Vierailija

Mielelläni kuulisin koiran luonteesta, että millaisia ovat? Ovatko helposti koulutettavia esim. TOKOON? Miten tulevat toimeen lasten kanssa?Kova koirakuume vaivaa....

Sivut

Kommentit (33)

Perheellä X on lapsia ja koira

Perheellä Y on lapsia

Perheen Y lapset silittelevät X:n koiraa aidan raosta. Ei ongelmaa.

Perhe Y otta koiran, joka X:n lasten halutessa silttää aidan raosta puree.

Ja perhe X joutuu siis uusimaan tuon aidan???

Juupa juu..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minullakaan ei rodusta ole mitään hyvää sanottavaa, on vain liian ärhäkkä ja äkkipikainen ja räksytys kyllä vaatii omakotitalon vailla naapureita...Minäkin etsin pientä koiraa, rauhallista ja mielummin jopa hiukan arkaa, ja selllaista joka ei räksytä. Taitaa olla mahdoton yhtälö ;).

Ja joku joka etsi pientä ja rauhallista : miten olisi Cavalier? Meillä nykyään sellainen, ja on todella kiltti, rauhallinenn lapsirakas. Sellainen kuuliainen ja miellyttämisenhaluinen (vaikea löytää ihan sopivaa sanaa). Tarvittaessa innostuu kyllä esim lasten kanssa peuhaamaan, mutta yleisolemukseltaan siis aika " arvokas" . Ja pentuajan villivaihe meni todella nopeasti ohi. Käy myös agilityradalle.

En ole vielä ketään tavannut, joka olisi ollut rotuun pettynyt (ei kyllä kannata varmaan ottaa henkilön, joka etsii kovaa ja todella tarmokasta koiraa). Karvaa vaan lähtee ihan mukavasti...

Eli, mitäs mieltä olet tämän " mainoksen" tiimoilta?

" Ja meidän koiraa kyllä voi ja saa sieltä naapurin puolelta silitellä - koira ihan onnessaan vain nuolee ja touhottaa, mikä minusta on nomrmaalimpaa käytöstä kuin tuo käteen kiinni käyminen. "Ei se ole sen normaalimpaa. Koirarodut on jalostettu eri tarkoituksia varten. Osa on näitä jotka on aina taputuksista onnessaan, olipa silittelijä tuttu, vieras tai vaikka murtautumassa isäntäväen taloon. Sitten on esim. niitä jotka on jalostettu vahtimaan isäntäväkeä ja heidän omaisuuttaan.Rodunomainen käytös on normaalia käytöstä. Terrierin ei kuulu olla mielinkielin jokaiselle.

Ainakin olisi pitkäikäinen!Jotenkin vain ulkomuoto ei viehätä.... tahtoo sellaisen partakuonon :-)Täytys tutustua rotuun livenä.... sitä mahdollisuutta ei vaan oo ollut, vaikka koirien kanssa paljonkin olen ollut tekemisissät. Ap

ja nyt parsonin pentu talossa. Varsin mukavia ja reippaita kaikki, ensimmäinen oli eka oma koirani, saadessani sen olin vajaa 11-vuotias. Aktiivisiahan ne ovat, ja käyvät melkein mihin tahansa harrastukseen, meillä ekan kanssa kävin agilityssa, raunioilla, tokossakin pari kertaa kisattiin. Osas temput ja oli todella mukava. Nyt tuon pennun kanssa on suunnitelmat kans kokeilla kaikkea. :)8 vuotta olin ilman russellia ja nyt olen viimeset 2 kuukautta ihmetellyt, että miten oon selvinnyt ilman... :) Muita koiria on siis kyllä ollut (ja on nytkin).

Vierailija:

Lainaus:


Ei aidan raosta silitelllä ketään koiraa vaikka kuinka tuttu olisi, sille jota oltiin purtu, oli tää kommentti.Se joka silittää on itse vastuussa siitä, koira saa olla omalla pihalla, piha on yksityisaluetta ja pitää opettaa lapset vaikka olisivat kuinka tuttuja että ei mennä silittämään koiraa kun se on siel toisella puolella.
Kyllä jos OMA koirani purisi lasta aidanraosta, hankkisin sellaisen aidan, ettei pienet kädet läpi mene. Kyseessä nimittäin rivitalotyyppiset pihat, eli lapset leikkivät usein ihan tämän rakkarin vieressä, ja hankalapa siinä on koko ajan olla vahtimassa, että kädet pysyy omalla puolella.. Ja meidän koiraa kyllä voi ja saa sieltä naapurin puolelta silitellä - koira ihan onnessaan vain nuolee ja touhottaa, mikä minusta on nomrmaalimpaa käytöstä kuin tuo käteen kiinni käyminen.Ja tottelevatko omat lapsesi sinua aina? Esim vaikka tietävät, että pöydälle ei saa kiivetä, niin eivätkö koskaan kokeile rajojaan?? meillä ainakin kokeilevat, ja harmi jos siitä tässä tapauksessa seuraa joka kerta sairaalareissu...

" Ja tottelevatko omat lapsesi sinua aina? Esim vaikka tietävät, että pöydälle ei saa kiivetä, niin eivätkö koskaan kokeile rajojaan?? meillä ainakin kokeilevat, ja harmi jos siitä tässä tapauksessa seuraa joka kerta sairaalareissu... "Kyllä kokeilevat, mutta kerta riittää varsinkin jos sairaalakuntoon joutuu. Harmi että teillä ei mene oppi perille, vaan sama tehdään ilmeisesti aina vaan uudelleen, kun kerran sanot että JOKA KERTA tästä seuraa sairaalareissu. Luulisi että kovapäisinkin lapsi alkaisi jo oppimaan.

Etsin pientä koiraa, jonka kanssa vois todellakin kilpailla tokossa, miksei agilityssä ja raunioratakin olis melkein vieressäkunhan jostain löytäsin sen pennun... todella vaikea löytää. Montakin rotua on ollut meillä, mutta eivät silti ole tuntuneet siltä omaltat. apps kiitos kommenteista.... kuulen viellä lisää jos jollain kokemusta

)tarkkaan!!!!!Erittäin energinen ja aktiviteettia vaativa rotu.

Jos haluat tokoa, niin suosittelen mielummin jotain tottelevaisuusroua, mut agilityssä russelit ja parsonit on älyttömän hyviä. Tietty tokokin luonnistuu, mutta parhailmmillaan ovat vauhtilajeissaRotu saattaa olla tavalliselle ihmiselle aika haastava; Ei sovellu kerrosstaloon, kaipaa liikuntaa ( oma väh. 2*45 min JUOKSU-lenkki per päivä). Agressiivinen toisia koiria kohtaan jne.

Mutta aivan ihania koiria ovat sekä russelit että tavan parsonit,Ikävä kyllä monet ottaa näitä koiria pelkän lupsakan ulkomuodon takia ja sitten luopuuuuuuvat ku huomaaavat et onkin vaativa rotu.

Vierailija:

Lainaus:


" Ja tottelevatko omat lapsesi sinua aina? Esim vaikka tietävät, että pöydälle ei saa kiivetä, niin eivätkö koskaan kokeile rajojaan?? meillä ainakin kokeilevat, ja harmi jos siitä tässä tapauksessa seuraa joka kerta sairaalareissu... "Kyllä kokeilevat, mutta kerta riittää varsinkin jos sairaalakuntoon joutuu. Harmi että teillä ei mene oppi perille, vaan sama tehdään ilmeisesti aina vaan uudelleen, kun kerran sanot että JOKA KERTA tästä seuraa sairaalareissu. Luulisi että kovapäisinkin lapsi alkaisi jo oppimaan.
No meillä on lapsia kolme. Vanhin jo siinä iässä, ettei varmaan enää sormiaan sinne työnnä, varsinkin kun näki kuinka hoitotytölle kävi. No, toka on 3v, ja tuo kaverin pureminen pikemminkin on vain lisännyt kiinnostusta tuohon aidan takana olevaan koiraan. Ja pienin opettelee kävelemään, joten jossain vaiheessa on kai sitten tultava purruksi, että uskoo, ettei sormia naapurin puolelle saa tosiaankaan laittaa. Puhumattakaan kaikista serkuista ja kavereista, jotka meillä vierailevat.

Kun oma koirani vilahti vähän väliä naapurin puolelle kakkaamaan, noukin kakat sieltä pois, ja lisäsin aidan alaosaan verkon, normaalia koska meidän koirastahan haittaa oli. Minusta nyt naapurin kuuluisi tehdä osansa, koska ei meidän koiramme ketään ole puremassa. Eri asia olisi jos kyseessä olisi vaikkapa etupiha, ja ohikulkevat lapset tulisivat aidan takaa silittelemään.

Räkyttää koko ajan kun me olemme omalla pihallamme. Puraisi meillä hoidossa olevaa tyttöä sormeen, kun tämä halusi paijata aidan takaa. (yleensä tyttö hoidossa juuri tuolla koiranomistajalla, joten tuttu koira ja siksi halusi paijata)

On tosin varmaan olemassa kivempiakin tapauksia.

Ei ole ikinä räkyttänyt pihalla ja muutenkin on todella kiltti koira. Lapsille kiltti ja antaa lasten silitellä. Lenkkiä vaatii paljon, mut sehän sopii meille. Mulla siis ei oo ku hyvää sanottavaa. Ainut miinus on karvanlähtö. Pieniä valkoisia karvoja on kaikkialla! Mut muun rotusta en meinaa ikinä enää ottaa, vaan kun tästä kaverista aika jättää, hankitaan seuraavaksikin saman rotunen.

Mitta tuli täyteen kun 2 vuoden aikana syötiin käytännössä katsoen koko talo. Ei auttanut aktiviteetit eikä koulutus eikä mikään muukaan. Jakke söi kaiken TV:stä ja parketeista kukkiin ja sohviin saakka. Meille ei kiitos Jack Russelia enää.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat