Seuraa 

Hei!

Osaisiko joku auttaa eteenpäin lapsemme kansalaisuuden selvittämisessä tai pikemminkin kaksoiskansalaisuuden " varmistamisessa" ? Eli asetelma on seuraavanlainen; Asumme Saksassa, mieheni on saksalainen ja minä suomalainen - saako lapsemme automaattisesti molemmat kansalaisuudet, vai pitäkö kaksoiskansalaisuutta erikseen hakea ja jos, niin miten? Kiitos kaikille vastanneille avusta! :)

Kommentit (2)

Minulla siis myös saksalainen mies, minulla Suomen passi ja lapset syntyneet Saksassa.

Saksanpuolinen kansalaisuus kävi automaattisesti kun lapset syntymän jälkeen ilmoitettiin Standesamtissa (olikohan 7 pvän kuluessa syntymästä).Suomen kansalaisuuden ilmoitin lapulla jonka Münchenin Konsulat lähetti postitse soitettuani sinne.

Täytetty Formular ja Geburtsurkunde (en muista oliko lisäksi ehkä minun passistani kopio?) postissa takaisin, das war' s.:-)

Se on " ilmoitusasia" ts. lapsi pitaa ilmoittaa Saksassa Standesamtiin ja Suomessa vaestorekisteriin mutta kansalaisuutta ei voida kieltaa (meilla jo kaksi tallaista lasta, plus viela yksi ei-EU kansalaisuus paalle, eli yhteensa kolme, eika siita mitaan ongelmaa ole ollut). Saksan kaksoiskansalaisuuden kieltohan koskee (a) niita joiden toinen kansalaisuus ei ole EU-kansalaisuus ja (b) nainkin vain silta osin jos kaksoiskansalaisuus ei tule jo syntyessa vanhemmilta (ts. voit olla kaksoiskansalainen saksa/ei-EU maa kunhan yksi vanhemmista on siis taman ei-EU maan kansalainen).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat