Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Jos joku VIELÄ KERRAN jaksaa auttaa tässä nimipulmassa.Tytön nimissä se ahaa-elämys on puuttunut, sekä ensimmäisen, että toisen nimen osalta ja nyt tilanne päinvastoin, eli alkaa valinnan vaikeutta olla.Sisarukset ovat:Laura Jasmin

Lassi Eemil

Leo Joonatan...ja laskettu-aika heinäkuun alussa. Tyttö kai tulossa (ultraajan arvaus), tai sitten poika =). Pojasta tulisi Lukas Miikkael, mutta tytön nimi PALJON enemmän työstöä vaatinut. Nyt tasavahvuiset vaihtoehdot ovat nämä, kerron jokaisen perässä hieman perusteluja, että miksi ehdolla:JULIA NOELLE (Julia on ikiaikainen suosikkinimeni, samalla lailla kansainvälinen kuin Laura ja Leo, ja l.a. heinäkuussa = juli. Noelle taas tulee ranskankielen sanasta noel=joulu ja mukana nimessä koska joulun aikaan tämän raskauden jatkuminen näytti todella epätodennäköiseltä ja siksi kun vaikeuksista selvittiinkin, niin tämä vauva olisi, vaikka kesällä syntyykin, meidän pieni jouluihmeemme)LILA EERIKA (Lila ainoana L-nimenä molempia miellyttäisi, ei ihan yhtä paljon kuin Julia, mutta " sarjan" jatkuminen olisi taattu. Eerika taas on tämän illan nimikirja " löydös" . Koska L-sarja jatkuu, niin samantien voisi tuota muutakin " kaavaa" jatkaa, eli E-nimen vuoro toisena varmaan voisi olla. Pitkällä eellä, koska Eemil myös on, vaiko sittenkin lyhyellä, koska Lila on (ei siis Liila)!?. Tytöillä toisten nimien yhdistävänä tekijänä olisi luontoaiheisuus, sillä erica on tieteellinen nimi kanervalle (tämän siis hokasin tänään, siitä innostus nimeen).SALLA NATALIA (Salla on mielestäni kaunis nimi ja samalla tavalla perinteinen kuin sisaruksillakin... ei alkaisi L-kirjaimella, mutta tuplaällä tilannetta ehkä " korvaisi" . Natalia taas tulisi välimeren maissa käytetystä joulua tarkoittavasta sanasta natale ja perustelut samat kuin Noellessa. Ei kylläkään rimmaisi sisarusten toisiin nimiin, mutta haittaisko tuo sittenkään niin hirmuisesti, kun kerran L-linjastakin poikkeamaan alettiin etunimen osalta.Nyt mulla on siis kolme tasavahvaa ehdotusta ja vaikka sairaalan esitietolomakkeeseen merkitty nimi ei välttämättä lopulliseksi jää (vaikka meillä on aina jäänyt), niin en nyt osaa yhtään sanoa, että minkä noista nyt laittais. Arpoako vaan kylmästi... entten tentten (olis edes vaihtoehdot fifty-fifty)... vaiko sittenkin kysyä " yleisöltä" , eli tässä tapauksessa teiltä. Päädyn jälkimmäiseen, eli vielä kerran auttakkee... tämän äänestyksen jälkeen päätös on tehty ja siinä pysytään... ainakin sairaalaan asti =)Eli MIKÄ NOISTA KOLMESTA???

Sivut

Kommentit (35)


Mutta kun yhtäkkiä pamahti mieleen Lilla! Siis olisi reippaan Sallan ja L-alkuisen Lilan yhdistelmä :o) Suomessa tätä nimeä on annettu 54 kpl, joista vanhimmat jo 1800-luvulla. Onhan se tietysti merkitysnimi ruotsiksi, mutta tänä päivänä annetaan paljon merkitysnimiä, joten haittaako sekään? Lilla olisi aika ihana, sopisi kuopukselle (vaikka voihan olla, ettei hän jäisi kuopukseksi ;o))Laura, Lassi, Leo ja Lilla??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka ite olenkin Lila-nimisen tytön äiti niin äänestän tuota toista vaihtoehtoa- nimeen liittyy ihana tarina:o)

Lisäksi tuo Noelle on tosi nätti ja suloinen nimi...

Abacolle vielä kiitos ehdotuksesta, mutta Lilla, niin kivasti kun joukkoon sopisikin, ei nimenä minua hirmuisesti miellytä... syystä, että kaikki kyllä sen ruotsin pieneen mieltävät ja mitäpä jos lapsi ei niin pienikokoinen olisikaan. Ainakin itse olen kohtuullisen kookas (en lihava, mutta sellainen leveäharteinen ja muutenkin vankkarakenteinen ja pituuttakin löytyy 172cm) ja aina olin koulussa luokkani isoimmasta päästä...eli jos lapsi minu geenejä siltä osin perii, niin voipi olla, että Lilla ei niin sopisikaan. Puhumattakaan jos vielä ylipainon kanssa joskus painiskelisi. Eli en näin selkeästi tarkoittavaa haluaisi nimeksi.Meidän nimipohdinta ei ihan helpoksi mennyt, vaikkakin Lila sai eniten kannatusta teiltä ja itsekin aloin sille kannalle kääntymään, niin mies taas on ihastunut tuohon Julia Noelle -nimeen merkityksineen. Toisaalta tykkää kovasti myös Salla -nimestä, joten Lila jää hänen mielestään näille kahdelle jonkin verran.Eli miehen järjestys1.Julia Noelle & Salla Natalia

3. Lila EerikaJa minun mielestäni:1. Lila Eerika ja Julia Noelle (ehkä himpun verran vaaka kallistunut Lilan puolelle)

3. Salla NataliaEli vaikeaksi menee, mutta jos nyt ajattelis vaikka niin, että pudottais kummaltakin tuon kolmosvaihtoehdon pois, niin silloinhan päätös on yksimielisesti: Julia Noelle ja sen taidan siihen esitietolomakkeeseen laittaa... mutta en kyllä aio haudata noita kahta vaihtoehtoa, sillä jospa sitä sitten lapsen nähtyään osaa paremmin sanoa, mikä noista sopisi parhaiten juuri tälle lapselle.Mutta siihen asti elämme uskossa, että lapsesta tullee;Julia Noelle tai Lukas MiikkaelJa ei auta kuin toivoa poikaa, niin säästyisipä valinnanvaikeudelta :-ONostanpa tämän vielä kerran ylemmäs, jos vaikka jonkun mielipiteen / äänen vielä saisi =).Tilanne tämä:1. Lila Eerika 8½

2. Salla Natalia 3

3. Julia Noelle 2½Puolikkaat siksi, etten tiennyt kumpaan abacon äänen olisin laittanut =).Aika selvältä Lilan kannatus näyttäisi, mutta vieläkö saisi lisää mielipiteitä?! *kerjää* ;-)Kerron mahdollisesti jo illalla, jos kerkeämme aiheesta kunnolla keskustelemaan, jotta mihin päädyttiin... vielä kerkeätte vaikuttaa =)

Lila Eerika on minunkin suosikkini ja Eerika ehdottomasti kahdella e-kirjaimella. Sointuu parhaiten, koska sanoit, että Lila tullaan lausumaan samalla tavalla kuin kirjoitetaan (minusta niin onkin parempi). Pidän molemmista nimistä paljon!

Lisäksi olen sitä mieltä, että kun sisaruksia on jo ennestään kolme, joiden kaikkien nimet alkavat L-kirjaimella, että yksi ei ikään kuin " kuuluisi joukkoon" , jos nimi alkaisi jollain muulla kirjaimella.

Julia Noellekin on äärettämän kaunis nimi, kallistun kuitenkin Sallan kannalle kotimaisuusasteen vuoksi :-) Uskon että sekin toimii kyllä ulkomailla.

Vaikka Lila Eerika jatkaisikin sarjaa paremmin, en pidä Lila-nimestä. Juliassa on kuitenkin L-kirjain mukana. Vielä himpun verran kivempi olisi JULIA EERIKA, jatkuisi tuo sarja toisen nimen alkukirjaimen osalta. Mutta sitten jäisi tosin tuo ihana Noelle-nimi merkityksineen pois...Vaikeaa :)

Mutta kauniipi olisi mielestäni yhdistelmä Juulia Noelle (jos kerran haluatte lausua niinkuin kirjoitetaan).Lila ei iske ja Salla, no jaa ihan ok.


Henkilökohtaisesti valinta ei tosin olisi minulle niin vaikea, koska Julia on minusta todella kaunis nimi, Salla " ihan ok" , ja Lila taas.. no valitettavasti syvästi inhoan lila-väriä, ja se merkitys vaikuttaa tässä valitettavasti todella paljon. Jos nimi olisi Lilia... voi ah miten ihana nimi, mutta kun se kerran on out niin se on out.Julia Noelle * ihana tarina taustalla, kaunis yhdistelmä, voisi olla oma tyttäreni :o) Minäkin aiemmin ajattelin, että Noel ja Noelle- nimiä ei voisi antaa kuin joulukuun lapselle, mutta eiväthän ihmiset yleisesti kun tapaamme, tiedä milloin kukakin on syntynyt. Omat sukulaiset kyllä, mutta eivät kaikki muut keitä elämämme aikana tapaamme. Tässä yhdistelmässä toinen nimi ulkomaalaisempi, kuten sisaruksillakin, kuin esim. Eerika.Lila Eerika * jatkuisi L-sarja, ja hauska idea myös tuo, että siskoilla luontonimi toisena. Nimiyhdistelmä sointuu kauniisti, ihan hyvin voi laittaa Eerikan kahdella ee:llä ja Lilan yhdellä i:llä. Miten olette muuten ajatelleet sanoa Lilan, kuten kirjoitetaan vai ' liila' ? Tämä on kysymys, jonka tuon nimen kanssa voi joutua kuulemaan, tosin sama koskenee myös Juliaa, vaikka itse lukisinkin molemmat nimet niinkuin ne kirjoitetaan, eikä pitkällä vokaalilla.Salla Natalia on myös ihan kiva yhdistelmä, mutta ei tässä tapauksessa ole vastukseksi Julia Noellelle ja Lila Eerikalle.Onpa tosi vaikea valita näiden kahden välillä!!Hei! Entäpä Lila Noelle?? Siinä jatkuisi L-linja, ja toinen nimi sopisi myös sisarusten linjaan. Minä lukisin nimen ' lila noel' , jolloin toisen nimen sointu olisi sisarusten tavoin myös konsonanttiin lopuva. Ja kirjoitettuna nuo Noellen ällät sopisivat kivasti ja sointuvasti Lilan perään, kaunis yhdistelmä!! :o)Sisarukset

Laura Jasmin

Lassi Eemil

Leo Joonatanja Lila Noelle! Minusta se olisi siinä! :o)

abaco:

[quote]
Minäkin aiemmin ajattelin, että Noel ja Noelle- nimiä ei voisi antaa kuin joulukuun lapselle, mutta eiväthän ihmiset yleisesti kun tapaamme, tiedä milloin kukakin on syntynyt. Omat sukulaiset kyllä, mutta eivät kaikki muut keitä elämämme aikana tapaamme.***Niinpä ja jokatapauksessa meillä olisi " syy" siihen, miksi kesälapselle jouluaiheisen nimen antaisimme... ja tämä syy on sukulaisten tiedossa, joten hekään eivät sitä varmasti kummaksuisi.

Tässä yhdistelmässä toinen nimi ulkomaalaisempi, kuten sisaruksillakin, kuin esim. Eerika.***Niin, mutta jos välttämättä kansainvälisyyttä hakisi, niin sitähän tarjoaisi jo tuo kirjoitusmuoto Erika. Itse pitkään etsin konsonanttiloppuisia toisia nimiä, oli ehdolla Juliet, Eedit, Ellen, Mirjam ym., mutta ei sitä OIKEAA tuntunut löytyvän. Nyt tuo Eerika kolahti heti ihan eri lailla, varsinkin kun tajusin sen tarkoituksen =)

Miten olette muuten ajatelleet sanoa Lilan, kuten kirjoitetaan vai ' liila' ? Tämä on kysymys, jonka tuon nimen kanssa voi joutua kuulemaan, tosin sama koskenee myös Juliaa, vaikka itse lukisinkin molemmat nimet niinkuin ne kirjoitetaan, eikä pitkällä vokaalilla.***EHDOTTOMASTI lyhyellä vokaalilla (niin Julia kuin Lilakin), kuten kirjoitetaan. Jos haluaisin äännettävän pitkänä kirjoittaisin sen myös niin. Siksipä tuo Eerika vois olla noin pitkällä vokaalilla kirjoitettuna, kun minusta se on niin lausuttuna nätimpi. Myös pojan nimi Lukas tultaisiin lausumaan lyhyenä.

Hei! Entäpä Lila Noelle??***Mietin tätäkin, mutta jotenkin tuo Eerika Lilan kanssa on parempi. Julia taas on niin tavanomainen nimi, että ihan mielellään sen perään haluan vähän erikoisempaa ja siinä tuo Noelle olisi ehdottoman hyvä.

Kiitos siis kaikille äänestäneille, vieläkin lisää mielipiteitä ja " ääniä" riemulla vastaan otetaan!!!

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat