Seuraa 

Auttakaa tumpeloa, jos olette perillä esim. agar-agarin käytöstä. Haluaisin leipoa kesän juhliin juustokakkuja tms. keksipohjaisia ihania raikkaita kakkuja, mutta ilman liivatetta. Olen kerran ostanut agar-agaria apteekista ja yrittänyt, mutta se meni pieleen. Osaako kukaan auttaa? Missä muodossa agarin pitäisi olla (jauheena, liivatelehden tapaisina soiroina vai minä)?



Myös hyvät reseptit olisivat tervetulleita :)

Kommentit (1)

http://www.nicehouse.fi/keittio/tietotai/agar.htm

Agar-agar kannattaa ostaa jauheena, jos sitä aikoo käyttää liivatteen sijasta. Agar-agarjauhe sekoitetaan kiehuvaan veteen ja seosta sekoitetaan kunnes jauhe on liuennut. Seosta ei keitetä liukenemisen aikana.



Agar-agar sopii parhaiten mehupohjaisten aineiden hyytelöimiseen. Maito- ja kermaseoksissa käytettäessä tulos ei ole samanlainen kuin eläinpohjaista liivatetta käytettäessä. Tulos on paremminkin " rakeinen" .



http://www.maku.fi/makulaari/kysyvastaa/article119212-1.html

Täältä löydät lisää tietoa agarin käytöstä, näytti olevan myös joitakin vaihtoehtoisia juustokakkureseptejä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat