kaikki nurkat täynnä, mutta niin kai olisi isommassakin... Ehkä jossain vaiheessa siirretään äidin ja isin sänky olkkariin tai sitten etsitään isompaa kotia. Mutta ei meillä vielä ole kiirusta. Enemmänkin ulkopuoliset tuntuvat olevan huolissaan, että kuinka me oikein mahdutaan asumaan?Nonna ja tytöt :)

meillä on kaksi huonetta ja keittiö. Hyvä puoli meillä on se, ettei tarvitse kummallekaan aikuiselle olla työpistettä kotona.Meillä vauva nukkuu meidän kanssa toisessa huoneessa ja toinen on sellainen olkkari, jossa on mm. teevee yms. Ja kun tyttö kasvaa, me raivataan tilaa olkkarin nurkasta tytölle (sänky, lelut, pöytä yms) ja pidetään olkkaria olkkarina vain päivisin. Öisin se on sitten tytön makkari.Ja telkkari siirretään meidän makkariin, niin voimme sitäkin töllöttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

pieni kaksio, 56m2. Esikoinen 2v nukkuu olkkarissa, joka on myös lastenhuone (lelut) ja työhuone (koulupöytä). Makkarissa nukkuu vanhemmat ja vaavi (1,5kk). Yhtään enempää sänkyjä ei makkariin mahtuiskaan. Kissa nukkuu saunassa, metelöisi muuten kaiket yöt. Esikoinen nukkuu olkkarissa hyvin, vaikka ei ovea ole sulkemassa iltahälinöitä pois. Enemmän ongelmana on aamut, herää yleensa miehen lähtiessä, yl. viim klo7. Myös vauva on todellinen ähisijä, varsinkin aamuöisin, ja onkin usein siirtynyt aamuyöstä keittiöön istuimeensa nukkumaan iskän valmistellessa lähtöään. Istuimessa on pystymmässä ja asento tuntuu mahavaivoja helpottavan. Nyt viikonloppuna tullut testattua, että viihtyy keittiössä aamuyön (klo5-6-7) yksinkin. Keittiö on ihan makkarin vieressä, joten kuuluu kyllä jos alkaa itkeä. Tänä aamuna just mietin, että me tarvittas neliö, jotta vanhemmat vois nukkua omassa huoneessaan ja lapset omissaan...

mekin asutaan kaksiossa, reilut 60 neliötä. Nyt nukutaan samassa huoneessa tytön, 9,5 kk kanssa. Olen kyllä hieman haaveillut meidän vanhempien muutosta olohuoneeseen, mutta mies ei ole oikein innostunut asiasta, vielä ainakaan. Katsotaan nyt, jos kesällä jaksaisi järjestää uudelleen. Olkkarissakin on työpöytä, piano, perus-olkkarihuonekalut ja sen seitsemän soitinta pianon lisäksi... joten ahdasta on, vaikka me kärvistellään yöt 140 cm leveässä sängyssä.Olenkin miettinyt, miten asuntoa voisi hyötykäyttää. Meillä on makkarissa syvä kaappipari, josta olen ajatellut rakentavani joko työpisteen tai lastensängyn. Jälkimmäinen on todennäköisempi vaihtoehto. Kaappitilaakin jäisi, jos sängyn toteuttaa niin, että se on suht korkealla -alle hyllyt/laatikostot, yläkaapit jäisivät " katoksi" . ehkä teidän talosta löytyy tämän kaltaista tilaa? Vaikka sanoit ettette ole remppataitoisia, ei tämmöisiin pikkuhommiin kummoisia taitoja tarvita, eikä avun palkkaaminenkaan tämäntapaiseen ole kovin kallista.

Käy läpi asuntonne neliöt, ehkäpä löydät jonkun pikkunurkkauksen jota voisi jotenkin jatkaa!Isompa kotia odotellessa,

K

meillä oli aikanaan 42 m2 kaksio. me nukuttiin parvella ja lapsi 2v. omassa sängyssä parven alla. makkariin ei olis parivuoteen lisäksi millään mahtunut lasten sänkyä, oli niin pieni.

Meillä on kyllä 3huonetta ja kaksi lasta.Mutta ajattelin juuri tuota,että olisiko hyvä ottaa lasten sängyt parisängyn molemmille puolille.Meillä on tosi pieni makkari ja pinnasänky on meidän sängyssä kiinni sivuvaununa ja pari pinnaa otettu pois.Minusta se on ollut tosi hyvä ratkaisu,ei tarvitse jatkuvasti nousta ja kulkea vauvan sängyn luo,kuin jos se olisi kauempana.Meidän vauvalla oli koliikki ja huusi alkuun kaiket yöt ja vinkkinä :)Meidän mies todella nukkui välillä suihkuhuoneessa,että jaksoi nousta aikasin töihin.Sinne itku ei kuulunut. Tosin tuota ratkaisua monet tutut ihmetteli,mutta onko sillä toisaalta väliä,kunhan saa nukuttua.

Ehkä teidän kannattaa odottaa vauvan syntymää ja katsoa mikä vaihtoehto sitten tuntuu käytännössä hyvältä.Kun nyt näette onko vauva itkijä tyyppiä.Minusta tuntuisi ainakin kamalan raskaalta pomppia koko yö toisessa huoneessa,jos lapset heräilevät..

Makkarin kalustus alkaen ikkunalta lastensänky jonka pääpäässä 2 yöpöytää sitten sängyssä kiinni parisänky jossa kiinni pinnasänky ja sitten onkin jo vaatehuoneen ovi.. :) Meillä on nukkumistapa tämmönen eräänlainen perhepeti. (yleensä lapsetkin ovat yöllä siirtyneet meidän sänkyyn.. Niin koirakin meillä oli mutta muutti mummulaan kun kuopus tuli taloon, ei riitä aika ja valinta oli lapset tai koira.

Meillä mies tekee vuorotyötä ja lasten ikäero on 1 v 5 kk.Meidän asunto on 80 neliön kolmio joten kesällä isi ja äiti saa oman makkarin.Mutta meillä toi nukkuminen on onnistunut hyvin, (lapset ovat onneksi hyviä nukkumaan ja vaikka vauva yöllä itkeekin ei esikoinen herää.)Miehellä on myöskin hyvät unenlahjat kun yövuorosta tultuaan nukkuu makkarissa vaikka muksut kirkuvat vieressä. Jotkut isukit kuulemma nukkuu kuulosuojaimet päässä..Onnea makkarijärjestelyihinK-B

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat