Vierailija

Onko sellainen piha liian tylsä, jossa istutukset hoidetaan vain pensailla? Mikä muu voisi olla yhtä helppo ratkaisu, jotain vihreää saisi kuitenknin olla. Eli ajattelen itseäni, enkä halua viettää kesääni rikkaruohoja kitkemällä ja ajattelin uusia vanhat kukkapenkit (edellisen omistajan jäljiltä, huonossa kunnossa, liikaa kasveja ja seassa lähes yhtä paljon rikkaruohoja) ja vaihtaa tilalle koivuangelvoja tai muita vastaavia pensaita.

Kommentit (7)

Jos ostaa semmoisen pajuhäkkyrän (obeliski?) istutetaanko köynnös sinne keskelle vai ulkopuolelle? Tosi tyhmä kysymys, I know! Ja riittääkö yhteen häkkyrään yksi kärhö vai pitäisikö ostaa useampi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

minäkin suosin kukkien lisäksi paljon kukkivia pensaita!angervojakin on paljon eri lajikkeita, erivärisiä kukintoja...

kysäiseppä taimimyymälästä lisää!!!mutta muista että niitäkin on hyvä joskus leikkailla että pysyvät hyvinä ja tuottavat kukkia,

oikea leikkaus ajankohta myös tärkeää,

esim. angervot leikattava heti kukinnan loputtua jotta ehtivät tuottaa kukinnot seuraavaan kesään!!!

Kärhö pitää siitä että latva auringossa ja juuret varjossa. Voit isttuttaa kärhön juurelle jotain perennaa tai kesäkukkia, riippuen obeliskin paikasta.

Jos istuta obeliskiin jotain yksivuotista kasvia niin silloin usempi taimi, (esim kelloköynnös, tuoksuherne, mustasilmäsusanna, krassi). Voi myös istuttaa kahta köynnöstä sekaisin, minulla olut krassia ja koristepapua. Koristepavussa upeat lehdet ja krassissa kukat.

Pihina puutarhaihmisenä laitan pensaas ympärille paksun kerroksen sanomalehteä ja siihen kate päälle. sanomalehti maatuu ajan kanssa ja sitten pensaat jo niin isoja ettei pahemmin rikkakasveja tule.

Katetta voi myös lisäillä joka vuosi vähän joten pensaan aluset pysyy siistinä.

Istutuskuoppaan sitten lannoitus ja kalkitus.

istuta korkeampia pensaita taakse ja matalampia eteen. Katso että kokoajan on jokin pensas kukassa. Pensaiden juurelle voi syksyllä istuttaa tulppaanin ym sipuleita.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat