Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Asumme omakotitalossa ja otimme koiranpennun. Meillä on iso piha 6000neliöö, mutta toinen talo on tosi lähellä meidän pihapiiriä. Nyt on naapurin kanssa sota siitä kun koiramme juoksee joka päivä suoraan naapurin pihaan kun päästämme sen vapaaksi.Tosi asia nyt on se että minusta meillä on oikeus jouksuttaa koiraa pihassamme vapaana ja pakkohan se on että tottuu olemaan vapaanakin. Koira on sen rotuinenkin että tarvitsee paljon liikuntaa. Käymme pitkillä lenkeillä kyllä, mutta koiran olisi hyvä juoksennella myös vapaana. Harmittaa kun on iso piha missä juosta mutta koiraa kiinnostaa vaan mennä toisen pihaan kun siellä on naapurin koirien hajuja. varmaan johtuu siitäkin että naapuri ei tykkää siitä että koira juoksee niitten pihaan kun koiramme on ns. pelättyä rotua.. :/Mitä siis tehdä? Koira on nyt 6kk ikäinen, uskon että pian oppii tulemaan luokse kutsuttaessa, mutta vielä karkailee.

Kommentit (19)

Eli luoksetulon oltava ehdotonta (!), opeta omat rajat jne... Ei koira saa mennä toisten pihalle juoksentelemaan. Jos et saa koiraasi kuriin, niin rakenna aita ja riittävän korkea, ettei koira hyppää siitä yli.

pystyt kyllä opettamaan sen, mutta vaatii pitkää pinnaa. a ja o on luoksetulon opettaminen, niin että se pysyy hyvin hallussa. oppii kyllä rajat myös vaikka aitaa ei olisikaan, mutta vaatii sinulta sitkeyttä. oppi menee parhaiten päähän palkitsemalla oikeasta käyttäytymisestä ja pitämällä tiukkaa linjaa. kannattaa vaikka jutella jonkun koirakouluttajan kanssa. onnistut varmast ennemmin tai myöhemmin jos jaksat panostaa!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kierrä hihnassa koiran kanssa rajat, ja aina kun yrittää rajan toiselle puolelle, kiellät ja komennat sen vierees istumaan. Opetus kannattaa kyllä aloittaa jo heti!Kai se on sitten vaan pidettävä kiinni. Muualla kyllä tulee luokse kutsumalla. Harmittaa vaan kun ei omassa pihassaan voi koiraansa vapaana pitää. ap

sinnikkyyttä vaan, kyllä pääset vielä voiton puolelle. saksanpaimenkoiran omistajalla oli hyviä neuvoja, jaksa aina joka kerta teroittaa missä kulkee rajat mikä sallittua ja ´mikä ei. palkitseminen oikeasta toiminnasta ja ojentaminen väärästä toiminnasta. heti välittömästi. ihan varmasti menee perille, mutta voi vaan joillakin jääräpäillä viedä aikaa!

Koirasi on vielä kovin pieni... siis nuori, isohan se voi jo olla.Mutta älä päästä sitä sinne naapurin pihaan. Joka kerta ko se pääsee sinne juoksenteleen se on kerta kerralta varmempi, että tänne voi menna. Sulla on vielä muutamat uhma iät edessä. Sitä aitaa ei tarvi varmaan koko tontin ympärille laittaa.
koirasi saa olla sitten vapaana kun on hallinnassi! Jos koira ei tule käskystä luoksesi, se ei ole hallinnassasi. ELI kouluta pentu heti ja näytä kuka on isäntä talossa....muutoin koko kulmakunta saa pelätä koiraasi!

En minäkään hyvällä katsois jos naapurin koira tulis meidän pihalle monta kertaa päivässä. Vaikka oma koira on pihalla irti niin ei se tarkoita, että naapurinkin koira saa tulla meidän pihalle.Irti oloa voi harjoitella muuallakin ko omalla pihalla. Tuolla tavalla vaan vahvistat sille pennulle sitä, että se saa mennä naapurin pihalle.

Tottelevaisuuskouluun mentiin heti kun päästiin, eli sen toisen penturokotuksen jälkeen. Niihin aikoihin muutenkin ruvettiin rajoja opettamaan eli oisko se ollu n. 3-4kk vanha. Koita myös sellai, että kun koira menee naapuriin, haet sen ja torut ja teet selväksi että tuhmia oltiin. Ja kannat sen niskasta takasin siihen omalle rajalle asti, niin jos se sitten ymmärtäis että siitä ei yli mennä. Tsemppiä teille. Kyllä ne oppii ja muista kehua kun tekee oikeen. Minkä rotunen teidän koira on?T.14

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat