Vierailija

Siis, valokuvaamoiden ikkunoissa on kuvia mm. lapsista. Täytyykö vanhempien kysyä , että pääseekö oma lapsi " ikkunalle" , vai valokuvaajako sen päättää? Ja millä perusteella sinne pässee (ikkunaan)?

Kommentit (26)

Tulisi ostajalle kuvat aika kalliiksi, jos haluaisi niihin kaikki oikeudet, mutta tietty sekin on mahdollista ja sovittavissa. Kaupallisissa yhteyksissä ei toisten kuvia saa käyttää ja kaikkeen muuhunkin käyttöön on korrektia kysyä lupa. Fakta on kuitenkin se, että kuvaaja omistaa kuvat eli saa periaatteessa tehdä niille mitä haluaa.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mainoksiin, saako kuvilla osallistua kilpailuihin jne. asiasta tehtiin kirjallinen sopimus. Me emme antaneet lupaa laittaa kuvia nettiin mutta kyllä silti meidän pojan varpaat on liikkeen nettisivuilla ;) No kovin tunnisttavathan ne ei ole paitsi tutut ovat kysyneet kun ole puhetta varpaiden kuvaamisesta ja kuvassa on myös pojan nimi.Käsittääkseni malli ei hyödy siitä mietenkään rahallisesti että kuva on jossain foorumissa esillä.

Sopivat että tämä pari saa jättikuvansa sitten ilmaiseksi kun valokuvaamo siitä luopuu. Nyt se jättikuva on kaverini olohuoneessa...

" hieno" .

Aikaisemmin on olleet omatkin kuvat ikkunassa...ilman tiedusteluja. Luulen kyllä, että jos kiellät heitä erikseen asiasta niin sitten kunnioittavat toivettasi, muutoin tekevät oman mielensä mukaan.Kuvia ei saa erityisen edullisesti ostettua itselleen.Näin meillä.

meiltä kysymättä. Tosin käydessäni n. viikko myöhemmin hakemassa lisäkuvia, valokuvaaja mainitsi laittaneensa kuvan ikkunaan. Totesin, että huomasinkin jo, asia ok. Kävi kyllä mielessä, että olisi ollut korrektia kysyä etukäteen, mutta toisaalta olin niin otettu, että kuva oli kuvaajan mielestä niin hyvä, että halusi laittaa ikkunaan, etten viitsinyt asiasta sen kummemmin nostaa " meteliä" . Sitäpaitsi omat 1-vuotiskuvani olivat aikanaan myös kuvaamon ikkunassa, joten tämä on meillä vähän tällainen perinne.. ;)

jotka ovat ko studion mielestä onnistuneita ja mallikin näyttökelpoinen. Ei siis tarvitse olla kuvankaunis, mutta positiivinen kuva kuitenkin.

Kyllä siinä on kyse kuvattavan yksityisyydestä. Jotkut eivät välttämättä tosiaan halua omaa kuvaansa näytille, kaikki kun eivät halua julkisuutta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat