Vierailija

Meillä näin vapun kunniaksi oli TAAS korvatulehdus. Se oli kaikkiaan jo kolmas tän vuoden puolella...olenkin jo ajatellut viedä korvalääkärille, tähän mennessä kaikki on hoidettu terveyskeskuksessa.

Miten olette itse menetelleet tässä tilanteessa? Varaanko esim. jälkitarkastuksen yksityiseltä? Kannattaako putkitusta/risanpoistoa tehdä kesän kynnyksellä? Olen vähän kuullut kahta eri mielipidettä...

Kuinka pian ootte päässeet leikkaukseen? Jne?

Kommentit (7)

kummankin pojan pari ekaa talvea meni niin, että korvatulehdus tuli aina räkätaudin perään. Tulehdus kyllä parantui aina välissä eli ei ollut liimakorvaa.Aina talvella sanottiin, että kyllä pitäis ens kerralla puhua putkista, mutta sitten kevään viimmeisellä kerralla sovittiin, et katotaan kesä. Eli jos kesä menee ilman tulehduksia, liittyy ne ahtaisiin rööreihin, joten yleensä iän mukana jää pois.Lyhyesti kerrottuna - meillä tulehdukset todella jäi iän mukana pois japutkituksia ei onneksi turhaan tehty.

Meillä ollaan syöty aina antibiootit, nyt kuureja on pian kolmen vuoden aikana ollut 7 yhteensä. En ole ajatellut vielä olla antamatta, kun ne ovat selvästi aina auttaneet. Meillä sitä huutoa ei kuuntele kukaan, eikä kipulääkkeet ole auttaneet riittävästi. Tosin tuo äskeinen kirjoitus pisti kyllä miettimään. No, onneksi noita puudutus tippoja saa taas ja lapsi kasvaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsi jäi kesän kynnyksellä korvatulehduksineen kotihoitoon, jonka jälkeen ei ole ollut yhtään korvatulehdusta. Itse en putkittaisi kesän kynnyksellä.

Meillä oli korvakierteinen lapsi, joka puolivuotiaasta reilu 3-vuotiaaksi sairasti lähes 20 korvatulehdusta. Imetin pitkään (8kk), lapsi ei syönyt tuttia tai pulloa, meillä ei tupakoitu ja lapsi oli kotihoidossa joten kaikki riskitekijät oli eliminoitu.Joka kerta lapselle määrättiin antibioottikuuri. Joskus vähän vastustelimme, mutta kun lääkärit (sekä yksityiset että tk-lääkärit) sanoivat että " tämä nyt tällä kertaa VAATII antibiootin" , en viitsinyt maallikkona pistää hanttiin. Yhdessä vaiheessa lapsi (2v) passitettiin myös kitarisan poistoon ja samassa yhteydessä oli tarkoitus putkittaa, mutta kun mitään merkkejä liimakorvasta ei ollut, putkia ei laitettu. Risojen poisto ei kuitenkaan vaikuttanut korvatulehduksiin oikeastaan mitenkään.Viime syksynä kävi sitten niin, että lapsi söi 3 eri kuuria ihan yhtä soittoa kun mikään ei tahtonut purra. Vatsa ressukalla oli täysin sekaisin. Kun sitten kolmas kuuri tehosi ja korvat paranivat, päätin että se oli vika antibioottikuuri minkä lapsi söi ellei sitten henki ole vaarassa.Jouluna korvat olivat tulehtuneet seuraavan kerran. Kieltäydyin kuurista, pyysin vain hyvät kipulääkkeet ja seuraavan ajan pari päivän päähän. Kipulääkkeillä ja tiheällä seurannalla korvat olivat terveet samassa ajassa kuin yleensä antibioottikuurin kanssa.Tämän jälkeen ei korvatulehduksia ole ollutkaan (kop kop :)). Voihan toki olla, että lapsi on nyt kasvanut sen verran että tulehdukset ovat siksi loppuneet. Uskon kuitenkin myös siihen, että lapsen vastustuskyky on nyt vihdoin päässyt ns. jaloilleen kun sitä ei nujerreta jatkuvin antibioottikuurein.Monta kertaa olen myös törmännyt tutkimustuloksiin, joissa todetaan jopa 80-90 % lasten välikorvantulehduksista paranevan ilman antibiootteja ihan yhtä nopeasti kuin ne paranevat ilmankin. Tulehdukset vaativat vain hyvän kipulääkityksen jotta lapsi ei turhaan kärsi, sekä tehokkaan lääkärin seurannan tulehduksen aikana ettei pääse syntymään ns. liimakorvaa.Tästä tuli nyt tosi pitkä sepustus enkä edes tiedä onko ap:n lapselle määrätty antibiottikuureja korvatulehduksiin, mutta toivottavasti tarinamme kuitenkin antoi ajattelemisen aihetta :)

3kuukauden sisään ollut 6 tulehdusta, syöny 6 antibioottikuuria. lääkäri suositteli ehdottomasti putkia, vaikkei liimakorvaa ollutkaan. Samalla leikattiin kitarisat, nyt ootellaa ja katellaa.. :)

Minä en siitä putkituksesta niin olisi innostunut, työn puolesta kuullut siitä paljon negatiivista. Sen sijaan kiinnostaa, vähentääkö kitarisan poisto todella infektioita? No, anyway, katotaan mitä korvalääkäri tuumaa?

Jos alkaa olemaan joka kuukausi ja melkein heti toisen kuurin loputtua ja jälkitarkastukseen asti ei päästä niin sitten veisin yksityisesti samaan lähetteen korva pkl.2 korvakierteisen äiti

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat