Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Päivällä kiellot auttavat joskus, useimmiten ei. Useimmiten kieltämisen vaikutus kestää maksimissaan minuutin ja sen jälkeen sormet ovat taas suussa. Kaikkein eniten syö sormiaan yöllä, joten kiellot eivät siinäkään mielessä ole mikään ratkaisu pulmaan. Poikamme on jo 3,5v, emmekä vielä tiedä onko koko purukalusto jo pilalla (lapsemme adoptoitu vasta 3kk sitten) mutta nyt tuntuu että olisi viimeistään aika lopettaa jotta ei ainakaan tule enempää vahinkoa. Alkuun emme halunneet puuttua asiaan rajusti, koska tuntui että tapa toi lapselle turvallisuudentunnetta uudessa tilanteessa. Mutta nyt se tuntuu olevan enää tapa, jota harrastaa kun ei ole muuta tekemistä käsille tai yrittää nukahtaa/nukkuu levottomasti.Onko noista pahanmakuisista kynsienpureskeluun tarkoitetuista aineista apua myös sormien imeskelyyn?

Kommentit (5)

Meillä siis tuollainen pian 2½v poika, joka on imenyt peukkua koko pienen ikänsä. Tuossa 1½v iässä aloimme puuttua asiaan ja kokeiltiin kaikki mahdolliset keinot. Mausteita, teippiä, laastaria, ihan vaan juttelua jne.. Hetkeksi saimme tavan kitkettyä pois, kun saimme kynnelillä loppumaan. Mutta hetken päästä tosiaan sama juttu: imeminen vaan jatkuu! :( Tää on loputon suo, oikeesti!!!Ostin Prismasta kynnelin lisäksi vielä sellaista Mavalan Stop- ainetta, joka siis ihan tarkoitettu kynsien pureskelun lopettamiseen ja peukun imijöille... Ei siitäkään apua :( Aine haiseekin jo niin karseelle, että luulisi sen jo tekevän peukun imemisestä inhottavan jutun :) Mutta ei. Sitkeästi peukku on suussa pojalla. Huokaus!En enää tiedä mitä tekisin. Ihmiset, joiden kanssa olen asiasta jutellut (neuvolassakin!), sanovat että olla puuttumatta siihen. Eli että lapsi sitten ajallaan kyllä peukun imemisen lopettaa. Mutta kun kaverilla on peukusta iho jo aivan sellainen " kova ja kulunut" , joskus ihan vereslihalla, kun hampaat kuluttaa sitä. Ja hetki sitten saimme vasta kamalan ihottuman suun ympäriltä pois, sekin tuli peukun imemisestä. Kun kuola jäi käden väliin, niin esim. öisin juuri sitten hiersi suun ympärysihoa niin että tulehtui.Jos jollain on oikeesti vielä lisää neuvoja tähän asiaan, otan vastaan mielelläni! Tuntuu niin toivottomalta. Ei kiinnostais yhden peukun takia antaa lasten hampaiden vioittua... :(Ja anteeksi alkuperäinen kirjoittaja, ei minusta apua ollut tässä. Olen itsekin apua vailla! :) Eli samassa veneessä mennään...Nasu

Meidän poika ei syö peukkua, vaan keskisormea ja nimetöntä. Kovettuma on jo toisessa sormessa, siitä päättelimme että tapa ei ole alkanut vasta meidän kanssamme. En voi kyllä kutsua tuota imeskelyä miksikään kevyeksi lipittelyksi, imu on nimittäin valtava... Toisaalta päivisin harrastaa sormien imemistä sen verran harvakseltaan etten usko sen hampaisiin paljon vaikuttavan, öisen imeskelyn ennemminkin.Täytyy varmaan katsoa mitä hammashoitaja sanoo, sinne ollaan menossa kesäkuun alussa.Amppari, kiva tosiaankin päästä vihdoin tänne saakka!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tyttö yritti 1v alkaa imemään peukaloa kun oltiin tutti jätetty pois ja silloin laitoin kerran tai kaksi kynneliä ja homma loppui siihen. Myös kummitytön äiti sai tytöltä peukalon imemisen pois kertaheitolla tuolla aineella, vaikka tyttö oli syönyt peukaloa koko vauvaiän.Kynneliä ei muistaakseni suositella alle 5v mut meille ainakin silloin apteekista sanottiin, että ei se mitään myrkkyä ole ja hyvin voi käyttää pienemmälläkin. Kunhan ei ihan kauhean pitkään joudu käyttämään.Mukavaa kevättä teille ja onnea uuden perheen jäsenen johdosta :o)

Jos lapsi varsinaisesti imee peukkua, se on pahaksi hampaille, koska etuhampaat kenoutuvat eteenpäin. Jos taas imee tai lipittää jotain muuta sormea, se ei ole niin vakavaa, sillä imu ei ole niin intensiivistä. Sinuna konsultoisin hammaslääkäriä asiasta ennen paineiden ottamista :)Ja muuten Millamarikki, 3 kk on tosi lyhyt aika adolapsen sopeutumisessa... Toukka lipittää yhä etusormeaan ja turvapeittoaan lähes 2 vuotta kotiintulon jälkeen, eikä tulisi pieneen mieleenkään erottaa häntä näistä turvantuojista. Odota nyt ainakin se maaginen ensimmäinen vuosi täyteen :)(ps. On se ihanaa törmätä sinuun täälläkin vihdoin!)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat