Seuraa 

Minun pitäisi tehdä uskonnon tunnille alustus aiheesta kuinka eri uskontoihin/kulttuureihin/ ei kirkkoonkuuluviin suhtaudutaan päiväkodissa. Eli millaisia käytännön järjestelyjä ihan arjessa erilaiset uskonnot aiheuttavat? Puhutaanko niistä lapsille esimerkiksi kertomalla erinlaisten kulttuurien erinlaisista tavoista? Saako henkilökunta perehdytystä eri uskontoon/kulttuuriin vaan jääkö se oman viitseliäisyyden varaan? jne...Eli jos jollain pk:ssa työskentelevällä/työskenneellä kokemusta ko. asiasta niin kuulisin mielelläni:)

Kommentit (12)

meille kerrottiin pintaraapaisun omaisesti eri uskonnoista. Päiväkodeissa tiedontaso vaihtelee juuri henkilökunnan motivaation mukaan. Sekin vaikuttaa, että mistä eri uskonnoista on ollut hoitolapsia. Mutta esim. kristittyjäkin on hirveän erilaisia, eikä pelkkä kristitty kerro mitään.Yhdessäkään päiväkodissa en ole vielä törmännyt siihen, että kerrottaisiin jotain mistään muusta kuin kristinuskosta. Vanhemmat voivat periaatteessa ohjastaa hoitopaikkaa niin, että eri uskontokuntaan kuuluva lapsi ei esim. osallistu pääsiäis/jouluaskarteluihin, mutta täydellinen erottaminen ryhmästä näiden ajaksi mahdotonta.Itse toivoisin valtion ja kirkon erottamista ja ainakin päiväkotien täydellistä uskontokuntaan liittymättömyyttä. Itse olen tutkiskellut eri uskontoja suhteellisen laajasti ja olenkin aika usein saanut olla informoimassa muuta henkilökuntaa tietyistä seikoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

yleiset perinteet on tärkeitä eivätkä välttämättä halua edes ymmärtää että on erilaisia ihmisiä erilaisine tapoineen ja vakaumuksineen . Enemmän sais ruveta painottamaan siihen erilaisuuteen ja kaikki ei todellakaan ole samasta puusta veistetty. kaikissa paikoissa ei kunnioiteta vanhempien vakaumusta.

No päivän selväähän on että muslimit mm. saavat heille soveltuvaa ruokaa.Enemmänkin mielstäni tarhoista on ruvettu karsimaan niitä kristinuskon elementtejä ( ei enää joulujuhlaa vaan kuusijuhla jotta ne mm. muslimitkin voivat osallistua juhlaan).Tämä jopa minusta (pakana) tuntuu aika järjettömältä. Jos maassamme nyt on valtauskontona kristinusko, niin miksi me emme ei saisi harjoittaa valtaväestön uskontoa jouluna/pääsiäisenä jne.Ei suomessa kuitenkaan niin paljoa ole muiden uskontokuntien edustajia. Ja maassa maan tavalla! Kyllä minäkin vetäisin sen hunnun päähän jos menisin johonkin sellaiseen maahan missä sitä naisilta vaaditaan. Suomalaisilla tulee olla oikeus toteuttaa omaa uskontoaan niiin kuin aina ennenkin!

on törmätty, kun vanhemmat ilmoittavat esim. että meidän poika ei saa istua johonkin toiseen uskontokuntaan kuuluvan vieressä (tapauksessa molempien lasten perheet kuuluivat " vieraaseen" uskontokuntaan, joilla keskenään on eri näkemyksiä).

Vanhemmat voivat myös ilmoittaa, jos eivät halua lastensa osallistuvan esim. papin vierailuun. (Meillä tapana n. 2 kertaa vuodessa)

Lisään vielä, että harmiteltavan usein lapsia kohdellaan tässä aiheessa aivan tasapäisesti. Oletetaan kaikkien olevan samaa uskontoa tai ylipäätään mitään uskontoa.Saatetaan myös pitää synttärit lapselle, jonka vanhemmat nimenomaan toivoneet, ettei näin tehtäisi. Osa henkilöstöä on aika konservatiivista ja vanhakantaista näkemyksiltään, myös oma tuntuma mm. maahanmuuttajiin saattaa siviilielämän osalta puuttua kokonaan. Ei osata hyväksyä muiden aatteita ja uskomuksia. Pitäydytään muiden uskontojen osalta tietoudessa kuulopuhetasolla.Poikkeuksiakin toki on, mutta näin on valitettavan usein.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat