Seuraa 

Mistä minun kannattaisi lähteä etsimään kalusteöljyä parvekekalusteille? Onko väliä, että mitä puuta kalusteet ovat (ainakin kahta ei puulajia meillä) eli voinko käyttää samaa riippumatta puulajista? Onko niitä jossain saatavana erityisesti eri sävyisiksi värjättyinä? Voisiko rottinkiset tuolit suihkuttaa jollain tuollaisella?Haaveissa olisi saada parveketuolit ja puiset kalusteet siis hivenen aikaisempaa tummemmiksi ja sitten tarkoituksena olisi vielä vuorata kernillä laatikot, joissa voi säilyttää tavaroita, mutta menisivät myös parvekkeella pöytänä. Kaikki vinkit tervetulleita!

Kommentit (5)

Joo - kestopuuta voi ilman muuta öljytä. Siihen tarkoitukseen on sitten oma öljy, eli jos näissä Tikkurilan tuotteissa pysytään niin nimi on Valtti Puuöljy eikä Valtti Kalusteöljy. Olen ollut öljyämässä mökillä kestopuista terassia, ainakin rautakaupassa väittivät, että öljyäminen pidentää kestopuun käyttöikää. Mutta öljyämistä ei kannata tehdä, silloin kun kestopuu on vielä ' tuoretta' eli siitä kestopuuaineesta vielä kosteaa - eli pitää odottaa vuosi pari. Öljy imeytyy vasta kunnolla kuivuneeseen puuhun. Olisikin aika kotona öljytä terassi.Noista rottinkikalusteista ei ole mitään kokemusta, mutta ovatko siis ihan käsittelemättömiä? Sillä jos päällä on jo lakka, niin niitähän ei sitten voi öljytä vaan joko lakata tai maalata. Ja sitten taas jos jonkun jutun innostut öljyämään, ei sitä voi myöhemmin enää lakata tai maalata. Jos ovat käsittelemättömiä ja joka tapauksessa ostat sitä kalusteölyä, niin kokeile jonnekin vähemmän näkyvään kohtaan, että miltä lopputulos näyttää.

Valtti käy myös kovapuisille puutarhakalusteille. Tätä tuotetta löytyy väritön, johon voi sävyttää haluamaansa sävyn sekä yksi valmis ruskea sävy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minä ihmettelin kalusteöljyjä pari kevättä sitten Merituulen K-raudassa. Siellä asiantuntevan oloinen myyjä kehoitti käyttämään tiikkisille puutarhakalusteille tiikkiöljYÄ, ja muille kovapuille suositteli Tikkurilan öljyä, jota on värillisenä ja värittömä. Niinpä ostin sitten kahta öljyä, kun meillä pöytä ja tuolit ovat tiikkiä ja lepotuolit jotain muuta.

Tiikki on luonnostaan jotenkin ' öljyisempää' joten tuo kalusteöljykin on koostumukseltaan erilaista.Jos kalusteet ovat vanhoja, kannattaa myös samalla ostaa hienoa hiekkapaperia, jolla kalusteet ensi ' karhentaa' , öljy imeytyy paremmin ja lopputulos on kauniimpi.

Kiitokset kovasti vastanneille. Nyt kun vaan vielä muistais että mitä puuta mikäkin on =). Epäilen ettei mikään noista ole teakia, kun meillä lapsuudessa oli teak-kalusteita ja niihin se öljy ja sen kyllä muistan. Ehkä nuo laatikot oli pähkinää - kovapuuta ei ainakaan. Ja rottinkisistakaan ei ole hajuakaan että mitä ne on, yllättävän vaaleita " keskivertoon" . Niin ja mies väitti öljynneensä kestopuisia laattojakin ja yllättävän hyvältä ne näyttivät. Onko teillä moisesta puuhasta kokemusta? Onko siihen asiaan hyviä vinkkejä?

Tummentavat hiukan puun väriä. Bilteman öljy helpompaa levittää ja riittoisampaa ja imeytyi puuhun paremmin kuin toinen öljy, mitä olen kokeillut.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat