Vierailija

Meillä tilanne, että miehen työn perässä lähdetöön max. kahdeksi vuodeksi ulkomaille. Kyseessä EU-maa. Ollaan luettu Kelan sivuja, mutta en niistä oikein selviä, että olenko minä tämän työkomennuksen ajan oikeutettu saamaan kodinhoidontukea (meillä siis alle 3-vuotias lapsi). Jotenkin kauhistuttaa, jos en saisi mitään rahaa, siis edes sitä minimaalista kodinhoidontukea.Jos joku tietää, olisin todella kiitollinen vastauksesta. Kelaankin otan yhteyttä heti ensi viikolla =)

Kommentit (4)

Oikein jännittää, selviääkö asia puhelinsoitolla =) Nuo Kela-säädökset on välillä vähän hepreaa. Jossain siellä nettisivuilla sanotaa, että voi saada ja sitten toisessa kohtaa sanotaankin että ei voi. Huh.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jos hän on ulkomailla lähetettynä työntekijänä, voit jäädä suomalaisen

sosoiaaliturvan piiriin, eli olet oikeutettu kotihoidontukeen, tosin se maksetaan suomalaiselle pankkitilille.Olimme itse vuoden 2002 lokakuusta 2003 syyskuuhun toisessa EU-maassa miehen työn takia. Vuoden aikana kela muutti käytäntöään ja sain kotihoidontuen koko vuodelta, tosin takautuvasti vasta huhtikuussa tai joskus silloin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat