Vierailija

Eli opiskelen Oulussa....nyt alkaa olla eka vuosi takana. Miehellä ei mitään töitä täällä, mutta silti koti, tukikohtamme täällä ja mies kulkee 250 km päässä töissä.. TODELLA RANKKAA!Olen jo aikuinen vaikka opiskelenkin lisää, niin kiireesti pitäisi päästä kummankin alan töihin. Niitä töitä on ainoastaan pk-seudulla... Koska voisin muuttaa aikaisintaan? Ajattelin etytä toisen opiskeluvuoden jälkeen vain kylmästi kamat kasaan ja Helsinkiin ja sieltä sitten junalla kävisi pohjoisessa tenteissä pari seuraavaa vuotta ja tekisi gradua.... ja työskenneltäisi kumpikin siellä etelässä ja SAATAIS OLLA SAMALLA PAIKKAKUNNALLA!!Nyt neuvoja kehiin..onko kukaan ollut samankaltaisessa tilanteessa? Miten ratkesi? Mihin sinne kannattaisi muuttaa ja millaista asuntoa etsiä? Sydäntä riipaisee myös jättää asunto, ihana/tyylikäs uusi 100. 000 maksanut kaksio..mutta se on vain elämää ja työkokemus tärkeämpää.ASiallisia, aikuisia neuvoja kaipaamme! Kiitos:)t. nuoripari

Sivut

Kommentit (28)

Mites koiranomistajalla onnistuu tuo kulkeminen esim jos työ on keskustassa ja asuu itse vantaalla jossakin tai espoossa? Kun työpäivät on pitkät niin koira-parkahan hyppii seinille jos vielä työmatkat kestää...

Kiitos paljon vastaajille!ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jos muuttaa oikeaan kaupunginosaan. Tiettyjä alueita kannattaa toki välttää. Vantaalta voi läheltä rataa (Tikkurila, Havukosken ja Korson rauhalliset puolet - niitäkin on siellä levottomien korttelien ulkopuolella!) saada kerros- tai jopa rivitaloasunnon 150 000 eurolla. Junalla keskustaan pääsee 10-20 minuutissa ja junat kulkevat tiheään. Jos teillä on koira, on lähellä luontoa ja kaupalliset palvelut ovat hyvät. Vantaa, Espoo ja Kerava kuuluvat seutulipun piiriin, joten matkustaminen ei tule kauhean kalliiksi.


opintosi jäävät mitä suurimmalla todennäköisyydellä kesken, jos muutat opintojen noin alkuvaiheessa noin kauas opiskelupaikastasi.Itse opiskelen Helsingin yliopistossa ja menin töihin graduvaiheessa viime syksynä. Työpaikka on helsingissä, joten kulkemiseen ei mene aikaa, mutta työn ja normaalin arjen pyörittämisen lisäksi opinnoille ei ole liiennyt juurikaan aikaa. En oikein usko, että jaksat tenttiä isoja kokonaisuuksia ja matkustaa vähän väliä Ouluun niitä tenttimään ja samalla tehdä töitä ja elää täysipainoista arkea.Mitä jos sinnittelisitte vielä pari vuotta niin, että olisit päätoiminen opiskelija? Epäilen, että saattaisit voittaa taloudellisesti pidemmän päälle siinä, että opiskelisit nyt tosi nopeasti täysipäiväisenä opiskelijana opintosi lähes päätökseen ennen kuin muutatte.Eikä se omistusasunto ole mikään pakko ihmisen elämässä. Voittehan te ostaa oman asunnon taas sitten, kun teillä on siihen paremmin sopiva elämäntilanne. Laita itsesi nyt etusijalle, sillä muuten voi olla, että opintosi jäävät ikuisiksi ajoiksi kesken. Ehtii Helsinkiin töihin vielä parin vuoden päästäkin.Millä alalla olette, että töitä ei löydy muualta kuin Helsingistä?

7, vastauksesi olivat tosi ystävällisiä ja kannustavia. Tämä tilanne repii meidät hajalle..mutta ratkaisuja olisi tehtävä.Nyt olisi vielä huolenaiheena

1)miten teillä muilla on onnistunut yliopisto-opinnot niin että asutte muualla? kahden opiskeluvuoden jälkeen minulla olisi pakolliset luennot tehtynä, joten kävisin täällä vain tenteissä ja lyhyempiä jaksoja. ja graduahan voi tehdä etänä.2) iso laina/asuntotilanne Helsingissä? uskaltaako kaksi aikuista ottaa esim tuon 170 000e lainan kun nettotulot olisi sitten yht, noin 3000e/kk? Saako ne asunnot myytyä eteenpäin sitten joskus vai tuleeko se pelätty lama?kiittääapVierailija:

Lainaus:


eli sitten kun päästäis sen muuton seurauksena kumpikin töihin, pystyttäis ostamaan hieman kalliimpi asunto, varmaan olisi pakko käyttää 150-180 000 e. sitten..lainalla, huh huijaa :/Kaikki työt on melkein siellä ja voisihan sen ottaa elämänkokemuksena... kai sieltä saisi ystäviäkin...mutta siis kiitos!ap
Iso plussa on tosiaankin se ettei keskustassa asuessa työmatkoihin kulu aikaa. Rahasta nyt puhumattakaan. Viimeksi kuukausilippu Keravalle maksoi muistaakseni jotain 170 euroa, korjatkoon joku jos muistan väärin tai jos hinta on noussut.Täällä on ihania kulttuuritapahtumia, lukuisia elokuvateattereita, harrastusmahdollisuuksia jne mistä lapsettomina voisitte nauttia!

Mielestäni nimenomaan täällä niitä ystäviäkin saa helposti!

Tervetuloa joukkoon! :)T. 7

Meillä tilanne oli joskus aikoinaan tällainen:Opiskelin myös Oulussa. Muutin kolmannen vuoden jälkeen Tampereelle. Suoritin paljon kursseja tenttimällä ja jotain sivuaineita tein Tampereen yliopistossa erityisellä opinto-oikeudella (vai mikä se virallinen termi nyt sitten olikaan). Gradun seminaarit tietty piti käydä siellä, mutta niitä nyt ei paljoa ollut.Pointti oli se, että muuttaa voi ihan hyvin ennen opintojen loppua.Olisiko sellainen vaihto mahdollinen, että miehesi muuttaisi jo edeltä ja teillä olisi molemmissa kaupungeissa pienet vuokra-asunnot. Tietty siinä tulis kulkemista, mutta eihän se 250 km työmatkakaan mitään herkkua ole ja yhteinen aika on varmaan kortilla. Sitten kun voit itse muuttaa niin ostaisitte sitten vasta oman vähän isommat sieltä Helsingistä.

mielestäni olisi järkevin ratkaisu tässä tilanteessa. Itse vaihdoin amk:ta ekan vuoden jälkeen ja se ei ollut ongelma, pääsin hyvin mukaan uudessa koulussa tokalle luokalle.

Mutta jos haluatte ostaa saisitte tuolla rahalla täältä yksiön. Tietty jos muutatte jonnekin Vantaan perukoille voitte saada tilavan kaksion mutta ikäni Etelä-Suomessa asuneena voin sanoa että asun ehdottomasti mielummin Helsingin keskustassa ahtaasti kuin lähiössä tilavammin. Olen asunut kummassakin. Helsingin keskustassa on kiva asua, etenkin lapsettomana pariskuntana! :)

Niin ja julkisilla kulkeminen maksaa täällä tosi paljon (paitsi Helsingin sisällä) joten niissäkin kuluisssa säästää kun asuu kävelymatkan päässä työpaikoista jne.

annettiin ainakin joensuun yliopistosta, että tentit sai tenttiä toisella paikkakunnalla, kunhan vain sopi asian itse paikallisen yliopiston tai muun virallisen tenttipaikan kanssa... käytännössä kävin helsingissä yliopiston normaalina tenttipäivänä ja kysymykset oli postitettu joensuusta.seminaarit täytyi toki käydä istumassa ja muut pakolliset kurssit =)

eli sitten kun päästäis sen muuton seurauksena kumpikin töihin, pystyttäis ostamaan hieman kalliimpi asunto, varmaan olisi pakko käyttää 150-180 000 e. sitten..lainalla, huh huijaa :/Kaikki työt on melkein siellä ja voisihan sen ottaa elämänkokemuksena... kai sieltä saisi ystäviäkin...mutta siis kiitos!ap

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat