Vierailija

Eli minun tyttöni on ruvennut kärsimään nyt matkapahoinvoinnista, jo 15km jälkeen alkaa yökkiminen ja 30 km kohdalla oksentaminen... Pahoinvointi ja oksentaminen jatkuu koko matkan ajan. Pysähdyin matkan aikana (n.50km) kolme kertaa haukkaamaan raitista ilmaa, mutta heti, kun palasimme autoon, yökkiminen alkoi. Voiko näin pienelle tehdä mitään matkapahoinvoinnin estämiseksi? Vai pitääkö meidän vain matkustaa aina unien aikana...Mälsää..Ei varmaan mitään lääkkeitä voi näin pienelle antaa?

Kommentit (9)

asti... Meillä on ollut apua siitä, että autoon on laitettu vain kevyesti vaatetta ja muutenkin auto on pidetty viileänä ;) Toinen mistä on ollut apua, on ruokailun oikea ajoittaminen autoiluun nähden... Eli ei olla heti ruuan päälle lähdetty ajelemaan vaan on odotettu noin tunti..Ainakin meillä paha olo on tullut joko täydellä mahalla tai sitten nälissään.. Ja liian lämmin olo on kans laukaissut pahoinvoinnin. Me on myös jätetty kaikki lelut/kirjat pois automatkoilta, koska nekin on lisännyt huonoa oloa.. Lääkkeet muistaakseni saatiin noin kaksi vuotiaana ja ne kyllä tehosivat oikein hyvin ;)Nyt siis lapsi 5v. ja nuo autoilut on pikkuhiljaa helpottuneet ;) Enää paha olo tulee harvoin ja siihenkin on varauduttu sillä, että pussi on käden ulottuvilla ja samoin paperi ;) Ja kylmää vettä on myös aina mukana pitempiä matkoja autoillessa..

on meillä selkä menosuuntaan, mutta mun käsittääkseni noin pientä ei vielä saa kääntää kasvot menosuuntaan päin... Vai olenko väärässä? Täytyykin kysyä lääkkeistä lääkäriltä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä naama menosuuntaan jo 11kk ikäisestä (alkoi alle vuoden ikäisenä eikä loppua näy, ikää 2.5 vuotta)

Auto pidetään viileänä kesät talvet (ilmastointi)

Pysähdellään

Koitetaan matkustaa niin, että lapsi/lapset nukkuisivat enimmäkseen (jolloin ei oksennella kun nukutaan)

Ei syödä juuri ennen lähtöä ähkyksi, mutta ei pidetä nälässäkään, syödään KEVYESTI ja vähän

Ei karkkia autossa

Näkkileipää on annettu nakerreltavaksi ja mehua/vettä, ja niillä keinoin saatiin matkustettua viime kesänäkin kerran 200km oksentamatta (vasta ihan perillä kun auto pysähtyi tuli kaikki...)!

Ei leluja ja lukemisia autossa

Bensan haju ja muut voimakkaat hajut saattaa laukaista rajun pahoinvoinnin

Pidetään pitkiä taukoja hyvillä huoltiksilla

Varavaatteet (tai useampia) aina mukana ja muovikasseja, pyyhkeitä, pesuainetta, paperia ja oksennuspusseja, ja vettä pullossa, kosteuspyyhkeitä..

Lääkkeitä en käyttäisi - niitä EHKÄ saa joiltain lääkäreiltä - mutta niillä on sivuvaikutuksia tokkuraisuudesta paljon ikävämpiinkin ja vaarallisempiinkin asioihin, ja kovin pieni ei osaa itse kertoa vielä niistä sivuvaikutuksista eikä niitä näe välttämättä päältä päin. Ehkä sitten jos pitäsi matkustaa Euroopan halki tms, mutta sitten menisinkin mieluummin vaikka lentokoneella...

Etupenkillä matkustaminen (sitten kun lapsi on tarpeeksi vanha) auttaa myös kuulemma.

Vältetään mäkisiä ja kiemuraisia sivuteitä, joilla saa ajaa kovaa kyytiä, näillä tulee heikoin olo. Mennään pääteitä ja sivuteillä sitten hiljempaa.

Näillä keinoilla pahoinvointi on siedettävää. Iskee aika tarkkaan aina 20 min lähdöstä ja aina jos on epätasaisuuksia ja paljon mutkia tiessä..

Nyt helpottamaan päin.

Kaikki konstit kokeiltu ja mikään ei auttanut. Lääkäri sanoi että, noin pienelle ei ole lääkettä. Käski kokeilemaan Zyrteciä, siinä on kuulema sama vaikuttava aine. Ei kyllä meillä auttanut.

... kun käännettiin poika (tuolloin 1,5v) matkustamaan kasvot menosuuntaan. Ostettiin silloin turvaistuin, jonka sai laittaa sekä selkä että kasvot menosuuntaan ja kokeiltiin sitä kasvot menosuuntaan matkustamista. Sen jälkeen ei ole poika ollut pahoinvoiva autossa kuin kerran, kun ajettiin vuoristossa viime kesänä. Periaatteessa valinta oli vanhempien; joko oksenteleva lapsi autossa tai lapsi kasvot menosuuntaan. Meillä valittiin kasvot menosuuntaan, koska matkustamme usein pitkiä matkoja autolla. Nykyään lapsi on kyllä jo sen ikäinen (reilu 4v), että joka tapauksessa matkustaisi kasvot menosuuntaan.

mekään ei oltu syöty pitkään aikaan mitään, tyttö oksensi kuitenkin kaiken lounaasta lähtien... lähdimme liikkeelle n. klo 16 aikoihin. Ja hän matkusti aluksi vain bodyssa ja sukkiksissza, loppumatkasta pelkässä vaipassa...eikä mikään auttanut..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat