Seuraa 

Eli vieläkö on yhden aineen opettajia, vai pitääkö olla useampi aine jotta töitä löytyy? Mikä on työllisyystilanne opettajilla? Missä aineenopettajaksi opiskellaan ja millaisella taustakoulutuksella yleensä? Millaisilla eväillä käsityönopeksi pääkaupunkiseudulle? Työkkäristäkö lisätietoja?



Nimimerkki " unelmaduuni"

Kommentit (5)

Kysyit vielä, että missä opiskellaan. Ainakin peruskoulun ja lukion aineenopen pätevyyden saa yliopisto-opinnoilla. Ensin opintoja ainelaitoksella, esim. tuleva enkun ope englannin kielen laitoksella ja sitten opettajan pedagogiset opinnot opettajakoulutuslaitoksella. Eli siis maisteriksi pitää opiskella. Ja tietty tutkinnossa pitää muutenkin olla sivuaine/aineita, eli niihin voi valita muita sellaisia aineita, joita haluaa opettaa. Näin ainakin kielissä siis, uskoisin, että muissakin aineissa sama homma. Kantsii katsoa tarkempia vaatimuksia ja tietoa yliopistojen kotisivuilta.

Tekstiilikäsityön opettajien työtilanne tällä hetkellä on melko surkea: tuntimääriä on supistettu jne. eli viran saaminen on oikeastaan mahdotonta. Olisikohan viimeisen vuoden aikana ollut yksi virka auki KOKO maassa! Kannattaa ehdottomasti opiskella toisen opetettavan aineen pätevyys tuohon rinnalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä aineyhdistelmä on ainakin ollut ihan hyvä ja töitä on löytynyt hyvin. Varsinkin pienissä kouluissa on hyvä, että on valmius opettaa kaikkia kolmea ainetta, mutta isommissa lukioissa on erikseen matikan opet jne.

Opiskelu meni mulla niin, että hakeuduin ensin opiskelemaan Tampereelle matikkaa ja sitten lisäsin siihen fyssan ja lopuksi vielä kemian. Lisäksi suoritin aineenopettajan pedagogiset opinnot, mikä oli tiivis paketti, yksi lukuvuosi.

Mutta aineitahan voi yhdistellä miten haluaa. Yksi kaverini on käsityön ja matematiikan opettaja ja pätevä siis.

Lisätietoja saa varmasti myös yliopistojen kotisivuilta.

Olen itse kielten opettaja. Ehdottomasti suosittelen useamman kun yhden aineen pätevyyttä, kyllä silloin saa helpommin töitä. Näin siis ainakin on kielten suhteen.

Ensiksi: tietsikastani on hajonnut a pistein joten kirjoitan sen tilalle a kirjaimen! Opetan suomea ja kirjallisuutta ylakoulussa. Tilanne varmasti vaihtelee eri puolilla Suomea. Luulisin, etta jos on avoinna vakiituisia virkoja hakijoita voi olla tosi paljon. Riippuu tietenkin paikkakunnastakin: isoille paikkakunnille on tietenkin eniten hakijoita. Joistakin opettajista on ilmeisesti runsauden ongelmaa kuten hissan opettajista ja taas kielten opettajille tuntuu olevan aika mukavasti paikkoja tarjolla, kun katsoo mol.fi sivustolta. Oppilasmaarat pienenevat, koska lapsien maara ei kasva, monilla paikkakunnilla, joten kannattaa ehdottomasti ottaa useiden aineiden yhdistelmia eika vain luottaa yhden aineen voimaan. Nykyisissa opetussuunnitelmissa on viela vahennetty valinnaisaineiden tuntimaaraa. Edelliset vastaajat olivat aivan asiaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat