Vierailija

Ongelma taitaa olla, että jotkin asiat on täällä Suomessa on jo niin tavallisia ettei tule edes mieleen. Vieras saapuu lyhyelle vierailulle Etelä-Amerikasta ja haluaisimme näyttää/kertoa hänelle mm. ympäristöasioita yms. sillä hänellä on kuitenkin jonkin verran vaikutusvaltaa oman asuinympäristönsä suhteen. Entä miten voisimme havainnollistaa mm. ihmisoikeuksia? Minnekään lastenkotiin tms. emme mene tutustumaan sillä se ei ole vierailun tarkoitus, vaan näitä asioita voisi näyttää/puhua vapaamuotoisilla hetkillä. Joitain lakeja, sääntöjä, käytäntöjä yms.Vinkkejä siis puheenaiheiksi pyydän :)!

Kommentit (19)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

- ihmisiin voi yleisesti luottaa, etenkin poliisiin voi luottaa

- lahjonta käytännössä olematonta

- mafia ei hallitse, torilla saa myydä kuka vaan jos hankkii toripöydän (ei ole mafian alaista toimintaa), kahvilan tai ravintolan voit avata ilman mafiaa jne.

- kaikki eivät juo päätä täyteen ja kun Suomessa juodaan niin yleensä pysytään viinassa eikä ole yleisesti hyväksyttävää lähteä humalassa ajamaan autoa

- Lakeja noudatetaan, ollaan tarkkoja säännöistä

- Hiljaisuus on tärkeää sekä oma tila* Pullonpalautus

* Paperin kierrätys

* Jokamiehen oikeudet

* Hyvä julkinen liikenne (harvinaista monessa maassa)

* Puhdas juomavesi

* Ilmainen koulutus (tasavertainen perheen taustasta johtumatta)Mutta muista, että ÄLÄ KEHU LIIKAA tai anna olettaa että Suomessa on mielestäsi kaikki paremmin. Ole kiinnostunut myös heidän yhteiskunnastaan ja tavoistaan äläkä esitä kilpailevia väitteitä...Vierailija:

Lainaus:


*totaalikieltäytyjien vankilatuomiot

*siviilipalveluksen pituus verrattuna asepalvelukseen

*perheväkivalta ja se kuinka suomalainen nainen kuolee usein miehensä tappamana

*työttömyysKannattaa lisäksi näyttää leipäjonot, joissa suomalaiset jonottavat ruokaa
Kengät jalassa ei kävellä sisällä. (säästyy ylimääräiseltä siivoukselta)

Astiankuivauskaappi! (ihan suomalainen keksintö) en tiedä ympäristöystävällisyydestä mutta omaperäinen kapistus kylläkin.

Polkupyörällä ja jalan liikkuminen, mikä ainakin joissain maissa on huomattavasti suomalaista tapaa vähäisempää, vaikka ilmasto-olosuhteet olisivatkin paremmat kuin täällä.

ulkomaalaisia yleensa kiinnostaa suomen lastenhoito jarjestelma, hoitovapaa jne. Samoin koulutus: yliopisto ilmainen, ilmainen ruoka jne.

Suomen luonto, puhdas ilma, monet jarvet, ja ulkoiluhullut :) suomalaiset.Koska limsanvalmistajat tai kauppiaat vai ketkä ne nyt oli, haluavat väriä limsahyllyihin eli siis kertakäyttö(muovi)pulloja :(Oon niiiin vihainen!

Ei tarkoitus ole tehdä erityistä ohjelmanumeroa pullonpalautusautomaatista, vaan käydä siellä normaalilla kauppareissulla. Usko tai älä, se voi olla erikoista arkea ulkomaalaiselle, joka heittää pullonsa roskiin. Vieras on toivonut näkevänsä suomalaista arkipäivää palaverien lomassa ja ilahtui mm, kun tarjosimme hänelle hotellin sijasta vaihtoehdoksi kotimajoitusta, jonka hän valitsikin.2

Ihmisoikeuksissa Suomi ei tosiaankaan ole viime vuosikymmenen aikana loistanut, joten niistä ei kovin paljon kannata puhua :/ Ainakaan Suomea kehuvaan tyyliin.

Kirjaston internet-koneet voi olla mielenkiintoista näyttää.

*totaalikieltäytyjien vankilatuomiot

*siviilipalveluksen pituus verrattuna asepalvelukseen

*perheväkivalta ja se kuinka suomalainen nainen kuolee usein miehensä tappamana

*työttömyysKannattaa lisäksi näyttää leipäjonot, joissa suomalaiset jonottavat ruokaa

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat