Vierailija

Jotkut eivät osaa pukea pieniä vauvoja ollenkaan. Kylminä kesäiltoina näkee vauvoja ulkona ilman lakkia, sisävaatteilla. Eivätkö vanhemmat tiedä, että vauvan lämmönsäätelykyky on kehittymätön.Kouluikäisillä lapsilla ei ole kunnon kenkiä. Omatkin jalkani ovat aikanaan paleltuneet, eivätkä ne koskaan parane entiselleen.

Sivut

Kommentit (22)

meilläpäin on leikkipuistossa monella taaperoikäisellä välikausihaalarit päällä vaikka mittäri näyttää +20 astetta.

Luulisi että on lapsella kuuma.

koulujen opet opastetaan lasten pukemisessa. Varsinkin eka- ja tokaluokkalaiset tarvitsevat vielä open komentoa. Näkisittepä miten huonosti puettuja on eka- ja tokaluokkalaiset, vaikka kuinka aamulla vanhemmat olisi laittaneet vaatteet valmiiksi ja vaikka ne olisi saanut vielä kännykkään soittamalla lähtöhetkellä kouluun lapsen mukana, niin eivät vaan ole sitten välitunneilla päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Briteissä ja Irkuissa sen sijaan jatkuvasti. Siellä on vauvat pelkissä vaipoissa ja paidoissa jo huhtikuussa.Jos vaikkapa nelikuinen vauva on sylissä tai vaunuissa puuvillahousut ja -paita päällä (eikä ole hattua), en todellakaan usko että hän siihen kuolee näillä keleillä.

Lainaus:

Lapsia puetaan Suomessa aivan LIIKAA! Jostain kumman syystä esim. harso roikkuu kelillä kuin kelillä vauvan naaman edessä, että ei vahingossakaan saisi raitista ilmaa.Menkää katsomaan maailmalle, siellä ei ole ollenkaan samanlaista ylipukeutumista.Veikkaanpa siis, että ap:n kohdatessani ajattelisin, että "pitäisi jonkun tuollekin äidille sanoa..."
Eilen illalla näin esimerkiksi puistokonsertissa äidin ihan pienen vauvan kanssa (noin kuukauden ikäinen), jolla oli päällä vain ohuet housut, sukat, paita, ei lakkia. Minulla itselläni ja tuttavillani oli todella kylmä ja asteita oli noin 16 astetta. Olisitko sinä ajatellut, että ihan vauvan vaatetus oli asianmukainen?

kesällä mieheni serkun häissä. Häissä eräällä pariskunnalla oli mukana vauva jolla oli päällä pikku kesämekko,ok päivällä,mutta illalla 21-22 aikaan vanhemmat tärisivät kylmästä ja hakivat itselleen autosta lisää vaatetta.Vauva edelleen kesämekossa... Silloin olis tehny mieli sanoa jotain tai olis pitänytkin...

Lainaus:

Briteissä ja Irkuissa sen sijaan jatkuvasti. Siellä on vauvat pelkissä vaipoissa ja paidoissa jo huhtikuussa.Jos vaikkapa nelikuinen vauva on sylissä tai vaunuissa puuvillahousut ja -paita päällä (eikä ole hattua), en todellakaan usko että hän siihen kuolee näillä keleillä.
Olin todella jäässä keikan jälkeen. Makasin yön kahden peiton alla, villasukat jalassa, kun olin niin kylmissäni. Kaverini kertoi puhelimessa äsken olleensa myös todella kylmissään. Olen todella huolissani siitä vauvasta, jos se äiti ei opi pukemaan lastaan paremmin.Olen asunut Englannissa, enkä koskaan nähnyt siellä huhtikuussa vauvoja ulkona. Ja jos olisinkin nähnyt, en todellakaan olisi ottanut mallia siitä, koska tiedän, että vauvan lämmönsäätelykyky on kehittymätön. En myöskään pue liikaa vaatetta vauvalle, samasta syystä.

kun oli 28 astetta lämmintä oikein kauniisti ja ystävällisesti että anteeksi mutta oletko tullu ajatelleeksi että sun vauvalla voi olla vähän kuuma.

kaveri veti herneet että mulla on kuule neljä lasta ja mä tiedän ja mulle ei tartte tulla sanomaan.

no hetken päästä näin ne taas, vauvalta oli vähennetty pari kerrosta...joten kannatti vaikka melkein tukka lähti päästä

Suunnilleen samaa mieltä kuin kakkonen. Eri asia jos olisi yhtäkkiä "normaalien" ihmisten lapsille ruvennut tulemaan jotain vaurioita kylmästä.

Mun mielestä taas ihmiset pukevat yleensä liikaa lapsille päälle. Nyt kesälläkin näkee vauvoja vaunuissa, äitiyspakkauksen makuupussissa ja kai niillä on vielä vaatteitakin päällä. Tiedän parikin äitiä, jotka ovat vieneet vauvan lääkäriin oudon ihottuman vuoksi ja diagnoosina hikirakkuloita.

Todella hyvä aihe,koska on vielä ihan tosi.vauvoja en ole koskaan nähnyt ylipuettuina tai alipuettuina,mutta taaperoita ja leikki-ikäisiä sekä koululaisia hyvin usein.Koululaiset tietysti liikkuvat paljon mutta ovat silti tosi monet liian vähissä vaatteissa. Ikävin asia on nämä alle kouluikäiset jotka puetaan monesti tosi huonosti ja sitten ovat koko ajan kipeinä vaikka huonosta vaatetuksesta ei kuulemma tule kipeeksi. Ymmärrä että lasta voi myös pukea liikaa mutta mielummin aina liikaa kuin liian vähän. Tällä en tietenkään tarkoita että puetaan toppapukuun hellesäällä.Päiväkodin pihoilla usein törmää esim. näkyyn että ulkona on kurasää ja tosi vetinen. Päiväkodin pihalla on lapsia joista osa on puettu sadeasuihin ja kumppareihin. Sitten on paljon lapsia joitten vanhemmat eivät ole sadevaatteita laittaneet ja lapset ovat toppapuvussa joka ei pidä vettä ja sitten leikkivät märkänä tai valittavat kylmää ja pääsevät sisälle.Sitten myös kun kesä on tulossa niin joiltain jätetään sormikkaat pois vaikka aamulla olisi vielä -0 tai -1. Miettikää vanhemmat mitä siis puette lapsillenne. Ei se ole meinaan kivaa lapsella olla pari tuntia aamulla ja iltapäivällä ulkona märissään tai kylmissään.

Vastasyntyneen vauvan lämmönsäätely ei vielä toimi, joten vauvan pukeutumiseen on tosiaan kiinnitettävä aluksi hiemen enemmän huomiota. Synnytyslaitoksella pikkuinen saa aivan ensimmäisinä päivinä myssyn päähänsä, jotta pysyisi lämpimänä. Vauva ei myöskään vielä hikoile kunnolla. Ulkona olosuhteita on vaikea pitää vastasyntyneelle ihanteellisina, joten yleensä suositellaan, ettei vauvaa nukuteta ulkona alle kaksiviikkoisena.Ymmärtääkseni tervettä, täysiaikaisena syntynyttä vauvaa voi kuitenkin nukuttaa kesällä ulkona heti synnytyssairaalasta kotiuduttua, kunhan huomioi olosuhteet hyvin. On huolehdittava siitä, ettei pikkuinen altistu esimerkiksi tuulelle, sateelle tai auringolle. Paikan on siis oltava varjoisa, turvallinen ja suojaisa. Kesällä vaunut on lisäksi muistettava peittää hyttysverkolla.Vauvalle on myös puettava sopivasti vaatetta ylle. Aurinkoisella säällä vauvan nukkumavaatteiksi riittänevät potkupuku, jossa on pitkät hihat ja lahkeet (sukkaosa myös), hattu sekä peitteeksi ohut peitto. Myöhemmin peitoksi riittänee pelkkä lakanakin.Vauvan niskasta voi arvioida, onko hänellä sopivasti vaatetusta. Niska ei saisi olla kuuma ja hikinen. Jos niska tuntuu viileältä, tarvitaan lisää vaatteita. Vaatetuksen riittävyyttä on hankala arvioida käsistä ja jaloista, koska vauvalla ne ovat luonnostaan aina hieman kylmät - pikkuinen ei silti palele. Välillä on muistettava käydä tarkistamassa, onko ulkona nukkuvalla vauvalla kaikki hyvin.Mielestäni ihan pienimmät vaatteet - 48-50cm - kannattaa hankkia pitkähihaisina ja -lahkeisina senkin takia, että vauvan iho on hyvin herkkä ja palaa auringossa helposti. Vastasyntynyt ei käsittääkseni saa olla auringossa lainkaan. On myös muistettava, että pilvet läpäisevät auringon uv-säteilyn, joten pilviselläkin säällä iho on peitettävä. Aurinkorasvan käyttöä ei suositella. Vauvan iho saattaa reagoida voimakkaasti myös hyönteisten pistoksiin, joten senkin takia peittävä vaatetus on paikallaan.Liika lämpökään ei ole vauvalle hyväksi, joten on käytettävä keveitä ja ilmavia vaatteita. Vauvalla on syytä olla myös hellemyssy. Mielestäni parhaita materiaaleja ovat luonnonmateriaalit - esimerkiksi puuvilla, silkki, villa - niistä tehdyt vaatteet hengittävät hyvin ja ovat mukavia yllä. Silloin vauvalla on hyvä olla, vaikka vaatteet olisivat pitkähihaisia ja -lahkeisia.Vauvan kasvaessa vaatetusta voi alkaa pikkuhiljaa vähentää, ja silloin kesäisemmillekin asusteille saattaa olla käyttöä. Lyhythihaisia ja -lahkeisia vaatteita kannattanee hankkia muutama, etenkin jos kotona sisätiloissa elohopea nousee helteillä korkealle.

Lainaus:

Tiedätkö mitä... niinhän me joidenkin kohdalla joudutaan vahtimaan pukemista.

Esim. kun lapsi tulee kouluun pakkasella pelkissä kumppareissa ( ei sukkia) tai lapsella ei ole päähinettä ja käsineitä, vaikka pakkasta on jo useita asteita.

Tuntuu vaan niin oudolta, että open on kirjoitettava reissariin pukeutulmisohjeita.

Aika laaja tämä opettajan työnkuva.

.
Hyvä vain että kirjoitat reissariin, koska vanhemmat eivät välttämättä saa muuten tietää lapsensa pukeutuvan liian kevyesti. Mutta lasta on kyllä saatettu kotona ohjeistaa eikä lapsi silti jostain syystä tee niin kuin sanotaan.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat