Seuraa 

Miten opettaa 2kk vauva nukahtamaan muutenkin kuin rinnalle? Nukkuu päivisin vain puolen tunnin torkkuja, koska herää siihen, ettei olekaan rinta suussa. Tuttia ei suostu ottamaan. En jaksaisi olla kävelevä tutti ja jatkuvasti imettämässä. Minkä ikäiseksi olisi hyvä imettää ennen kuin alkaa vähentämään ja lopulta lopettaa imetyksen? Pumpulla en saa kuin 40 ml eli korvikkeelle siirtyisi.

Kommentit (4)

Olipa ihana pieni pino. Meidän vauva herätti viime yönä "vain" 3 kertaa normaalin 6 - 8 kerran sijaan. En antanut nukahtaa rinnalle ja tarjosin tuttia. Se tepsi!Kiitos teille vinkeistä!Mupsi

Hei!Kun imetettäessä vauvan alle (tai ympärille löysästi) käärii esimerkiksi ohuen peiton tai huovan, hänet saattaa saada siirretyksi imetyksen jälkeen pois sylistä ilman heräämistä.Vauvoilla on nukahtamisen jälkeen usein noin 15-20 min jakso, jonka jälkeen he herkästi havahtuvat hereille. Kun tämän noin vartin ajan malttaa olla siirtelemättä vauvaa, poisnostaminen usein sujuu ilman, että vauva herää siirtoon tai heti sen jälkeen.Kysymykseen "Minkä ikäiseksi olisi hyvä imettää" ei oikeastaan ole vastausta. Päätös imetyksen kestosta on täysin sinun :-) . Voit jatkaa juuri sen aikaa kuin itse haluat.Mukavaa kesänjatkoa :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

... kantoliinaa. Siihen moni vauva nukahtaa, jos on masu täynnä ja kuiva vaippa :)Suomessa imetyssuositus on 6kk täysimetystä (=ei muuta ravintoa äidinmaidon lisäksi) ja osittaisimetystä vuoden ikään tai vanhemmaksi, jos äiti ja lapsi molemmat haluavat.

Suositus ei kuitenkaan tarkoita sitä, että noin pitää imettää. Monet lopettavat imetyksen huomattavasti aikaisemmin erinäisistä syistä. Imetyksen kesto on äidin oma asia, eikä siihen muiden sanan pitäisi vaikuttaa.Kaksikuisen imetys on todellakin vielä aika aikaavievää, mutta kun lapsi kasvaa, homma helpottuu monilla huomattavasti. Ihan vain tiedoksi :)

jos vauvasi sittenkin oppisi vielä imemään tuttia, olen joskus kuullut parin kuukauden ikäisten ja hieman vanhempienkin vielä hoksanneen tutin imemisen. Meillä on parhaiten kelvannut luonnonkuminen tutti, pienikokoinen, taitaa olla vähän silikonista pehmeämpi. Ja cloen pohdintaan yhdyn minäkin, imetyksen kanssa ei kannata luovuttaa, se helpottuu kovasti kun vauva kasvaa!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat